Jaarcongres HRM in de Overheid 2024 - Bussum

Al 12 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid.


 
De uitdaging voor HR: doorbreek het strategieplafond
De overheid is een populaire werkgever bij alle leeftijdscategorieën binnen de Nederlandse Beroepsbevolking. Zeker in deze tijd waarin de maatschappelijke relevantie, naast goede en duurzame arbeidsvoorwaarden en ontwikkel- en doorgroeikansen, voor veel jongeren ook reden is om bij de overheid te gaan werken. Het blijven creëren van maatschappelijke meerwaarde is echter een enorme opdracht. Hoe kan HR deze maatschappelijke meerwaarde (blijven) faciliteren? De rol van de overheid verandert. De arbeidsmarktkrapte is uitdagend met als bijkomend effect een toenemende werkdruk, meer ziekteverzuim en het risico dat medewerkers, eenmaal aan boord ook weer snel vertrekken. Ook vraagstukken en ontwikkelingen rondom digitalisering, AI en diversiteit en inclusie staan bij veel overheidsorganisaties hoog op de agenda.

HR kan een belangrijke rol spelen in het aanpakken van deze vraagstukken. HR moet hierin gezien worden als strategisch partner door directie en bestuur, maar dat is nog lang niet overal het geval. En als je niet aan die tafel zit, kun je daar ook geen waarde toevoegen. Hoe kan HR deze strategische positie invullen en “als spiegel van de organisatie” stimulerende feedback geven? Welke mindset en competenties heb je als HR-professional hiervoor nodig? Van welke kennis, data en systemen kun je slim gebruik maken? Wat werkt wel en wat juist niet? En last but not least: wat zien we als we onszelf een spiegel voorhouden?
 
Inspirerende visies van
 • Dagvoorzitter - Tijdelijke inzet op continue verandering
  Otto Thors, Spreker, Adviseur, Innovator, Presentator podcast ‘De Publieke Ruimte’ en Hoofdredacteur inGovernment

 • De Publieke Leider van de Toekomst
  Prof. dr. Zeger van der Wal, Ien Dales Hoogleraar, Universiteit Leiden en Gasthoogleraar National University of Singapore en Tsinghua University Beijing

 • Interview – in gesprek met de RDW over de strategische plek van HR
  Karin Disselen, Manager HR, RDW

  Jessica van Zon- van Zelst, Manager Specialisme, RDWCelest Latumalea, Manager Advies, RDW

 • Welke helden rol(len) ga jij omarmen?
  Diana Russo, HR & Organisatievernieuwer, HR impact MAKERS

Praktijkcases en workshops door o.a.

Appical, SkillsTown, Gemeente Waadhoeke, Bestuursacademie Nederland, Infotopics, VitalTalent, Veerkracht College, Avans+, Omnifocus, regio Twente, Gemeente Eindhoven, Driessen, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Datum & locatie

Donderdag 18 april 2024
9.00 - 17.00 uur

Congrescentrum het Spant!
Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
www.spant.org

Aanmelden leden met korting vóór 1 april

Vanwege onze jarenlange samenwerking met de organisator, kunnen leden van Develhub ook dit jaar weer profiteren van € 50,- korting. Catering en documentatie is inbegrepen.

Je kunt je aanmelden via deze link. Onder 'Kosten' kun je bij de laatste bullet een kortingscode invullen en dan wordt de korting automatisch verrekend. Voor leden van Develhub is de kortingscode KRT50DH24.

Let op
 • De deadline voor aanmelding is 1 april 2024. Meld je tijdig aan, want vol = vol.
 • Deze code is bedoeld voor personen die passen binnen de doelgroep van het congres (HR-professionals binnen de overheid) en dus niet voor consultants.

Volgend agendabericht

Meer