Het organiseren van L&D in organisaties kent veel verschillende facetten. Zoals het verkondigen van een veranderverhaal, het ontwikkelen van een EcoSysteem, het inrichten van een curriculum tot aan het ontwikkelen van je eigen L&D professionaliteit. De HUB Lerende Organisaties is een hub voor professionals die zich al meerdere jaren binnen organisaties inzetten om bij te dragen aan de realisatie van de strategie van de organisatie.

Op woensdag 22 mei 2024 organiseren Develhub-bestuursleden Fedor Hagenaar en Shiraz Paracha een bijeenkomst over precies deze onderwerpen. Waar ben jij als L&D Professional dagelijks mee bezig? En waarbij kunnen inzichten van andere L&D-ers je verder op weg helpen? Het is de kick-off van een nieuwe reeks bijeenkomsten voor de HUB Lerende Organisaties, waarna het de bedoeling is minimaal twee keer per jaar met de HUB-leden samen te komen en zo tijdens iedere bijeenkomst een ander onderdeel van De Lerende Organisatie te bespreken en ervaringen te delen.

Doel

Het doel van de HUB Lerende Organisaties is om de kwaliteit van leren bij aangesloten organisaties op een hoger niveau te brengen. Dat doen we door leerprofessionals van deze organisaties bij elkaar te brengen en hen in een veilige setting vraagstukken te laten delen die bij hun organisatie spelen; we leren van en met elkaar. De leden van de HUB bepalen zelf hoe ze de bijeenkomsten invullen. Dat kan Intervisie zijn, maar ze kunnen ook thematisch ingevuld worden. Je kunt ervaringen delen, maar het doel kan ook zijn dat je een nieuw inzicht opdoet of dat je samen verkent hoe de toekomst van (organisatie)leren eruitziet. Zo spraken we in het verleden bijvoorbeeld over ‘LMS-vormen die wél werken in de praktijk’, en ‘Hoe krijg je grote groepen mensen aan het leren’. Omdat je een netwerk opbouwt kun je elkaar ook tussentijds vragen stellen en informatie delen. Kortom, je bouwt mee aan je eigen lerende community van Lerende Organisaties.

Werkwijze 

Develhub organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst voor de HUB Lerende Organisaties. De bijeenkomsten vinden plaats bij één van de deelnemende organisaties. Bestuurslid Shiraz Paracha bereidt de bijeenkomsten inhoudelijk en logistiek voor. 

Deelname

Deelnemers aan deze HUB zijn allen werkzaam binnen een grote organisatie die zich al meerdere jaren inzet om bij te dragen aan de realisatie van de strategie van hun organisatie. Herken je je in deze omschrijving, ben jij organisatielid van Develhub en wil je aansluiten, dan ben je van harte welkom! Deelname is kosteloos. Overweeg je om je als organisatie aan te sluiten bij Develhub, dan ben je ook welkom om zelf te ervaren wat deze HUB je kan bieden.

Meer informatie

Wil je deelnemen aan deze HUB? Of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar Shiraz Paracha via shiraz.paracha@develhub.nl.