De HUB Overheid is exclusief voor leerprofessionals die in dienst zijn bij overheidsorganisaties. In een veilige omgeving wisselen we kennis en ervaring uit op het gebied van leren en ontwikkelen. Omdat we in dezelfde branche werken en toch heel verschillend zijn, valt er veel van elkaar te leren. Afhankelijk van het onderwerp vragen we een spreker of leiden we zelf het onderwerp in. De leden van de HUB Overheid vormen een netwerk, ook buiten de bijeenkomsten om kunnen we bij elkaar terecht met vragen. 

Bijeenkomsten

De Hub Overheid komt 3 keer per jaar bij elkaar. De onderwerpen die worden behandeld tijdens de HUB-bijeenkomsten worden gezamenlijk bepaald. Iedere sessie wordt door twee deelnemers voorbereid.

Als voorbeeld vind je hieronder een aantal onderwerpen die binnen de HUB zijn genoemd:

  • Een kijkje in de keuken van...
  • Leren in het werk/hoe maak je werk lerend.
  • Digitaliseren
  • Transfer: leveren je leerinterventies op wat je beoogt?
  • Leerklimaat
  • Bespreken/onderzoeken van een taai vraagstuk  
Data 2024

De bijeenkomsten vinden plaats op een dinsdag van 14.00 - 17.00 uur op locatie bij een van de HUB-leden. Online deelname is in overleg mogelijk.

  • Dinsdag 12 maart 2024 - Microlearning door Helma van den Berg (Let's Learn)
  • Dinsdag 11 juni 2024 - Het model voor Positioneren en Professionaliseren van Leren (PPL) door Marieke Megens (L&D Talents)
  • Datum van de 3e bijeenkomst volgt nog met als mogelijk onderwerp Hoe als L&O-professional/Academie om te gaan met interne directies die zelf leeractiviteiten willen ontwikkelen of inkopen door Frederik Birnie en Babet Mooij
HUB Event

Naast bijeenkomsten met de eigen HUB, is er jaarlijks een inspirerend HUB Event. Een interactieve dag vol inspiratie en ontmoetingen met de andere HUB's.

Deelname

Ben jij organisatielid van Develhub en werk je bij een overheidsorganisatie, dan ben je van harte welkom! Deelname is gratis. Overweeg je om je als overheidsorganisatie aan te sluiten bij Develhub, dan ben je ook welkom om (ter oriĆ«ntatie) een bijeenkomst bij te wonen. We nemen na de bijeenkomst contact met je op om de mogelijkheden voor een organisatielidmaatschap te bespreken.

Meer informatie
Wil je deelnemen aan deze HUB? Of heb je een vraag? Neem dan contact op met Sheila Agterdenbosch via Sheila.Agterdenbosch@rijksoverheid.nl of 06-21311468.