De HUB Overheid is exclusief voor leerprofessionals die in dienst zijn bij overheidsorganisaties. In een veilige omgeving wisselen we kennis en ervaring uit op het gebied van leren en ontwikkelen. Omdat we in dezelfde branche werken en toch heel verschillend zijn, valt er veel van elkaar te leren. Afhankelijk van het onderwerp vragen we een spreker of leiden we zelf het onderwerp in. De leden van de HUB Overheid vormen een netwerk, ook buiten de bijeenkomsten om kunnen we bij elkaar terecht met vragen. 
 

Onderwerpen

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we actuele onderwerpen. Vorig jaar waren dat ‘het faciliteren van online leren’ en ‘The Big (Corona) Reset & hybride leren’. Voor de HUB in april stellen we ‘Leren op de werkplek’ voor als onderwerp. Het kan zijn dat dat nog wijzigt omdat we bij de leden ook ideeën ophalen. Samen bepalen we dan wat het definitieve onderwerp wordt.
 

Data

De voorlaatste HUB-bijeenkomst vond online (via WebEx) plaats op donderdag 15 april 2021 van 10.00 tot 12.00 uur. De laatste bijeenkomst was op 14 oktober 2021.
Zodra de volgende data bekend zijn, zullen we ze hier plaatsen.

Naast bijeenkomsten met de eigen HUB, is er jaarlijks een inspirerend HUB Event. Je leert dan leden van andere HUB's kennen. De ervaring leert dat dat waardevolle ontmoetingen oplevert.

Deelname

Ben jij organisatielid van Develhub en werk je bij een overheidsorganisatie, dan ben je van harte welkom! Deelname is gratis. Overweeg je om je als overheidsorganisatie aan te sluiten bij Develhub, dan ben je ook welkom om (ter oriëntatie) een bijeenkomst bij te wonen. We nemen na de bijeenkomst contact met je op om de mogelijkheden voor een organisatielidmaatschap te bespreken.

Meer informatie

Wil je deelnemen aan deze HUB? Of heb je een vraag? Neem dan contact op met Sheila Agterdenbosch via s.agterdenbosch@belastingdienst.nl of 06-15831676.


Verslag online bijeenkomst 16 april 2020

Op 16 april hebben zeven organisatieleden van de HUB Overheid elkaar online gesproken over wat er bij hun organisaties speelt rond werken en leren in Corona tijd. Margreet Boeren en Ite Smit hebben de online ontmoeting als Ambassadeurs van Develhub begeleid. We hadden van tevoren de volgende vragen opgestuurd:
  • Hoe gaat het met jou en bij jullie organisatie?
  • Hoe faciliteren jullie online (samen)werken? 
  • Hoe werken jullie nieuwe medewerkers in?
  • Hoe faciliteren jullie het leren online?

Lees hier verder over de onderwerpen die aan de orde kwamen (onboarding, tools, fysiek, 1,5 meter organisatie, contact met collega's en online versus live).
 

Verslag online bijeenkomst 15 oktober 2020

De mooiste observaties van deze bijeenkomst op een rij:
  • Er kan veel niét vanwege ICT-beperkingen, maar L&D heeft laten zien dat we ook veel wél kunnen. We weten hoe je mensen mee kunt krijgen, we zijn in staat om mensen zelf eigenaar te maken van het goed verlopen van een online sessie.
  • Eigenlijk is er niets veranderd: de fysieke ruimtes werden ingericht om te vergaderen en niet om les te geven. En nu gebeurt hetzelfde met de digitale ruimtes.
  • L&D zit in een transformatie-fase: we maken ons kennis eigen van ICT, digitale tools, online leren en we dragen bij aan de digitalisering van de organisatie. Voor dat laatste worden we bedreven in het politieke spel dat nodig is om de benodigde middelen beschikbaar te krijgen.

Lees hier het complete verslag van deze bijeenkomst.