Jaarcongres HRM & het Onderwijs - Bussum

Al 13 jaar het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot PO-VO-MBO-HBO-WO. In één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt.Duurzaam werkgeverschap in het onderwijs: HRM als de (ver)bindende factor
De uitdagingen voor het onderwijs zijn legio. Vraagstukken rondom het binden, boeien en behouden van de juiste professionals in een uitdagende arbeidsmarkt, het anders organiseren van onderwijs met behoud van kwaliteit en het innoveren van processen staan met stip op de HR-agenda.

Dit zie je ook terug in de wettelijke eisen aan strategisch personeelsbeleid (per 1 augustus 2024) en de groeiende aandacht voor duurzaam werken in het onderwijs. Dit vraagt om een strategische positionering van HR binnen het onderwijs. Een rol die HR nu moet pakken om de verbindende factor te worden. HRM als verbindende factor tussen bestuur, management en professional. In de eigen organisatie, maar ook over de grenzen heen. Hoe pak je als HR deze rol? Welke competenties vraagt dit van HR professionals? Kortom, wat zijn de belangrijkste stappen om deze strategische rol te nemen en jouw onderwijsinstelling de werkgever van de toekomst te maken?

Tijdens de 13e editie van HRM & het Onderwijs staan deze uitdagingen centraal. Vanuit regelgeving en theorie, maar vooral vanuit de praktijk.
 
In dialoog over
 • HR als strategisch partner en linking pin tussen schoolleider en onderwijsprofessional
 • Verbindend leiderschap
 • Samenwerken over de grenzen van de eigen organisatie heen
 • Duurzaam en innovatief HR beleid
 • Strategische Personeelsplanning en -beleid
 
Inspirerende visies door
 • Building a sense of belonging
  Dagvoorzitter Elske Brouwer-Schudde, Onderwijskundige, Onderzoeker en Opleider/ docent, Educatieve Academie (Pabo) Viaa 
 • Modern HRM & Werkgeverschap. Zet mensen niet alleen in, maar ook aan! 
  Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis, Hoogleraar, Spreker, Auteur en Onderzoeker, Nyenrode Business Universiteit
 • Muzikale energizer – HR als dirigent
  Joep Everts, Musicus, Trainer en Coach, Klanklichaam
 • Aantrekkelijk werkgeverschap in het onderwijs: de magie van verbinding en vertrouwen
  Marloes van Grevengoed, Beleidsmedewerker Mens & Organisatie, SAAM* scholen Oss, Maashorst, Meierijstad, Bernheze en Boekel
 • HR met Ballen
  Bob Zeegers, Oprichter, HR Navigator, Auteur van ‘HR met ballen’ en Columnist, BG magazine, Arbo, HRexpert, Managers Online en HR community
Programma
Kijk hier voor alle informatie over het programma op dinsdag 21 november 2023 in 't Spant! in Bussum.
 
Aanmelden met korting
Leden van Develhub krijgen € 50,- korting op deelname (catering en documentatiemateriaal zijn inbegrepen). Meld je via deze pagina aan en vul bij de laatste bullet onder 'Kosten' de kortingscode KRT50DH in.
 
Let op
De deadline voor aanmelden is 6 november. De kortingscode is bedoeld voor personen die passen binnen de doelgroep van het congres (HR-professionals binnen het onderwijs) en dus niet voor consultants.

Volgend agendabericht

Meer