HUB Vrijwilligers

 

Om diverse redenen zijn de HUB's Zorg en Vrijwilligersorganisaties samengevoegd. Soms zal er een overlap zijn en is het thema, of de thema’s, voor beide doelgroepen interessant. We gaan in elk geval online van start en eventuele aanpassingen op basis van de feedback van deelnemers doorvoeren. De 1e gecombineerde bijeenkomst is online (via Zoom) vindt plaats op donderdag 17 september 2020 van 9.30 - 11.30 uur.


Voor deelnemers uit de Zorg

Welke vraagstukken komen aan de orde? Hoe organiseert een zorgacademie alles? Hoe krijgen zij medewerkers aan het leren terwijl de werkdruk zo hoog is? Hoe gaan zij om met online/microleren, terwijl veel medewerkers geen mobiel hebben, of een privé mobiel niet mogen gebruiken tijdens het werk? Hoe komt het aanbod tot stand? Welke planningssoftware gebruiken zij? Heb jij dezelfde vragen, of wellicht het antwoord en wil je dit delen? Meld je dan hier aan.

Voor deelnemers uit organisaties die met vrijwilligers werken

Veel organisaties hebben moeite gemotiveerde vrijwilligers te vinden. Zij besteden hier dan ook veel geld aan in de hoop zo die vrijwilliger te binden en te boeien. Terwijl vrijwilligers zich tegenwoordig vaak niet meer ‘voor het leven’ voor één organisatie inzetten. Wat doe je als organisatie met de ideeën van de vrijwilliger die je binnen haalt? Vrijwilligers volgen trainingen en andere leeractiviteiten; gebruik je die ervaringen? Mogen ze meedenken binnen hun werkzaamheden? Of, willen ze nog wel leren? Ze besteden toch al genoeg tijd als vrijwilliger aan de organisatie? En wat doe je dan? Wil je erbij zijn van 10.30 - 11.30 uur, meld je dan hier aan.

Je bent bij beide bijeenkomsten van harte welkom om mee te praten. Jij bepaalt wanneer je aansluit en/of uitstapt.
 

Werkwijze

We gaan met elkaar kennis uitwisselen over aanpak en ervaringen binnen de diverse organisaties. Margreet Boeren (bouwer van de Q8 Academy en winnaar van de Academy Award 2013, ervaringsdeskundige, én vrijwilligster bij drie organisaties) zet zich graag in om het leren binnen organisaties op een hoger plan te brengen en de organisaties zo te helpen. Zij bereidt de bijeenkomsten voor en begeleidt ze ook. Een Zoom-link en instructies volgen te zijner tijd.
 

Wat is een HUB?

Develhub heeft jarenlange ervaring met bijeenkomsten voor leerprofessionals binnen organisaties. Het is een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en van elkaars aanpak kunnen leren. Ben je organisatielid van Develhub? Dan is deelname aan deze bijeenkomsten kosteloos. Nog geen organisatielid? Dan ben je van harte welkom om de 1e keer kosteloos bij te wonen en daarna te beoordelen of een organisatielidmaatschap waardevol is voor je organisatie.
 

Informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met Margreet Boeren via margreetboeren@upcmail.nl of 06-40550500.