Luisteren als oervaardigheid: bijeenkomst werkgroep mondelinge communicatie en (team-)coaching

31 oktober 2017 maartje@maartjetraint.nl
Luisteren als oervaardigheid, voorbereid door Lilian Coenen en Yvonne Veraart. De bijeenkomst van de werkgroep mondelinge communicatie en (team-)coaching op 26 oktober 2017.
‘Luister je wel naar mij?’ is de aansprekende titel van een boek van Martine Delfos over communiceren met kinderen. Voor mij aansprekend omdat ik de titel niet alleen lees maar ook meteen de toon hoor waarop het gezegd wordt.

Niet specifiek over dit boek maar wel over luisteren als basisvaardigheid van een trainer/coach ging onze werkgroepavond. Basisvaardigheid of sowieso de basis voor elke trainer/coach? We neigden naar het tweede maar kwamen er achter dat het ook voor ons goed is om af en toe stil te staan bij onze luistervaardigheden. Wat doen we bewust? Wat doen we professioneel? Waar mogen we energie in stoppen en wat kunnen we zelf nog oefenen? En wanneer willen we dat er eens iemand naar ons luistert? 
We hebben ervaringen uitgewisseld en besproken wat luisteren bij ons oproept (van dienstbaar zijn tot professioneel handelen) en vervolgens hebben we een aantal luistervaardigheden onder de loep genomen. Specifiek hebben we gekeken naar het oplossingsgericht werken en hebben we een aantal mooie werkvormen besproken én toegepast.
Een inspirerende avond! Iedereen kijkt met zijn eigen blik en expertise naar het onderwerp. Mij levert zo’n avond weer een bredere blik en grotere luisteroren op.
De volgende bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 30 november. Deze avond wordt door mij voorbereid en zal gaan over leervoorkeuren en leerstrategieën. Wil jij (een keer) aansluiten? Mail dan naar onze coördinator op barbara@duet-training.nl

Maartje ter Horst van Delden
 

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond