Hoe Mariƫlle met een beperkt budget coaching beschikbaar maakte voor honderden medewerkers

24 januari 2018 vanduren@strategischopleiden.nl
Hoe maak je coaching op een laagdrempelige manier beschikbaar voor alle medewerkers in de organisatie? Het is Mariëlle Nijsten* gelukt: met een beperkt budget heeft zij de afgelopen jaren honderden medewerkers verder geholpen in hun ontwikkeling. Deze ervaring is de moeite waard om te delen: zodat jij als L&D/HRD-professional na het lezen van dit interview óók op deze laagdrempelige wijze een grote impact kan maken in de organisatie.
 

De crisis: het geld was op, maar de behoefte voor ontwikkeling bleef
Het was 2011. De crisis vierde hoogtij. In de organisatie van Mariëlle was dit goed te merken. Medewerkers kregen nog maar mondjesmaat de handen op elkaar voor hun ontwikkeling. Met het hele L&D team werd gezocht naar alternatieven. Om medewerkers te blijven ondersteunen in hun ontwikkeling.

Als interne coach weet Mariëlle hoe hoog de drempel kan zijn voor medewerkers om in aanmerking te komen voor coaching. Dit is niet alleen een kwestie van kosten. De drempel naar een coach is ook hoog omdat een coachtraject meestal een aantal maanden serieuze aandacht vraagt. Daarom bedacht Mariëlle het coachcafé: een vorm van coaching met een grote impact. Daarbij waren er drie vereisten:
  • Laagdrempeligheid
  • Gratis deelname
  • Beperkte kosten voor de organisatie

Lees hier het gehele interview:
http://www.strategischopleiden.nl/strategisch-opleiden/hoe-marielle-royal-haskoningdhv-met-een-beperkt-budget-coaching-beschikbaar-maakte-voor-honderden-medewerkers/ 

Mariëlle Nijsten maakt als Interne Coach onderdeel uit van het Learning & Development team binnen Royal HaskoningDHV. Hiernaast heeft ze een eigen coachpraktijk waar zij professionals begeleid in hun ontwikkeling.

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond