HUB Beroepscode 2.0

 
 
 

Op zoek naar gedeelde waarden via de Beroepscode 2.0

Wat heb je aan de Beroepscode 2.0 van de Develhub? Kan die je helpen jouw werk beter te doen? Helpt een gesprek over de code om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken hoe jouw collega’s in hun werk staan?
 
Dergelijke vragen waren voor Madeleine Koudstaal, HRD-specialist bij de Politie en lid van de werkgroep Beroepscode 2.0 van de Develhub, aanleiding om een sessie hierover te organiseren met haar HRD-collega’s. Haar doel was: te zoeken naar gedeelde waarden in het werk en elkaar zo beter te leren kennen door deze vragen met elkaar te bespreken.
 
Op 17 april 2018 waren zo’n 20 HRD-specialisten aanwezig in Rotterdam om aan de hand van 5 stellingen aan de slag te gaan. Elk van die stellingen ging over een van de verantwoordelijkheden in de Beroepscode 2.0. Een voorbeeld van zo’n stelling over de verantwoordelijkheid ¨Vakgenoten” staat hieronder.
 
In steeds wisselende groepjes hebben de aanwezigen aan de hand van deze stellingen onderzocht wat zij in hun werk belangrijk vinden, waar ze tegenaan lopen en of de beroepscode hen helpt met vraagstukken om te gaan. Ook is de vergelijking gemaakt met de beroepscode van de Politie zelf.
 
Na afloop was de conclusie dat de beroepscode zeker herkenbaar is en van toepassing op de eigen organisatie. Door de korte tijd die er was – 15 minuten per stelling – bleven de gesprekken echter nog vrij oppervlakkig. Voor meer diepgang is dus meer tijd nodig. Er was dan ook behoefte aan verdere verdieping. Een van de collega’s organiseert een vervolg met als thema Waarde(n)volle gesprekken. Zo geven de HRD-specialisten van de Politie vervolg aan deze bijeenkomst en leren zij elkaar nog beter kennen.

Meer weten? Klik hier...
 

Meer informatie

Wil je contact opnemen, dan kan dat via de co√∂rdinator:

Mark van de Weijer
06-12454479
mark@markvandeweijer.nl
 

Leden

Mark van de Weijer 
Madeleine Koudstaal
Stephan Obdeijn
Marion Hoeffgen