Wat ik leerde over virtueel leren bij Learntec 2020 in Karlsruhe

19 februari 2020 marijn@atsync.nl

Onlangs bezocht ik Learntec 2020 in Karlsruhe. Een beurs op het gebied van Learning en Development technologieën: denk aan virtual reality, virtual classrooms, LMS en natuurlijk heel veel smartboards. Ik heb wel dertig virtual reality brillen op gehad! Ik wilde daar zien of de techniek die wij met atSync gebruiken up-to-date is en hoe we voorloper kunnen blijven. Wat speelt er op dit moment?

Rode Kuis

Het Rode Kruis deed het fantastisch! Het Rode Kruis moet vrijwilligers hebben, want de vrijwilligers worden steeds ouder. En hoe train je die nieuwe vrijwilligers die bijvoorbeeld op festivals de EHBO doen? Ze gebruiken daar de virtual reality brillen voor! Met die bril op bevind je je in een noodsituatie met gillende ambulances én gillende collega’s, paniek en tumult en hoe blijf je als vrijwilliger dan doen wat je moet doen? 

Bij veel van die gadgets die ik zag dacht ik: leuk, maar wat moet je ermee? Maar bij het Rode Kruis zag ik de noodzaak en het nut ervan. Zo is het een geweldige toepassing! Het mooie vond ik ook dat het twee doelen dient: enerzijds echt het trainen van de vrijwilligers én anderzijds het werven van nieuwe mensen, die hoognodig zijn. 

Hier zie je het project van het Rode Kruis! https://ausbildung-mit-vr.de/

Ik ben benieuwd hoe jij als trainer en opleider geïnspireerd blijft in jouw vak? Bezoek je beurzen of lees je boeken? Laat het me weten via een reactie hieronder.

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond