Terugblik De Toekomst van HRD 31 augustus 2016

24 januari 2017 jolanda.vant.erve@develhub.nl
Wat krijg je als je 25 HRD-ers bij elkaar zet om te praten over de toekomst van HRD? Niks verrassends misschien, want als HRD-er zijn we de hele dag bezig met ontwikkeling en dus per definitie met de toekomst. Toch? Mis! De bijeenkomst ‘De toekomst van HRD’ stond juist bol van de verrassende inzichten.
 

Verstorende innovaties

Dat begon al direct toen de eerste inleider, Evert Pruis, het woord nam (hier vind je de handout van zijn presentatie). Hij tilde ons boven de dagelijkse realiteit uit en gaf een vergezicht op een toekomst waar verstorende innovaties traditionele organisaties verdringen en waar SMAC het nieuwe businessmodel wordt. Een toekomst waarin nieuwe rollen zijn weggelegd voor de HRD-er, zoals de rol van de futuroloog die directies helpt te innoveren. Of de rol van de nerd die analytics inzet om het leren te stimuleren.
 

Tafeldiscussie


Aan vier tafels gingen we met elkaar in discussie over deze nieuwe rollen. Het waren erg inspirerende discussies die zich nauwelijks laten samenvatten, want de meningen liepen danig uiteen. Een eensluidende conclusie trekken was dan ook niet het doel van deze avond. Wel bewust stilstaan bij wat er eigenlijk allemaal verandert en je realiseren dat de toekomst feitelijk al is begonnen.
 

Harde trends


Dat werd eens te meer duidelijk in het verhaal van de tweede inleider, Ger Driesen. Hij vatte de toekomst samen in 7 harde trends, waaronder virtualisering, mobiliteit en productintelligentie. Zaken die nu al niet meer weg te denken zijn en die het werk van HRD diverser en spannender maken dan ooit! Met dank aan Mieke Plant, Tineke van Kooten, Lucette Teulings en Anne Marie Bosman voor het organiseren van deze inspirerende avond.
Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond