Samenwerking EMC Performance en Area9 Lyceum: Meest vooruitstrevende adaptieve leerplatform nu ook in Nederland

3 november 2019 iboomsma@emcperformance.nl
Kortere trainingstijd, meer garantie op bekwaamheid en blijvende verbetering op bedrijfsresultaten. Dankzij de samenwerking tussen EMC Performance en platform Area9 Lyceum is het vanaf nu mogelijk om ook in Nederland eenvoudig adaptieve leertrajecten van hoge kwaliteit te starten.Area9 Lyceum is specialist op het gebied van online persoonlijke leertrajecten door het gebruik van kunstmatige intelligentie. Het systeem verzamelt voortdurend data, waaronder de kennis- en vaardigheidsgebreken van de lerende, waarmee het leerpad automatisch continu wordt aangepast aan het individu.

Wetenschappelijk & gepersonaliseerd

Al meer dan 20 jaar doet Area9 Lyceum onderzoek naar menselijke factoren en cognitie. Het systeem optimaliseert persoonlijke leertrajecten door de leerinhoud continu af te stemmen op de behoefte van de lerende. Denk aan een 1 op 1 interactie van een docent en een lerende in een digitale omgeving.

Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen EMC Performance en Area9 Lyceum zijn het systeem en de methode nu ook in Nederland beschikbaar. EMC Performance is de enige leverancier in Nederland. Zij hebben gespecialiseerde ontwikkelaars in dienst die deze adaptieve leeromgeving inrichten naar wens van de klant.


Waarom deze samenwerking

EMC Performance helpt organisaties met het bereiken van hun doelstellingen door medewerkers en managers te ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties. Hiervoor ontwikkelt EMC Performance praktijkgerichte, op maat gemaakte bedrijfsopleidingen en hulpmiddelen voor leren tijdens het werk. Het meten van de impact en werkplekleren zijn de pijlers van de aanpak. 'Daarom past de samenwerking met Area9 ook zo goed', aldus directeur Paul Aartsen. 'Vanaf nu kunnen wij persoonlijke leertrajecten op eenvoudige wijze aanbieden. Area9 is het meest vooruitstrevende leerplatform dat ik ken. De echte waarde van adaptief leren komt niet door adaptiviteit op curriculumniveau, maar door adaptiviteit binnen een programma, tot op intra-taakniveau. Dit zorgt ervoor dat we realtime het pad van iedere lerende naar bekwaamheid kunnen creeren.'


Voor wie

Of het nu gaat om een bedrijf, uitgever of opleider, interactieve leerervaringen zorgen ervoor dat het geleerde beklijft. Ook op de langere termijn. Het systeem toetst voortdurend het geleerde zodat het weet welke kennis er is en welke nog nodig is. Het online platform bestaat uit een reeks van tools en diensten waardoor de inhoud flexibel, relevant en bruikbaar is voor elke lerende. Het sluit aan bij het gedachtegoed van EMC om mensen te ondersteunen in hun dagelijkse werk. Met hulp van dit persoonlijke leertraject worden mensen iedere dag een beetje beter.

'EMC Performance past uitstekend bij Area9 Lyceum. Het bereik bij verschillende Nederlandse organisaties helpt ons leeroplossingen te bieden voor medewerkers die willen werken aan hun vaardigheden en competenties', aldus voorzitter Area9 Lyceum Ulrik Juul Christensen M.D.. 'Ook kunnen we hierdoor buiten onze eigen grens lerenden ontmoeten waar ze zijn'.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van adaptief leren met Area9 Lyceum en EMC Performance? Ga dan naar onze website of neem contact op met Ilona Boomsma via iboomsma@emcperformance.nl.

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond