Live Online Leren: hoe werkt dit in de praktijk?

2 november 2018 birgit@learningconnected.nl
Wellicht heb je al een aantal van onze eerdere blogs gelezen over Live Online Leren. Zo niet, dan nog heel even in het kort een uitleg over wat dit precies is. Eigenlijk zegt de naam het al: Live Online Leren. Online leren, maar dan wel met live interactie tussen medecursisten en een expert. Geen reistijd dus, maar wel de nodige en gewenste interactie om zo effectief mogelijk te kunnen leren!
 

Hoe werkt Live Online Leren?

Een Live Online Leren cursus, oftewel een LOL-cursus, volg je online via een computer/laptop, tablet of smartphone. Je kunt dus meedoen vanaf de locatie die jij wil. Thuis, op je werk, onderweg of zelfs vanaf jouw vakantieadres. Zo bespaar je een hoop reistijd en hoef je geen oppas te regelen of vrij te vragen van je werk.
In de LOL-sessie heb je dus directe interactie met een expert en/of medecursisten, want leren doe je van én met elkaar. Aan de hand van activerende opdrachten volg je de Live Online sessies op een leuke en vooral leerzame manier!
 

Praktijkvoorbeelden van Live Online Leren

Maar voor wie is dat Live Online Leren dan precies? Nou, eigenlijk voor iedereen die maar iets wil leren of zijn/haar kennis wil overbrengen! LOL kun je op heel veel verschillende manieren inzetten voor verschillende soorten doelgroepen. Op dit moment wordt LOL al ingezet voor ouders van kinderen met GGZ-problematiek, zorgprofessionals, vergadermogelijkheden en nog vele andere doelgroepen.
 

StandUp

Eén van de projecten die wordt gedaan via de LOL-methodiek is StandUp. Dit project bestaat uit verschillende LOL-cursussen over van cultuursensitief werken en verwarde personen. Deze LOL-cursussen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die te maken krijgen met cliënten met een andere culturele achtergrond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “Omgaan met multiproblem gezinnen”, “Alternatieve geneeswijzen bij migrantenjeugd” en “Vluchtelingenkinderen”. Daarnaast worden er binnen dit project ook LOL-cursussen voor ouders en jongeren op het gebied van zelfredzaamheid ontwikkeld. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan deze pagina.
 

Digi Poli Jeugd

Binnen het Live Online Leerplatform is er een heel eigen behandelplatform ontwikkeld, de Digi Poli Jeugd. Bij de Digi Poli Jeugd van De Jutters Lucertis wordt de behandeling volledig live online gegeven aan kinderen en jongeren met ADHD en Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) én hun ouders/verzorgers. Er worden online psycho-educatie groepscursussen gegeven en daarnaast zijn er ook individuele behandeltrajecten voor kinderen, jongeren en ouders/verzorgers. Naast ADHD en ASS biedt de Digi Poli Jeugd ook behandeling voor angst, stemming, dwang en tic problematiek. Meer weten over de Digi Poli? Kijk op www.digipolijeugd.nl.
 

Live Online Lesgeven

Niet alleen het leren door middel van de Live Online Leren methodiek is mogelijk, maar ook het leren over online leren is een belangrijk onderdeel. Online Leren speelt een steeds grotere rol in de huidige samenleving, maar wordt nog niet altijd op de juiste manier toegepast. De LOL-experts geven verschillende workshops waarin thema’s op het gebied van (live) online leren worden geleerd. Een greep uit deze workshops: “Basisprincipes van online lesgeven”, “De regels van het breinleren”, “Leer meer over het 70-20-10 model” en “Maak kennis met gamification”. Klik hier om alle workshops te bekijken.



Ben je nieuwsgierig geworden? Eén keer in de twee weken bieden wij een gratis vrijblijvende LOL-experience aan! In 30 minuten maak jij op een (uiteraard) interactieve manier kennis met Live Online Leren en ervaar je hoe het is om zelf een LOL-sessie bij te wonen. Interesse? Opgeven kan via deze link.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op via contact@learningconnected.nl.

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond