Het dondert en het bliksemt ⛈️

23 oktober 2023 Remco van den Hout - Digital Chefs
De straat voor ons is getransformeerd tot een snel stromende en kolkende rivier. Achter elkaar horen we de bliksem ergens inslaan. De temperatuur is met zo'n 15 graden afgenomen. Aan deze stortbui lijkt maar geen einde te komen. “Ik vrees het ergste voor de auto en ons tentje op de camping.”, zeg ik klappertandend tegen Niels, met wie ik al ruim een uur onder een krap afdakje in een verlaten straatje in Florence (Italië) sta te schuilen.Ik had dat jaar mijn eerste auto gekocht. Een tweedehands blauwe Renault Megane Cabrio. Dat schreeuwde om een roadtrip. Samen met mijn goede vriend Niels besloten we om een rondreis te maken door Italië. Met een tentje in de achterbak bezochten we de mooiste plekjes van deze grote laars.

Uiteraard kon een tweedaags bezoek aan Florence, de indrukwekkende hoofdstad van Toscane, niet ontbreken. Wij zetten ons tentje op de stadscamping 'hu Firenze Camping in Town' op. De weersvoorspellingen zagen er gunstig uit. Veel zon met een klein buitje op de tweede dag. Niels en ik discussieerden nog wat of we de tent wel of niet met haringen en scheerlijnen vast moesten zetten. We besloten het uiteindelijk toch maar te doen. Voor de zekerheid…

Na de tweede dag de stad te voet ontdekt te hebben waren we op de terugweg naar de stadscamping toen het begon te miezeren. De miezer werd al snel regen en de regen werd een hoosbui. Snel doken wij onder een krap afdakje van 1 meter breed bij 40 centimeter diep. We beseften ons toen nog niet dat we hier ruim een uur moesten schuilen.

Ondanks dat we schuilden waren we volledig doorweekt. Toen de regen minder werd brak het zonnetje weer door en vervolgden wij onze weg terug naar de camping. Onderweg zagen we de ravage die de storm had achtergelaten. Overal omgevallen bomen. Waarvan je bij sommigen duidelijk kon zien dat de bliksem was ingeslagen, want ze smeulden nog na.

Mijn zorgen om mijn 'nieuwe' tweedehands autootje namen nog meer toe toen we de camping op liepen. Overal waren mensen in de weer met het zoeken naar weggewaaide spullen, het drogen van nat geworden kleding en schade opnemen van caravans en auto's.

Wij hadden onze tent ook wel kunnen afschrijven als we hem niet met haringen en scheerlijnen hadden vastgezet. Better safe than sorry!

Zijn jullie digitale leeroplossingen eigenlijk wel opgewassen tegen een storm? Ofwel, wordt er met regelmaat onderhoud gepleegd? Is de privacy van de deelnemer nog wel beschermd na een update van een internet browser of besturingssysteem?

Niet alleen in de ontwikkeling van digitale leeroplossingen laten wij onze expertise zien, maar ook in de nazorg. Door regelmatig onderhoud aan onze leeroplossingen te plegen voorkomen we down time, gefrustreerde deelnemers, maar bovenal beschermen we hiermee bedrijfsgevoelige data en persoonsgegevens.

Heb ik je hiermee uit je tent gelokt? Schuif dan ook eens aan om te onderzoeken wat wij voor jullie organisatie kunnen betekenen! Happy camping!

Remco van den Hout
Eigenaar / Managing Director
Digital Chefs | Learning Technologies
 
📬 Wekelijks mijn (sterke) verhalen, tips en verrassende inzichten over Learning & Development in je mail? Abonneer je dan op "Aan tafel!" via deze link: https://digitalchefs.nl/aantafel

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond