Druk, druk, druk, lekker belangrijk? Of ben je gewoon een sukkel?

9 oktober 2017 juul@toptimismatwork.nl
'Alleen sukkels hebben het druk’. Een kleine 2 jaar geleden kwam je het opeens overal tegen: Wie het altijd te druk heeft, heeft het niet begrepen volgens Tony Crabbe. Zijn boek kwam rond die tijd uit en stond binnen no time bovenaan de bestseller lijst van business boeken. Blijkbaar raakte Tony met zijn onderwerp een snaar. En vinden we onszelf vaak te druk. Duiken we met zijn allen de mindfullness workshops en de yogazaal in. En is er een groeiende hoeveelheid zelfhulp-literatuur om onze monkey-mind en onze verslaving aan hectiek en drukte de baas te blijven.

Toptimism at Work trok er op uit om Tony Crabbe te interviewen én haalt hem naar Nederland  in de Week van de Stress op 16 november, kijk hier voor meer informatie.


 
Onze drukte groeit ons duidelijk boven het hoofd en dat is opmerkelijk, want feitelijk beschouwd blijken we niet eens meer verplichtingen te hebben dan vroeger. We hebben wel het gevoel dat we altijd ‘aan’ moeten staan en we bevinden ons in een wereld waarin we elke dag een informatie-tsunami ondergaan. En we geven daar veel te gemakkelijk aan toe.

Door de voortdurende prikkels die we ondergaan, lukt het ons bijna zelf niet meer om een goed onderscheid te maken tussen wat nu echt waardevol is en écht onze aandacht verdient of wat slechts verleidelijk voor onze hersenen is, om ons even kort op te richten. We hebben onszelf verslaafd gemaakt  aan drukte! In feite geven we iedere keer toe aan een dopamine-kick, als we ons laten verleiden om ons weer door de hectiek van de dag te laten regeren. Drukte junkie… Want, doordat we zo gemakkelijk toegeven aan elke afleiding die ons pad kruist is, ons brein inmiddels ook al vrijwel niet meer in staat om met stilte en rust om te gaan. En dat terwijl ons brein dat zo hard nodig heeft…
 
Altijd maar te druk zijn, is dus iets waar we zelf mee aan de slag moeten en gelukkig ook kunnen. En het is eigenlijk een ‘no-brainer’ om dat ook echt te doen. Want die ‘busyness’, is helemaal niet meer stoer, maar is iets wat op vele fronten onze gezondheid en ons succes ondermijnt. Ja, óók ons succes. Onze relaties, ons geluk en onze gezondheid leiden onder de voortdurende drukte, maar onze drukte zorgt er uiteindelijk ook nog eens voor dat we wel druk, maar niet productief en effectief zijn. Het is aan ons om te leren omgaan met de world of ‘too much’, en dat is ook mogelijk.

Tony herdefinieert 'succes'​: succes is een leven geleefd, vanuit je kernwaarden. Tijdsmanagement is dan ook niet de oplossing, maar het gaat om het richten van je aandacht!

En dat blijkt niet op de manier te zijn zoals we dat meestal doen. Ergens voor kiezen betekent ook ergens níet voor kiezen. En daar zijn die kernwaarden dus weer heel behulpzaam bij!​​

​En…wist je trouwens dat we allemaal last hebben van drukte-magneten? Vaak weten we best wat we moeten doen om niet echt zo druk te zijn, maar spelen er dieper in ons andere motieven. Motieven, drijfveren en angsten die ons een heel legitiem excuus geven om maar druk te blijven.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie en tickets. Als NVO2 lid krijg je €75,-- korting . Gebruik bij het aanmelden de kortingscode ‘opTEAMisme’.
 

Geen reacties

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond