Boekactie

8 augustus 2022 jolanda.vant.erve@develhub.nl
In samenwerking met onze mediapartner Uitgeverij Kloosterhof mogen we de komende maanden 3 exemplaren van hun vakboeken ter kennismaking weggeven.

In augustus en september 2022 hebben we het boek 'Relationele Verleidingen - Empathisch begeleiden van groepen' van Karen Walthuis in de boekactie lopen.Het werken met groepen in ontwikkeling is prachtig en bevredigend en kan tegelijkertijd ook spannend en doodvermoeiend zijn. Het is in wezen een aaneenschakeling van relationele verleidingen:
  • Hoe krijg je een groep mee?
  • Hoe laat je een soepel proces ontstaan?
  • Hoe ga je verstandig om met je rolmacht?
  • Hoe kun je voorkomen dat mensen onbedoeld beschadigd raken?
Met luchtige diepgang en liefdevolle confrontatie hoopt de auteur je te verleiden stil te staan bij jezelf als begeleider van groepen mensen. Jij bent immers ‘ook maar’ een mens, net als de individuen in de groep. Als je dat kunt omarmen, genieten en leren je groep en jij nog meer van elkaar. Aan de hand van het model van de Zes Houdingen krijg je zicht op hoe je op verschillende manieren om kunt gaan met relationele uitdagingen als ‘weerstand’, overdracht en al die andere immateriële bagage die de mensen in je groep en jijzelf meenemen. Hoe beter je beseft wat zich binnen de mensen en de groep afspeelt, des te zorgvuldiger kun je hiermee omgaan. Hoe meer helderheid je hebt in wat er zich in jezelf afspeelt, des te vrijer kun je je bewegen in het contact met de groep. Zo kun je steeds bewuster en empathischer werken met wat zich in het moment in het contact aandient. Er ontstaat dan een soepel begeleidingsproces waarin leerdoelen worden gerealiseerd en ieders autonomie wordt gerespecteerd.

Karen Walthuis begeleidt professionele begeleiders bij hun ontwikkeling. Dit doet ze met een open geest en open hart, praktische inzichten, psychologische kennis en een reflecterende, filosofische instelling. Eerder schreef zij ‘Wisselende contacten: de ontmaskering van de coachingsrelatie’(2008), ‘Leven met de handrem eraf: coach jezelf door iedere crisis’(2010) en ‘Hoe word ik echt rijk?: een frisse kijk op ons moderne bestaan’ (2014).

Over de auteur
Karin Walthuis begeleidt (groepen) professionele begeleiders en teams bij hun ontwikkeling. Ze is grondlegger van het Model van de Zes Houdingen, dat voor het eerst in haar boek ‘Wisselende contacten: de ontmaskering van de coachingsrelatie’ (2008) gepubliceerd werd. In haar meest recente boek ‘Relationele verleidingen: effectief empathisch begeleiden van groepen’ (2022), komen de zes houdingen terug en gaat ze de psychologische diepte in van de intra- en interpersoonlijke dynamieken in leergroepen.


Hoe doe je mee?
Stuur vóór 1 oktober 2022 een mail naar info@develhub.nl met antwoord op de vraag 'Hoe heeft Develhub jou verleid om lid te zijn?' Na 1 oktober kiezen we de meest originele/ aansprekende inzending en informeren we de winnaar/winnares!

1 reactie


Eric Vullers
dinsdag 9 augustus 2022
Dank jullie wel voor weer een mooie manier om invulling te geven aan onze samenwerking

Plaats een reactie

Naam verplicht
Email verplicht, wordt nooit getoond