Develhub Events

1 december 2021

Leertraject van Opleiden naar Oplossen - ONLINE

Leertraject van Opleiden naar Oplossen - ONLINELeer samen met L&D vakgenoten nog beter tot de kern van het vraagstuk te komen! 

Herkenbaar?
Je klant ervaart een probleem, denkt te weten wat de oorzaak is en heeft de (leer)oplossing al verzonnen. Aan jou als L&D professional de vraag om deze oplossing te organiseren.Vaak voel aan je water dat de gevraagde oplossing het probleem niet gaat oplossen. Dus ga je op zoek naar de grondoorzaak van het probleem. Dit ‘afpellen’ van de vraag is wellicht de meest cruciale vaardigheid die een learning & development professional moet bezitten om problemen écht op te lossen. Toch stellen opleidingsprofessionals snel de vraag ‘Wat moet er geleerd worden?’. Deze vraag bevat al een aanname, namelijk dat een gebrek aan kennis en kunde de oorzaak van het probleem is.

‘Welk probleem lossen we op?’, dat is de centrale vraag! In het leertraject Van opleiden naar oplossen word je beter in het onderzoeken van de klantvraag met als doel de impact van L&D op de organisatieresultaten te vergroten.
 

Opbouw blended programma


Data & kosten

Alle online sessies zijn op woensdag van 9.00 - 11.00 uur: 1 december, 22 december, 19 januari 2022 en 16 februari 2022.

De investering is € 695,- (ex btw). In-company is ook mogelijk. Leden van Develhub krijgen 10% korting!

Over de trainer

Guus van Deelen is een doorgewinterde opleidingsprofessional met een eigenwijze visie op het vakgebied.

Zijn Credo? Niet opleiden, maar oplossen! In zijn werk begint hij niet met de oplossing, zoals een training, maar vanuit de uitdaging, zoals bijvoorbeeld teruglopende klanttevredenheid. Door eerst te ontdekken waar het bloeden vandaan komt, weet je ook waar de pleisters moeten worden geplakt. Ontwikkelen van medewerkers en boeken van resultaten gaan daardoor hand in hand en wordt zo natuurlijker, relevanter, praktijkgerichter en efficiënter is.

Guus werkt als consultant en als (interim) manager. Oorspronkelijk is hij opgeleid als opleidingskundige, maar zijn werkwijze is door de jaren heen sterk beïnvloed door de principes van LEAN.
 

Meer informatie en aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail dan naar info@guusvandeelen.nl of bel 0639834158.