HUB Senior Academies

HUB Senior Academies

 

De Hub Senior Academies is exclusief voor academies die zich al meerdere jaren binnen een grote organisatie inzetten om bij te dragen aan de realisatie van de strategie van hun organisatie. Met hun ervaring, beschikbaar budget voor L&D en vaak ook omvang van de academie spelen er andere thema’s dan bij andere organisaties waar dit niet het geval is. Om die reden komt de Hub Senior Academies twee keer per jaar bij elkaar om dergelijke thema’s verder uit te diepen en van en met elkaar te leren.
 

Doel

Het doel van de HUB Senior Academies is om de kwaliteit van leren bij aangesloten organisaties op een hoger niveau te brengen. Dat doen we door leerprofessionals van deze organisaties bij elkaar te brengen en hen in een veilige setting vraagstukken te laten delen die bij hun organisatie spelen; we leren van en met elkaar. De leden van de HUB bepalen zelf hoe ze de bijeenkomsten invullen. Dat kan Intervisie zijn, maar ze kunnen ook thematisch ingevuld worden. Je kunt ervaringen delen, maar het doel kan ook zijn dat je een nieuw inzicht opdoet of dat je samen verkent hoe de toekomst van (organisatie)leren eruitziet. Zo spraken we in het verleden bijvoorbeeld over ‘LMS-vormen die wél werken in de praktijk’, en ‘hoe krijg je grote groepen mensen aan het leren’. Omdat je een netwerk opbouwt kun je elkaar ook tussentijds vragen stellen en informatie delen. Kortom, je bouwt mee aan je eigen lerende community van Senior Academies.
 

Werkwijze 

Develhub organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst voor de HUB Senior Academies. De bijeenkomsten vinden plaats bij één van de deelnemende organisaties. Brenda Slagter (onderwijs- en ervaringsdeskundige) bereidt de bijeenkomsten inhoudelijk en logistiek voor. In 2020 zijn de bijeenkomsten op 20 april van 13.00 - 14.30 uur, 2 juli van 09.30-12.30 uur en op 13 oktober van 13.00-14.30 uur. Op verzoek van de HUB wordt een derde datum geprikt voor in november. Deze exacte datum volgt.

Naast bijeenkomsten met de eigen HUB, is er jaarlijks een inspirerend HUB Event. Je leert dan leden van andere HUB's kennen. De ervaring leert dat dat waardevolle ontmoetingen oplevert.

Deelname

Deelnemers aan deze HUB zijn allen werkzaam binnen een grote organisatie die zich al meerdere jaren inzet om bij te dragen aan de realisatie van de strategie van hun organisatie. Herken je je in deze omschrijving, ben jij organisatielid van Develhub en wil je aansluiten, dan ben je van harte welkom! Deelname is kosteloos. Overweeg je om je als organisatie aan te sluiten bij Develhub, dan ben je ook welkom om zelf te ervaren wat deze HUB je kan bieden.
 

Meer informatie

Wil je deelnemen aan deze HUB? Of heb je een vraag? Neem dan contact op met Brenda Slagter via brenda.slagter@bsoriginal.nl.Verslag online bijeenkomst 20 april 2020

Op 20 april spraken vijf organisatieleden van de HUB Senior Academies elkaar online over wat er bij hun organisaties speelt rond werken en leren in Corona tijd. Brenda Slagter faciliteerde deze meeting namens Develhub.

Centraal stonden de vragen;

 • Waar loop je nu als academy tegenaan? (En hoe kunnen we elkaar daarin helpen, adviseren, best/worst practices uitwisselen.)
 • Wat kun je als academy juist nu aan waarde toevoegen?  


Lees hier de input van de academies. Verslag online bijeenkomst 2 juli 2020

Download hier het verslag van de bijeenkomst op 2 juli 2020.
 

Verslag online bijeenkomst 13 oktober 2020

Op 13 oktober spraken 10 organisatieleden van de HUB Senior Academies elkaar online over ‘leren van en in de crisis’. Brenda Slagter faciliteerde deze meeting namens Develhub.

Centraal stonden de vragen:

 • Leren gaande houden: #hoedan?
 • De crisis benutten: innovatie:
  • Virtual classroom
  • Hybride leren
  • Video Booth
  • Learning platform integreren met LMS – de kracht van social learning
 • Verschil tussen start van de crisis/voor de zomer en nu
 • Belangrijke factoren bij de omzetting naar online/blended leren


Lees hier de input van de academies.