Archief events

Denk mee over inclusiviteit in het L&D werkveld - ONLINEAls het gaat om het creëren van een bloeiende werkplek en het stimuleren van de betrokkenheid van medewerkers, is inclusiviteit op de werkplek van groot belang. Hoewel veel organisaties goed op weg zijn naar meer inclusie en diversiteit, zien wij dat er nog altijd ruimte is voor vooruitgang, ook binnen het L&D werkveld. Inclusie op de werkplek helpt om de teamgeest te stimuleren en creativiteit en innovatie van elke werknemer aan te moedigen, ongeacht hun achtergrond, positie of rol. Al deze achtergronden, ervaringen en perspectieven bieden een uniek gezichtspunt dat grote invloed kan hebben binnen organisaties!  
18-05-2022 16.00 | Meer lezen...
Onboarding nieuwe leden Q1 - ONLINEOp dinsdag 17 mei 2022 van 16.00 - 17.00 uur organiseert Develhub een online Onboarding bijeenkomst voor nieuwe leden die zich het afgelopen kwartaal bij ons mooie netwerk hebben aangesloten.
17-05-2022 16.00 | Meer lezen...
ATD 2022 - Orlando (VS)

We kunnen dit jaar eindelijk weer met een NL-BEL delegatie (Lowlands2022) afreizen naar de ATD! En deze keer gaan we naar Orlando, Florida.

15-05-2022 09.00 | Meer lezen...
Workshop Sturen op basis van prestatie versus vertrouwen - NijkerkerveenWat hebben wij genoten van het prachtige weer tijdens de Winter University van Develhub op 4 maart. De workshop “Georganiseerde chaos” in de tuin van Huize Voordaan in Groenekan viel in goede aarde. Vooral de bewustwording door het contact met de paarden over wat je in het hier en nu daadwerkelijk aan het doen bent, gaf veel nieuwe inzichten bij de individuele deelnemers. Bijvoorbeeld over hun manier van leidinggeven en ontvangen.

Leden van Develhub krijgen korting!
13-05-2022 13.30 | Meer lezen...
HRD Congres Liefde voor Leren: leren & werken in de toekomst - Ede

De toekomst is nog nooit zo dichtbij gekomen als het afgelopen jaar. Waar een pandemie ons dwong om ons te ontwikkelen tot online professionals en we al onze creativiteit moesten aanwenden om nieuwe concepten te ontwikkelen en uit te voeren. Een slecht jaar voor de gezondheid en bewegingsvrijheid maar de liefde voor leren is nog nooit zo groot en noodzakelijk geweest. Wendbaar zijn en inzetbaar zijn op verschillende terreinen blijken goede toekomstvoorspellers als het gaat om ons vakgebied HRD. En laten we dit nu heel goed kunnen begeleiden als leer- en ontwikkelspecialisten.

Leden van Develhub krijgen € 30,- korting!

12-05-2022 09.00 | Meer lezen...
Performance Journey Goes Dutch 2022! - ErmeloBen jij geïnteresseerd in een zeer interactief en leuk leerevenement en in nieuwe benaderingen van leren en het geven van trainingen? Neem dan deel aan de Performance Journey Goes Dutch 2022!

Leden van Develhub krijgen € 100,- korting!
09-05-2022 00.00 | Meer lezen...
Learning Technologies - LondenOndanks dat er nog onzekerheden zijn over de mogelijkheden, eventuele reisbeperkingen en de te verwachten bezoekersaantallen van Learning Technologies 2022, ziet het er vooralsnog naar uit dat deze grootschalige conferentie doorgaat. De congresorganisatie is druk bezig een mooi inhoudelijk programma samen te stellen voor zowel de conferentie als de beursvloer. Ook is er weer een mooie kortingsregeling voor leden afgesproken.

Leden van Develhub krijgen korting!
04-05-2022 09.00 | Meer lezen...
VOV Beurs voor Leren en Ontwikkelen - Mechelen en ONLINEOok dit jaar vindt de grootste L&D-beurs van België plaats! Vier dagen vol workshops, presentaties en netwerkmomenten. Bezoek deze onvergetelijke beurs zeker als je op zoek bent naar antwoorden op je huidige en toekomstige L&D-vraagstukken. De VOV-Beurs 2022 staat namelijk in het teken van ‘The Future of L&D‘, samen maken we de toekomst van L&D.

Leden van Develhub krijgen korting!
25-04-2022 08.45 | Meer lezen...
Performance consulting fundamentals - van opleiden naar oplossen - ONLINEHerkenbaar? Je klant ervaart een probleem, denkt te weten wat de oorzaak is en heeft de (leer)oplossing al verzonnen. Aan jou als L&D professional de vraag om deze oplossing te organiseren. ‘Welk probleem lossen we op?’, dat is de centrale vraag! In het leertraject Performance consulting fundamentals - van opleiden naar oplossen word je beter in het onderzoeken van de klantvraag met als doel de impact van L&D op de organisatieresultaten te vergroten.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
21-04-2022 09.00 | Meer lezen...
Jaarcongres HRM in de Overheid - BussumHoe veerkrachtig is jouw organisatie in een veranderende overheid? Tijdens deze 10e jubileumeditie van HRM in de Overheid op donderdag 21 april 2022 blikken we terug en kijken we naar de effecten van deze evolutie in positieve zin. De flexibele manier van werken in combinatie met digitalisering heeft alleen maar aan kracht gewonnen.

Leden van Develhub krijgen € 50,- korting! Let op: de deadline voor aanmelden met de kortingscode is 11 april 2022!
21-04-2022 08.30 | Meer lezen...
Algemene Ledenvergadering Develhub - ONLINEZonder onze leden zijn wij nergens. Dus we willen jouw mening graag horen! Wat vindt je belangrijk voor het komende jaar om Develhub (en het vakgebied) naar een next level te brengen? Laat het ons weten tijdens de online Algemene Ledenvergadering op 12 april 2022 van 20.00 - 21.30 uur.

 
12-04-2022 20.00 | Meer lezen...
Next Learning 2022 - Den BoschNext Learning 2022 vindt plaats op maandag 11 april in Congrescentrum 1931 te Den Bosch. Het jaarlijkse congres biedt een uitgebreid online én offline programma, waarmee je al vanaf januari aan de slag kunt gaan met jouw professionalisering.

Leden van Develhub krijgen € 550,- korting!
11-04-2022 09.00 | Meer lezen...
Training Articulate Storyline: Leer zelf e-learning maken - Den HaagVoor het ontwikkelen van e-learning cursussen maakt E-learning Training graag gebruik van Articulate. Dat is een fantastisch en gebruiksvriendelijk programma om mooie e-learning cursussen te maken. Met behulp van dit programma verander je tijdens deze 2-daagse training in no-time in een ware e-learning ontwikkelaar.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
05-04-2022 10.00 | Meer lezen...
Training Advanced Articulate Storyline - Den HaagHeb je de basis van Articulate Storyline al aardig in de vingers en zou je graag je e-learning naar het next level willen brengen? Volg dan deze 1-daagse Advanced Articulate Storyline Training van Develhub organisatielid E-learning Training! Je leert alles over hoe je een codewoord kan bouwen met variabelen, sliders kan inzetten en je design kan upgraden met motion paths en animaties.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
15-03-2022 10.00 | Meer lezen...
Growth Talk: De veranderende rol van L&D post-covid - ONLINEBen jij werkzaam in Learning & Development en heb je behoefte aan inspiratie gericht op jouw vakgebied? Ben je druk in de weer met de ontwikkeling van anderen, maar kom je tijd te kort om jezelf te blijven ontwikkelen? Wil je verbinden met andere L&D professionals zonder dat je daar de deur voor uit moet? Dan zijn de Growth Talks iets voor jou.
11-03-2022 11.00 | Meer lezen...
Seminar Mentale innovatie in één dag - HelmondWat is jouw vernieuwing? Hoe maak je dat je openstaat voor nieuwe kansen en vaart op je eigen kracht? Van Breukelen, Diederiks & Kodden noemen dit ‘Mentale Innovatie’, een begrip dat al enige tijd bestaat maar nog geen eigen podium kreeg. Nu wel! Deze complexe tijd vraagt om innovatiekracht en gedurfd leiderschap. Zorg voor een omslag naar innovatie in je organisatie en ga meteen aan de slag!

Leden van Develhub krijgen € 50,- korting!
10-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Gender Equity in Training - ONLINEThe unique Gender Equity in Training programme will enable and empower you to support sex/gender equity in your training programmes.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
08-03-2022 08.30 | Meer lezen...
Winter University 2022 Borrel (live) 4 maart 2022We sluiten de Develhub Universities altijd graag af met een gezellige borrel. En nu de samenleving van het slot gaat, kunnen we elkaar ook weer zonder beperkingen ontmoeten.
04-03-2022 16.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 13: Georganiseerde chaos in een netwerkorganisatie | Met paarden je sturende rol herontdekken (live) 4 maart 2022Werk je in een grote organisatie? Zit je midden in een organisatieverandering? Dit betekent een vaak dat er behoefte komt aan een andere organisatiedynamiek: Van controle naar vertrouwen Van managen naar coachen Van structuur naar community Van vasthouden naar delen Van sturend leiderschap naar dienend leiderschap In dergelijke organisaties is het belangrijk dat iedereen eigenaarschap neemt en zijn eigen oplossend vermogen inzet voor de organisatie. De leiders bepalen alleen nog de What & Why, medewerkers zorgen voor invulling van de How. Fouten maken doe je ‘quick & dirty’, zodat je organisatie snel leert en vooruit komt. Als leidinggevende faciliteer je dit. Een prachtige leeromgeving om hiermee te kunnen experimenteren is tussen de paarden! De kudde kent deze organisatiedynamiek. Onderling vertrouwen is het belangrijkst. En leren doen ze door te ervaren en te experimenteren. Dit is wat je gaat ontdekken: Ander gedrag = Ander resultaat!
 
04-03-2022 14.30 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 12: Georganiseerde chaos in een netwerkorganisatie | Met paarden je sturende rol herontdekken (live) 4 maart 2022Werk je in een grote organisatie? Zit je midden in een organisatieverandering? Dit betekent een vaak dat er behoefte komt aan een andere organisatiedynamiek: Van controle naar vertrouwen Van managen naar coachen Van structuur naar community Van vasthouden naar delen Van sturend leiderschap naar dienend leiderschap In dergelijke organisaties is het belangrijk dat iedereen eigenaarschap neemt en zijn eigen oplossend vermogen inzet voor de organisatie. De leiders bepalen alleen nog de What & Why, medewerkers zorgen voor invulling van de How. Fouten maken doe je ‘quick & dirty’, zodat je organisatie snel leert en vooruit komt. Als leidinggevende faciliteer je dit. Een prachtige leeromgeving om hiermee te kunnen experimenteren is tussen de paarden! De kudde kent deze organisatiedynamiek. Onderling vertrouwen is het belangrijkst. En leren doen ze door te ervaren en te experimenteren. Dit is wat je gaat ontdekken: Ander gedrag = Ander resultaat!
 
04-03-2022 12.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 14: Online netwerken & samenwerken alsof je op kantoor zit (online) 4 maart 2022Je krijgt een rondleiding in het online videokantoor, we ontdekken wat leuke spellen die we hier kunnen spelen én hoe deze tool perfect is in te zetten voor samenwerken en netwerken.
 
04-03-2022 11.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 11: Opgepast voor overload: effectief leren met multimedia (hybride) 4 maart 2022Hoe leer jij liever? Door een stuk kale tekst te lezen of door aan de slag te gaan met multimedia, zoals video’s, audio, afbeeldingen en animaties? Veel mensen hebben een voorkeur voor leren met behulp van multimedia. Je ziet multimedia dan ook steeds meer terug in leermaterialen. Maar het is niet vanzelfsprekend dat multimedia het leren ondersteunt! Tijdens het leren maak je gebruik van het werkgeheugen en dit heeft een beperkte capaciteit. Opgepast voor overload dus! Maar waar moet je rekening mee houden als je multimedia inzet? In deze workshop leer je over de multimedia principes van Mayer en we geven je praktische tips en handvatten. Zo bereik je het grootste leereffect met multimedia!
04-03-2022 11.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 8: HR Analytics: de praktische invulling van meten en analyseren tijdens leerprogramma’s (live) 4 maart 2022In deze workshop krijg je een praktische uiteenzetting van hoe ROI Institute Europe bij verschillende organisaties meten inzet als instrument bij leer- en ontwikkeltrajecten. Hoe komen we tot onze vragenlijsten en rapportage? Hoe zorgen we voor een goede respons? En welke indicatoren gebruiken we bij onze analyses van evaluaties/effectmetingen en performance scans?
04-03-2022 10.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 10: De kunst van het vragen stellen (online) 4 maart 2022Als L&D Professional, trainer, coach en facilitator, is onze rugzak gevuld met vele soorten vragen, onder meer gebaseerd op verworven kennis, jarenlange praktijkervaring en door ons ingekleurd met wie we zijn (geworden). We vinden onszelf goede vragenstellers; toch? Maar stellen we werkelijk vragen om een antwoord te horen? Of willen we de ander onbewust overtuigen? Wat is eigenlijk een “juiste vraag”? En bestaat er überhaupt zoiets? Hoe stellen we een vraag die echt leidt tot een goed gesprek? Durf jij alle vragen te stellen? Maakt het nog wat uit welke rol je bekleedt? In deze workshop geen theoretisch verhaal, maar een gezamenlijke ontdekkingstocht, op zoek naar antwoorden én enkele inspirerende boekentips.
04-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 9: Succesvol inrichten van werkplekleeroplossingen met de 5 Moments of Need methodologie (hybride) 4 maart 2022Met deze best-practice loop je naar buiten met een tastbaar voorbeeld voor een vernieuwde aanpak van een opleidingsvraag binnen een voor jou vergelijkbare organisatie. We verwachten dat na deze uiteenzetting de handen jeuken om innovatie van opleiding en ontwikkelen in jouw organisatie te bewerkstelligen. “5 Moments of Need” is een methodologie voor het analyseren en opzetten van opleidingsvraagstukken ontwikkeld door Bob Mosher en Conrad Gottfredson. Het is een methode om invulling te gaan geven aan het 70:20:10 principe. In de best-practice besteedt Alfred Remmits van Xprtise aandacht aan de HOE vraag omtrent het implementeren van werkplekleren.
04-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 7: No More Boring Learning tijdens Turbulente tijden (online) 4 maart 2022Naar aanleiding van onze podcast over psychologische veiligheid en bouwen aan vertrouwen zijn we platgebeld en gemaild. Sinds deze uitzending verdiepten we ons nog meer in de meest recente studies rondom dit thema en experimenteerden we wereldwijd (73 landen) tijdens drie van onze (senior) leiderschapstrajecten met deze nieuwe inzichten. Graag delen we deze en de uitkomsten tijdens onze online sessie zodat zoveel mogelijk mensen hun eigen organisatie kunnen steunen met deze tools en inzichten.
04-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 6: De kracht van je eigen educatieve kaartspel; iets voor jouw organisatie? (online) 3 maart 2022Door de inzet van een educatief kaartspel zet je deelnemers op een actieve manier aan tot samenwerkend leren en vergroot je de kans op de broodnodige transfer. Algemene kennis kan omgezet worden naar eigen kennis, wat de opbrengst van een workshop of bijeenkomst enorm verhoogt. Hans de Graaf en Frowa Schuitemaker delen in deze workshop hun eigen ervaringen in het ontwikkelen en het toepassen van kaartspellen. Frowa laat haar kaartspel PowerPoint Intelligentie als voorbeeld zien en ervaren. Collega trainers zijn vaak zo enthousiast over dit spel, dat ze geïnspireerd worden om ook een spel te ontwikkelen en in te zetten. Hans heeft diverse kaartspellen en 'card decks' ontwikkeld. Hij deelt hier de mogelijkheden om op een eenvoudige manier digitale spellen te ontwikkelen. Dat vraagt om minder investering van zowel de ontwikkelaar als de gebruiker. Tot slot is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de waarde van een spel voor jouw organisatie en het uitwisselen van ideeën hierover.
03-03-2022 14.30 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 5: Skills-based Learning: van theorie naar praktijk! (online) 3 maart 2022Bestaande functies en beroepen veranderen of vervallen sneller dan dat wij ons onderwijsaanbod kunnen bijstellen. Om de inzetbaarheid van onze werkkrachten te waarborgen, en om zorg te dragen dat organisaties en instellingen relevant blijven, is het van belang om onze visie en strategie rondom leren te heroverwegen. De oplossing wordt gezien in skills, en meer specifiek: Skills-based Learning. Dit wordt als het antwoord gezien om mobiliteit te faciliteren, door onze werkkrachten skills aan te leren die toekomstbestendig en breed inzetbaar zijn – zowel binnen de organisatie als daarbuiten.
03-03-2022 13.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 2: De talent marketplace, een skills gerichte arbeidsmarkt (online) 3 maart 2022Ik ga graag de dialoog aan met deelnemers van corporate L&D over hoe men een Competentie of Skills gerichte HR strategie in heeft gericht (of in kan richten) om zo een ontwikkel perspectief te geven aan medewerkers. Hiermee zorgen zij voor reskilling van medewerkers en dragen zij bij aan een meer skills gerichte arbeidsmarkt. Dit nav de publicatie van de SER van vorig jaar “Samen toewerken naar een meer skillsgerichte arbeidsmarkt”. Hierbij schenk ik aandacht aan voor en nadelen van zowel een competentiegerichte als skills gericht aanpakken.
03-03-2022 13.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 16: En zo houd je het kleurenprofiel en de theorie nou levend (online) 3 maart 2022Werk je met een kleurenprofiel binnen je organisatie of eigen praktijk? Dan is deze workshop iets voor jou. Je krijgt handige tips en inzichten hoe je dit instrument levend houdt bij medewerkers, zodat het een voedingsbodem wordt én blijft voor persoonlijke groei. De basis van deze workshop wordt gevormd door de praktijkervaringen van onze partners Jumbo supermarkten, de Universiteiten van Utrecht en Koenen en Co. Hun ervaringen hebben we vorig jaar vastgelegd in een whitepaper en vertaal ik tijdens de workshop in een aantal key takeaways waar jij je voordeel mee kunt doen. Wat zijn hun persoonlijke verhalen en werkvormen die jij zelf kunt gebruiken in je eigen sessies?
03-03-2022 10.30 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 15: Hoe kan Blended Leren effectief ingezet worden zonder te beschikken over dikke budgetten? (online) 3 maart 2022We komen dit jaar met een ander onderwerp dan de vorige Develhub University edities. Op de vraag “Hoe kan Blended Leren effectief ingezet worden zonder dikke budgetten?” geven we antwoord tijdens deze sessie. Na deze sessie heb je een aantal referentiepunten waarmee jij als HRD of L&D senior professional/manager zonder ruim budget, effectieve blended learning trajecten kan (laten) ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren. En met meer vertrouwen met jouw externe of interne trainingspartner erover in gesprek kan. Hoe kan je toch blijven leren en ontwikkelen en het beste uit online en offline leren combineren in blended leren, het nieuwe leren? Terwijl je geen dikke budgetten hebt of de budgetten omlaag worden geschroefd? 
03-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 4: Veranderkracht! (live) 3 maart 2022Het thema van deze workshop van Management Drives is veranderen. Veranderen doen we continu. Vanuit onszelf of ingegeven door de omgeving die om verandering vraagt. Wanneer je bij jezelf of bij anderen een gedragsverandering wil realiseren helpt het om te weten wat jou -en die ander- drijft. Wat motiveert? Hoe leer je graag? Wat is jouw perspectief op veranderen?
03-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 3: Implementeren is meer dan enkel en alleen leertechnologie (online) 3 maart 2022Een succesvolle implementatie gaat aanzienlijk verder dan alleen techniek. Next Learning Valley ondersteunt organisaties en instellingen in het realiseren van hun visie op leren. Dit doen wij door middel van een gefaseerd implementatieplan waarbij we zowel de organisatieverandering faciliteren als de techniek implementeren. Hierin werken wij samen met onze klanten om meetbare waarde te creëren voor de business en zijn werknemers.
03-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022 Workshop 1: Borging van leren (online) 3 maart 2022Hoe zorg je voor de borging van online trainingen? We merken dat online sessies voordelen hebben, zoals veel informatie in korte tijd kunnen doornemen, efficiëntie via de breakout rooms en opnames kunnen maken. Maar ook dat de concentratieboog van deelnemers korter is, er minder goed geoefend kan worden met de stof en de non-verbale prikkels lastiger leesbaar zijn. Hoe zorg je er als learning professional voor de borging van online bijeenkomsten goed verloopt als iedereen op afstand werkt? In deze training bespreken we borging van online leren en welke oplossingen werken om de transfer naar de werkvloer te bevorderen.
03-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Winter University 2022De Winter University 2022 vindt plaats op donderdag 3 en vrijdag 4 maart 2022. De workshops worden in diverse vormen gegeven: live in Groenekan (beperkte capaciteit), online en hybride (live + livestreaming).
03-03-2022 09.00 | Meer lezen...
Training Bouwen aan je interne Academie - ONLINE Je hebt een interne Academie of wilt er één gaan opzetten. Je bent benieuwd hoe je een volgende stap kunt zetten. Hoe haal je het meeste uit een interne Academie? Wie betrek je erbij? Je ontwerpt en creëert een plek waar van én met elkaar geleerd wordt. Maar hoe richt je dat in zodat het bijdraagt aan de organisatiedoelen? En bij welke organisatorische zaken moet je stilstaan?

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
 
01-02-2022 10.00 | Meer lezen...
Gala Avond Uitreiking Develhub Awards 2021 - ONLINEOp dinsdagavond 7 december 2021 is het zover: de feestelijke uitreiking van de Develhub Awards 2021!
07-12-2021 19.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HRD Netwerkgroep Brabant – EindhovenDe 2e bijeenkomst van de HRD Netwerkgroep Brabant in 2021 staat gepland op donderdag 18 november 2021 om 18.00 uur. We zijn dan te gast bij SkillsTown in Eindhoven.
 

Vanwege de huidige Corona-maatregelen zien we ons genoodzaakt deze bijeenkomst te verplaatsen naar (hopelijk) het voorjaar van 2022. Zodra we de exacte datum hebben bepaald, komt de bijeenkomst opnieuw op de Eventkalender te staan.

18-11-2021 18.00 | Meer lezen...
ATD European Summit 2021 - ONLINEThis year’s European Summit (15-16 November 2021) has been redesigned to address the latest L&D and talent development updates owing to COVID-19 to help you stay up-to-date and drive business impact. We have re-envisioned the ATD 2021 European Summit and transformed it into a 100 percent virtual learning and networking experience. The content and networking opportunities during this dynamic summit will be accessible for more than a week.
15-11-2021 09.00 | Meer lezen...
Kasteellezing en 3-gangen diner: UBUNTU en Waarom zeggen wij niet wat wij vinden? Over psychologische veiligheid op het werk - DoornOnder het genot van een driegangen diner in Kasteel het Maarten Maartenshuis (Landgoed Zonheuvel) en live muziek van Jeremy Olivier, verzorgt Jan Hille Noordhoff een interactieve lezing over het thema 'Waarom zeggen we niet wat we vinden?'.
11-11-2021 17.30 | Meer lezen...
Webinar Evalueren met meer impact II - ONLINELevert jouw evaluatievragenlijst maar weinig input voor hoe je de effectiviteit van jouw training kunt verbeteren? Met de juiste vragen op de juiste manier kan het wel! Het evaluatieformulier kort na een training is veruit de meest gebruikte evaluatievorm. Vaak gebruiken we schaalvragen als: ‘Wat vond je van de leervorm?’ en ‘Hoe beoordeel je de trainer?’.
11-11-2021 09.00 | Meer lezen...
Dag van de Coach - EdeAls je het beste uit anderen wilt halen, zul je eerst de beste versie van jezelf moeten worden. Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om je eigen roer in handen te nemen met behulp van de waarden en talenten die bij jou passen.

Leden van Develhub krijgen € 30,- korting.
04-11-2021 09.00 | Meer lezen...
Webinar Evalueren met meer impact - ONLINELevert jouw evaluatievragenlijst maar weinig input voor hoe je de effectiviteit van jouw training kunt verbeteren? Met de juiste vragen op de juiste manier kan het wel! Het evaluatieformulier kort na een training is veruit de meest gebruikte evaluatievorm. Vaak gebruiken we schaalvragen als: ‘Wat vond je van de leervorm?’ en ‘Hoe beoordeel je de trainer?’.

Dit webinar zit helaas vol, maar we hebben goed nieuws! Op 11 november wordt dit webinar herhaald. Zie hieronder...
21-10-2021 19.45 | Meer lezen...
Webinar Tendensen in Leren in Organisaties - ONLINEVoor het 2e jaar op rij werken Develhub en Stimulearning samen aan het grote onderzoek Tendensen in Leren in Organisaties. Respondenten uit België en Nederland wordt gevraagd wat hen en hun organisaties bezighoudt op het L&D-vakgebied.
21-10-2021 14.00 | Meer lezen...
Congres Positieve Psychologie met thema Positief Werken - Ede

Een positief werkklimaat biedt ruimte aan ontwikkeling, uitdaging en groei. Daar leren mensen, zijn ze in een flow, en stroomt de energie en creativiteit. Gelukkige werknemers zijn productiever, zijn minder vaak ziek en gaan beter om met veranderingen en stress. Bovendien scoren organisaties en afdelingen met bevlogen medewerkers hoger op winstgevendheid.

Leden van Develhub krijgen korting!

14-10-2021 08.45 | Meer lezen...
Gluren bij de buren: Bright Alley - ONLINEIn ons vakgebied zijn we allemaal bezig met gedrag van mensen en met name werknemers in organisaties. Zo ook Bright Alley, winnaar van de Develhub Award in de categorie Beste L&D bedrijf 2020. Een creatief bureau dat al meer dan 25 jaar digitale leeroplossingen maakt voor een veelheid aan organisaties. Met hun credo 'Zet medewerkers in beweging' is de vraag: kunnen zij de organisatieleden van Develhub ook in beweging zetten?

Deze bijeenkomst is exclusief voor organisatieleden van Develhub.
12-10-2021 09.30 | Meer lezen...
Bijeenkomst HUB Learning Leaders - ONLINEAre you responsible for leading an L&D department? If so, than take the opportunity to connect with and learn from like-minded L&D professionals (members and non-members)! We organize this meeting twice a year.

Free admission for members and non-members!
06-10-2021 14.00 | Meer lezen...
Next Learning 2021 - Den Bosch of ONLINE

De laatste weken gaat het de goede kant op wat versoepelingen betreft. Next Learning kan dan ook niet wachten om jou weer live te mogen ontvangen op 27 september. Natuurlijk zorgen zij ervoor dat dit veilig kan, daarom zijn er dit jaar een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Naast het fysieke event op 27 september kun je in de weken voor en na het event ook een uitgebreid online programma volgen (13 sept-15 okt) met interactieve sessies. Allemaal inbegrepen bij jouw deelnameticket, jij kiest welke sessies je volgt.

Leden van Develhub krijgen maar liefst € 550,- korting!
27-09-2021 00.00 | Meer lezen...
Online Talks Faculty of Skills: De succesfactoren van coaching op het werk - ONLINEFaculty of Skills organiseert regelmatig online talks met experts uit het veld. Over onderwerpen die hen aanspreekt en waarvan zij denken dat jij ze ook interessant vindt. Meld je aan voor de eerstvolgende talk met Peter Blangé. Alle talks zijn gratis bij te wonen. 
23-09-2021 12.00 | Meer lezen...
Jaarcongres HRM in de Zorg: nooit meer hetzelfde?! - Den Bosch15 jaar HRM in de Zorg…nooit meer hetzelfde?! Met deze titel begonnen we de eerste editie van het inmiddels zo succesvolle jaarcongres HRM in de Zorg, vóór & door HR, directie, lijn- en zorgmanagers werkzaam in de care en de cure. En hoe actueel is deze titel nu 15 jaar later? Zal het door Covid-19 nooit meer hetzelfde zijn? Kunnen we spreken van een Nieuw Normaal?
21-09-2021 09.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 20: Vul je transfer-toolbox - ONLINEIn deze workshop inspireren Britt Brackenie en Ilona Boomsma je met 12 hefbomen voor transfer-succes. Je krijgt inzicht in 12 wetenschappelijk bewezen factoren, waarop jij als L&D’er in de praktijk invloed hebt. Voor jouw eigen leerervaring doorloop je tijdens de workshop een aantal stappen om te onderzoeken hoe je nog meer impact kunt maken. Je loopt gegarandeerd de deur uit met verfrissende en praktische tips.
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

10-09-2021 15.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 5: Playing in the safe space; de inzet van serious games binnen training en ontwikkeling - GroenekanIn deze workshop kijken we hoe serious (educatieve) games kunnen worden ingezet binnen diverse trainingen. E-learning, rollenspelen, VR, kaart- en bordspelen, of blended: ze hebben allemaal hun eigen mogelijkheden en beperkingen. We kijken welke leer- en ontwikkelingstheorieën ten grondslag liggen aan serious games, maar vanzelfsprekend gaan we zelf ook spelen!
10-09-2021 15.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 18: Wanneer kies je vanuit didactisch oogpunt voor een online, offline of blended trainingsontwerp? - ONLINE

Op deze vraag geven we antwoord tijdens deze workshop. Na deze sessie heb je een aantal referentiepunten op basis waarvan jij als L&D professional vanaf maandag 13 september nog beter een trainingsontwerp kan beoordelen en met meer vertrouwen met jouw externe of interne trainingspartner erover in gesprek kan.

Workshops 18 en 19 zitten wegens grote belangstelling VOL. Meld je in ieder geval toch aan via jader@atsync.nl. Mocht er iemand afvallen dan word je benaderd door de facilitator voor 1 van de 2 workshops (10 september 9.00-10.00 uur of 13.00-14.00 uur). Vanwege de grote interesse organiseert atsync na de Develhub Summer University spoedig een derde workshop. 

10-09-2021 13.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 16: Unboxing Alisz - Groenekan/onlineIn deze workshop wordt de in samenwerking met Sietze Ketelaar en Harry Oude Wolbers ontwikkelde zelfreflectietool 'Alisz' geïntroduceerd. Meer inhoudelijke informatie volgt.
10-09-2021 13.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 9: Leading in learning; Learning to lead - GroenekanAls je vandaag iets kleins verandert kan dat morgen iets groots teweeg brengen. Vandaag gaan we laten we zien hoe je je impact als (learning) leader kunt vergroten. Wat betekent het om te leiden in verandering? Hoe zet jij, mét je afdeling, iets in beweging?
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

10-09-2021 13.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 10: Gewoontes en gedragsverandering - GroenekanWe hebben allerlei doelen, voornemens en ideeën, maar dit omzetten in actie (en dit volhouden!) is vaak niet makkelijk. Meer bewegen, vaker pauzeren, je onderneming starten, meer lezen, een fijne ochtend- en avondroutine, minder telefoongebruik.
10-09-2021 11.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 13: Hoe reageer jij als L&D-professional op veranderde vragen van jouw klanten - ONLINEDe voorspelling is dat over tien jaar 25% van de huidige functies komen te vervallen. Met als gevolg dat 1) de behoefte/noodzaak aan bij- en herscholing toeneemt en 2) de vraag om als volwaardige gesprekspartner op strategisch niveau invulling te geven aan het leer- en ontwikkelbeleid van) professionals. Staf- en beleidsfunctionarissen verwachten dat jij op strategisch niveau een volwaardig gesprekspartner bent.
10-09-2021 10.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 17: Ervaar de kracht van kleur! - GroenekanKen jij ze al? De methodieken en tools die gebruik maken van kleuren? Management Drives gebruikt 6 kleuren, die andere drijfveren en daarmee elk een ander perspectief vertegenwoordigen. Je bént nooit een drijfverenkleur, maar als je ze kent, dan leer je de waarde ervan. Want drijfveren zijn belangrijke voorspellers van gedrag.
 
10-09-2021 10.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 1: Succesvol inrichten van werkplekleeroplossingen met de 5 Moments of Need methodologie - Groenekan/onlineMet deze best-practice loop je naar buiten met een tastbaar voorbeeld voor een vernieuwde aanpak van een opleidingsvraag binnen een voor jou vergelijkbare organisatie. We verwachten dat na deze uiteenzetting de handen jeuken om innovatie van opleiding en ontwikkelen in jouw organisatie te bewerkstelligen. “5 Moments of Need” is een methodologie voor het analyseren en opzetten van opleidingsvraagstukken ontwikkeld door Bob Mosher en Conrad Gottfredson. Het is een methode om invulling te gaan geven aan het 70:20:10 principe. In de best-practice besteedt Alfred Remmits van Xprtise aandacht aan de HOE vraag omtrent het implementeren van werkplekleren.
10-09-2021 10.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 21: Vul je transfer-toolbox - GroenekanIn deze workshop inspireren Britt Brackenie en Ilona Boomsma je met 12 hefbomen voor transfer-succes. Je krijgt inzicht in 12 wetenschappelijk bewezen factoren, waarop jij als L&D’er in de praktijk invloed hebt. Voor jouw eigen leerervaring doorloop je tijdens de workshop een aantal stappen om te onderzoeken hoe je nog meer impact kunt maken. Je loopt gegarandeerd de deur uit met verfrissende en praktische tips.
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

10-09-2021 09.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 19: Wanneer kies je vanuit didactisch oogpunt voor een online, offline of blended trainingsontwerp? - ONLINEOp deze vraag geven we antwoord tijdens deze workshop. Na deze sessie heb je een aantal referentiepunten op basis waarvan jij als L&D professional vanaf maandag 13 september nog beter een trainingsontwerp kan beoordelen en met meer vertrouwen met jouw externe of interne trainingspartner erover in gesprek kan.  

Workshops 18 en 19 zitten wegens grote belangstelling VOL. Meld je in ieder geval toch aan via jader@atsync.nl. Mocht er iemand afvallen dan word je benaderd door de facilitator voor 1 van de 2 workshops (10 september 9.00-10.00 uur of 13.00-14.00 uur). Vanwege de grote interesse organiseert atsync na de Develhub Summer University spoedig een derde workshop. 
10-09-2021 09.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 6: Post Pandemic Reboarding & Onboarding - ONLINEWe gaan weer meer naar kantoor. Wat kunnen we leren van het vernuft van een goede onboarding om tot een goede Post Pandemic Reboarding te komen? In deze energieke online workshop gaan we op allerlei onderwerpen in die jou helpen om je mensen weer welkom te heten en klaar te stomen voor na de corona crisis.
10-09-2021 09.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 7: The Green Mind Theory integreren in je leven - ONLINEThe Green Mind Theory is ontwikkeld om te verklaren waarom de natuur zo herstellend werkt. Tijdens de workshop wordt de theorie toegelicht en ga je aan de slag met het toepassen van de theorie op je eigen leven. Daarnaast leer je hoe je je eigen kalmeringssysteem aan kunt zetten wanneer je het wilt of nodig hebt.
09-09-2021 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 15: Georganiseerde chaos in een netwerkorganisatie | Je sturende rol herontdekken - GroenekanWerk je in een grote organisatie? Zit je midden in een verandering naar een netwerkorganisatie of agile werken? Ben je ook al in aanraking gekomen met het Spotify-model? In dergelijke organisaties is het belangrijk dat iedereen eigenaarschap neemt en zijn eigen oplossend vermogen inzet voor de organisatie. De leiders bepalen alleen nog de What & Why, medewerkers zorgen voor invulling van de How. Fouten maken doe je ‘quick & dirty’, zodat je organisatie snel leert en vooruit komt. Als leidinggevende faciliteer je dit. Een prachtige leeromgeving om hiermee te kunnen experimenteren is tussen de paarden!
09-09-2021 15.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 8: Get motivated! - Motivatie in online leren - Groenekan/onlineMerk jij ook dat bij online leren je minder zicht hebt op je deelnemers? Deelnemers nemen passiever deel en zijn soms minder gemotiveerd. Dat terwijl motivatie heel belangrijk is voor een goed leerresultaat. Hoe zorg je er in zo’n situatie voor dat een deelnemer gemotiveerd is en blijft? Hier gaan wij je mee helpen! In deze praktische workshop delen we onze expertise met jullie en gaan we samen aan de slag met opdrachten. Je gaat naar huis met een toolbox vol kennis en manieren om je deelnemers gemotiveerd te krijgen en te houden!
 

Het is niet meer mogelijk om deze workshop online te volgen. Je kunt je nog wel aanmelden voor fysieke deelname in Groenekan!

09-09-2021 15.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 2: Presenteren met vertrouwen - GroenekanIn deze workshop van Paul Bierman leer je te presenteren vanuit passie. Er wordt geoefend met inspelen op het publiek. Je leert het verhaal spannend op te bouwen en te voorzien van een persoonlijk accent. Met deze ingrediënten kun je voortaan met meer vertrouwen presenteren en is je impact gegarandeerd.
09-09-2021 15.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 3: Hoe maak je jouw dromen waar? - ONLINETrainer van het Jaar 2019-2020 Laura van den Ouden maakt op dit moment een wereldreis per zeilboot met haar partner Gilles. Ze blijft werken als Digital Sea Nomad. Dit was haar droom en ze leeft nu haar droom! Wil jij ook jouw ambitie/droom nu echt gaan waarmaken?  Laura deelt in deze workshop haar 10 lessen toen zij de grote stap zetten. Waardevol voor  iedereen die een laatste zetje of inspiratie zoekt! 
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

09-09-2021 14.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 11: Gepersonaliseerd leren in StreamLXP - Groenekan/onlineStreamLXP is het intelligente Learning Experience Platform (LXP) waarmee Gepersonaliseerd Leren mogelijk wordt gemaakt. Gepersonaliseerd Leren activeert de lerende om zelf aan de slag te gaan en een Learning Journey, met maar liefst 44 verschillende soorten Learning Experiences, te creëren die het beste bij aansluit op zijn individuele behoefte.
09-09-2021 13.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 14: Georganiseerde chaos in een netwerkorganisatie | Je sturende rol herontdekken - GroenekanWerk je in een grote organisatie? Zit je midden in een verandering naar een netwerkorganisatie of agile werken? Ben je ook al in aanraking gekomen met het Spotify-model? In dergelijke organisaties is het belangrijk dat iedereen eigenaarschap neemt en zijn eigen oplossend vermogen inzet voor de organisatie. De leiders bepalen alleen nog de What & Why, medewerkers zorgen voor invulling van de How. Fouten maken doe je ‘quick & dirty’, zodat je organisatie snel leert en vooruit komt. Als leidinggevende faciliteer je dit. Een prachtige leeromgeving om hiermee te kunnen experimenteren is tussen de paarden!
09-09-2021 11.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 12: De Engagement Accelerator door Next Learning Valley - Groenekan/onlineDe Engagement Accelerator is een nieuw dashboard, ontwikkeld door Next Learning Valley. Het doel van de Engagement Accelerator is om de betrokkenheid van de lerende te verhogen. Middels het dashboard wordt er inzicht gecreëerd op de mate van betrokkenheid en de effectiviteit van interventies. Hierdoor krijgt de moderator zicht op welke interventies wel en niet werken en kan hij vervolgens doelgericht interventies inzetten om de betrokkenheid van de lerende te verhogen.
09-09-2021 11.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 4: Communicatie met verstandelijk gehandicapten en moeilijk verstaanbaar gedrag 9 september 2021 - GroenekanIn de workshop wordt de communicatie met verstandelijk gehandicapten bij lastige tot zeer lastige situaties besproken. Bij deze doelgroep is er sowieso sprake van specifieke communicatie, laat staan als er spanning is bij cliënt en begeleider. We gaan oefenen met hoe kun jij helder en gefocust kunt (blijven) communiceren bij lastige grensoverschrijdende gedragingen. 

Deze workshop is geannuleerd wegens te weinig deelnemers. Heb je nog vragen, mail dan naar de workshopgever Luc de Vries via lucdevrie08@outlook.com’.
 
09-09-2021 09.00 | Meer lezen...
Summer University 2021De afgelopen editie, de Winter University op 4 en 5 maart, was geheel online. Maar met de voortgaande versoepelingen kunnen we ons eindelijk weer verheugen op een live versie van de Summer University. Op donderdag 9 en vrijdag 10 september 2021 hebben we maar liefst 3 ruimtes én het park van The Learning Collective in Groenekan tot onze beschikking om workshopgevers en -deelnemers (weer) te kunnen ontvangen!
09-09-2021 09.00 | Meer lezen...
Training E-learning Ontwikkelen met Articulate Storyline - ONLINEWil jij zelf aan de slag met het maken van e-learning? Dat kan! Gewoon vanachter je computer. Deze online Storyline-training is meer dan alleen een knoppentraining. In slechts 6 kleinschalige en persoonlijke webinars leer jij zelf een interactieve e-learning ontwikkelen. Alle didactische kennis en technische vaardigheden kun je later ook toepassen om andere modules te maken. Je houdt dus niet alleen een mooie module over aan deze Storyline Training, maar je kunt er nog heel lang de vruchten van plukken.
07-09-2021 10.00 | Meer lezen...
ATD@Home Virtual Conference - ONLINEDoor de Covid-maatregelen in de Verenigde Staten is het voor niet-Amerikanen nu heel lastig zo niet onmogelijk om naar de VS af te reizen. Dat heeft dus helaas consequenties voor het fysiek bezoek van de ATD Conference 2021.
29-08-2021 00.00 | Meer lezen...
Training Articulate Storyline (2 dagen): Leer zelf e-learning maken - Den HaagWil jij zelf aan de slag met het maken van e-learning? Dat kan met onze Storyline Training! Wij bieden meer dan alleen een knoppentraining. De tweedaagse cursus, bij E-learning Training op kantoor in Den Haag, gaat ervoor zorgen dat jij zelf een interactieve e-learning kan ontwikkelen.
18-08-2021 10.00 | Meer lezen...
Training Articulate Storyline: Leer zelf e-learning maken - ONLINE Voor het ontwikkelen van e-learning cursussen maakt E-learning Training graag gebruik van Articulate. Dat is een fantastisch en gebruiksvriendelijk programma om mooie e-learning cursussen te maken. Met behulp van dit programma verander je tijdens deze 6 webinars in no-time in een ware e-learning ontwikkelaar. In de training wordt ingegaan op de didactiek (hoe leren mensen?) en hoe je dit vervolgens kan vertalen naar praktische e-learning cursussen binnen Articulate Storyline. Je ontvangt praktische tips en trucs voor het maken van een interactieve e-learning cursus in Articulate Storyline.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
03-08-2021 10.00 | Meer lezen...
Webinar Het wat, waarom en hoe van digitale leer transformatieDe Covid-19 pandemie dwong veel organisaties om hun processen aan te passen en te hervormen. Veel bedrijven grepen deze tijd aan om schaalbare technologieën en platforms te integreren om hun werknemers de kans te geven nieuwe vaardigheden te leren. Sommige wendbare organisaties hebben gedeeld hoe zij in staat waren om digitale technologieën te implementeren om zich aan te passen aan de veranderende situaties.
14-07-2021 15.00 | Meer lezen...
Workshop Paardencoaching: Persoonlijk Leiderschap na corona - MoordrechtDe samenleving komt na corona langzaam in beweging en wordt weer groter. Het nieuwe normaal staat voor de deur. Privé en werk zullen door de hybride manier van werken worden beïnvloed. Hoe pas jij daarin als HRD-adviseur, als leidinggevende, als medewerker?
28-06-2021 10.00 | Meer lezen...
Oprichtingsbijeenkomst HUB Zelfstandig Ondernemen - ONLINESpeciaal voor de zelfstandig L&D ondernemers of diegenen die zelfstandig ondernemerschap overwegen, willen we ondersteuning bieden bij wat de specifieke kenmerken zijn van het ondernemerschap in het vakgebied van Learning & Development. Met de HUB willen we deze doelgroep ondersteunen door het verstrekken van informatie of delen van ervaringen over zaken zoals juridische ondersteuning, collectiviteit in verzekeringen, financiële uitdagingen etc. En natuurlijk gaan we met elkaar de ervaringen delen die het ondernemerschap met zich meebrengt.
23-06-2021 16.30 | Meer lezen...
LEARNTEC xChange - ONLINELEARNTEC cannot take place this year. Nevertheless, we would like to offer visitors and exhibitors a platform for networking and exchanging experiences at the originally planned date of 22 to 24 June 2021, because the relevance of digital solutions in everyday learning and working life is constantly increasing. "We successfully launched our online format LEARNTEC xChange back in February. We are pleased to be hosting the format again in June in a further developed form as an additional added value for our community," says René Naumann, Project Manager of LEARNTEC.
22-06-2021 00.00 | Meer lezen...
C-week21 - HÉT ONLINE COMMUNICATIECONGRESC-week21 is hét nationale vakcongres voor communicatieprofessionals. Een vierdaags online vakcongres van maandag 21 t/m donderdag 24 juni 2021, waarbij je kennis kunt downloaden en je je kunt laten inspireren op het gebied van communicatie, HR, trends, leiderschap, employee engagement en psychologische veiligheid.
21-06-2021 13.00 | Meer lezen...
Webinar Learning Analytics & xAPI - Analyseer de impact van de leeractiviteiten in jouw organisatieHet traceren van leren biedt de mogelijkheid om lerenden en het leren van de hele organisatie beter te begrijpen, aangezien het van invloed is op de business. Een manier om het leren van een organisatie te traceren is door gebruik te maken van de Experience API (xAPI), waarmee leerervaringen van de gebruiker over verschillende platforms kunnen worden gedocumenteerd, opgeslagen en gedeeld.  
17-06-2021 15.00 | Meer lezen...
Webinar Best Practice: Bouw e-Learning met impact! - ONLINEBen je verantwoordelijk voor het opleiden van collega’s of externen? Dan weet je waarschijnlijk dat kennisoverdracht niet altijd het gewenste effect heeft in de praktijk. In dit webinar laten we aan de hand van een theoretisch kader zien hoe je daar verandering in brengt. Zo ontwikkel jij zelf binnenkort een écht doeltreffend online of blended leertraject.
03-06-2021 14.00 | Meer lezen...
Designer Certificate Program Nederlands - ONLINETijdens deze opleiding leer je alle ins en outs van de 5 Moments of Need™ methodologie kennen en ontwikkel je leeroplossingen die zowel het formele leren (de ‘10’ in 70:20:10) als ook de ondersteuning van effectieve prestaties op de werkvloer (de ‘70 en 20’) omvatten. Je werkt in een groep met maximaal 16 L&D professionals toe naar het behalen van het 5 Moments of Need™ Designer Certificate. Daarbij krijg je een een virtuele les van Bob Mosher zelf en daarnaast van ervaren Nederlandstalige 5 Moments of Need™ consultants. Het opleidingsprogramma heeft een doorlooptijd van vier tot zes maanden met een individuele tijdsinvestering van ongeveer 60 tot 80 uur.
01-06-2021 15.30 | Meer lezen...
Wisdom of the Crowd: Het verkopen van jezelf en je aanbod, speciaal voor zelfstandig trainers en adviseurs - ONLINE


Wegens succes herhaald!

Lekker aan de slag met een groep, daar krijg je energie van als trainer. Je vastbijten in een taai L&D-vraagstuk, dat is wat je het liefst doet als adviseur. Maar hoe kom je aan die mooie opdrachten? Verkoop, netwerken, acquisitie, profileren. Voor veel zelfstandige professionals gaat dat deel van het werk niet vanzelf. In deze workshop gaan we in gesprek over wat je als trainer of adviseur vooral wel en niet moet doen om nieuwe klanten we werven. Bij wie moet je zijn in een organisatie? Welke evenementen zijn interessant? Hoe werken inkoopprocessen?
 
28-05-2021 10.00 | Meer lezen...
Measurement Programma Nederlands - ONLINEWat is learning measurement precies? Welke elementen kan je inzetten om belangrijke gegevens boven water tekrijgen? En hoe kan je de uitkomsten daadwerkelijk koppelen aan de presentaties van de medewerkers in je organisatie? Dit programma helpt je de basis van je measurement strategie goed te krijgen. Je zet een measurement strategie op die past binnen jouw organisatie en vertaald deze naar een project binnen de eigen organisatie. Aan het einde van het programma lever je een businesscase op waarin de resultaten van een project inzichtelijk worden gemaakt.
25-05-2021 10.00 | Meer lezen...
Collegereeks Learning & Development - Utrecht of ONLINEDe trends binnen Learning & Development (L&D) maken een effectieve leer- & ontwikkelfunctie belangrijker dan ooit. Om het meest uit investeringen in leerprogramma's te halen, moeten HR(D)-professionals een bredere strategische rol binnen de organisatie aannemen. Alleen op die manier kun je een sleutelrol blijven spelen in de ontwikkeling naar meer wendbaarheid en het succes van medewerkers en het bedrijf. 

Leden van Develhub krijgen korting!
18-05-2021 15.30 | Meer lezen...
Themabijeenkomst rendement van offline, online en hybride leren - ONLINEOnline en hybride leren is massaal omarmd afgelopen jaar. Alleen wanneer is welke vorm nu daadwerkelijk effectief? Wat is het rendement van deze manieren van leren? Op dinsdag 18 mei om 10.00 uur presenteren Develhub ambassadeur Brenda Slagter en expert Klaas Toes de laatste bevindingen op dit vlak en gaan graag met corporate leer-experts in gesprek over hun bevindingen in de praktijk. Hettie Graafland sluit ook aan als expert zodat we zoveel mogelijk informatie bij elkaar kunnen brengen. Het belooft een rijke bijeenkomst te worden!
18-05-2021 10.00 | Meer lezen...
atSync Leertraject De Perfecte Online Training, ontdek nu hoe! - ONLINEOmdat jij een hoge kwaliteit van je trainingen belangrijk vindt en een duurzaam leerrendement beoogt voor de deelnemers, wil jij weten hoe je een impactvolle training of leertraject Live Online geeft. Jij wilt dat het kwalitatief goed is. En geen gedoe met de techniek. Maak je je daar misschien zorgen over? Dat begrijpen we.
12-05-2021 09.00 | Meer lezen...
Post-HBO cursus Trainen en coachen op de onderstroom - NijmegenBen je trainer of coach en wil je je vakmanschap verdiepen? Ben je op zoek naar methodische tools en persoonlijke groei? Wil je weten wat deelnemers in de weg staat om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen? Dan is de post-HBO cursus Trainen en coachen op de onderstroom iets voor jou!
11-05-2021 10.00 | Meer lezen...
Designer Certificate Program Nederlands Zorg - ONLINEDoor het CZO Flex Level zijn zo’n 200 EPA’s ontwikkeld die nodig zijn voor het nieuwe opleidingsstelsel voor (vervolg-) opleidingen. Nu ontwerpen praktijk en theorieopleiders samen nieuwe leerroutes. Dat kunnen vernieuwde CZO opleidingen zijn maar ook individuele leerroutes. De EPA’s zijn daarvoor de belangrijkste bouwstenen. De vraag is echter ‘HOE. Hoe gaan praktijk en theorieopleiders samen werken aan het vernieuwen van de manier van opleiden?
10-05-2021 09.00 | Meer lezen...
Wisdom of the Crowd: Sessie Kantoor- of werkkamer yoga - ONLINEWe werken (bijna) allemaal thuis. Blijven bewegen is voor iedereen een uitdaging, zo blijkt uit onderzoek. Veel mensen krijgen klachten en we zien dat vitaliteit nog nooit zo belangrijk is geweest. Hoe fijn is het dan om wat oefeningen te doen die je helpen om je fysiek en mentaal fit te voelen! De concentratie wordt beter en je hebt meer energie om je werk (en alle andere dingen) goed te kunnen blijven doen.
 
04-05-2021 11.30 | Meer lezen...
Get in the Flow: How to use e-Learning for corporate change - ONLINEe-Learning is een krachtig middel om verschillende doelstellingen te bereiken en dus ook de ideale manier om bedrijfsverandering te ondersteunen.
29-04-2021 14.00 | Meer lezen...
Webinar Bouw Organisatorische Veerkracht - Hoe Leren & Sisu Organisaties Ondersteunen in Crisis en daarnaHet aangaan van uitdagingen en het uitbreiden van ons vermogen om de realiteit en resultaten te creëren die we werkelijk wensen in de werkomgeving en daarbuiten, vereisen levenslang leren. We zijn echter allemaal uitgerust met de aangeboren kracht en veerkracht die we kunnen gebruiken tijdens moeilijke momenten om ons te helpen navigeren en zelfs te overschrijden wat we dachten dat de grenzen van onze mogelijkheden waren. In Finland, waar Valamis is opgericht, staat deze kwaliteit al eeuwen bekend als sisu en het is de hoeksteen van veel van de succesvolle bedrijven en individuen in het land.
29-04-2021 14.00 | Meer lezen...
Lunchwebinar Online impact realiseren door breinkennis toe te passen - ONLINEOp 29 april organiseren Ilona Boomsma en Ria Van Dinteren een lunchwebinar over online trainen en meetings. In het webinar komt het boek ‘In het echt ben ik veel leuker’ uitgebreid aan bod. Er is al veel over gezegd: online presenteren is een kunst en wat je laat zien moet aantrekkelijk zijn zodat deelnemers ook willen blijven hangen in jouw meeting. We gebruiken daar de 12 multimedia principes van Mayer voor. Ze zijn al wat ouder maar nog steeds enorm relevant voor het presenteren online.
29-04-2021 12.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HUB Learning Leaders - ONLINE

Are you responsible for leading an L&D department? If so, than take the opportunity to connect with and learn from like-minded L&D professionals! We organize this meeting twice a year. Why?

Free admission for members and non-members!

21-04-2021 14.00 | Meer lezen...
Algemene Ledenvergadering Develhub - ONLINEGraag nodigen we je uit voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 20 april van 19.30 - 20.30 uur via Zoom.
20-04-2021 19.30 | Meer lezen...
Wisdom of the Crowd: Terugblik na 1 jaar Corona - ONLINEVan microlearning, via de focus op softskills tot trainen op afstand. Allemaal makkelijk gezegd, maar #Hoedan? Om dit met elkaar uit te vinden, gaan we de genoemde trends uitdiepen in een gratis online sessie op vrijdag 16 april a.s.. Daarbij gaan we op basis van stellingen aan het werk om te bedenken hoe we de trends kunnen omzetten naar onze dagelijkse praktijk. Aan het einde van het webinar heb je voor alle drie de trends mooie aanknopingspunten om zelf mee aan de slag te gaan.
16-04-2021 15.00 | Meer lezen...
Live Demo Valamis - ONLINEValamis is een compleet leer-ecosysteem dat zowel in de behoeften van een individu als van een organisatie voorziet. Valamis combineert geavanceerde leertechnologie met user-centric design, data science en integratiemogelijk-heden. 
15-04-2021 14.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HUB Overheid over Werkplekleren - ONLINECorona heeft een enorme impact op hoe we het afgelopen jaar hebben gewerkt en geleerd. Hoe ziet dat er in de toekomst uit? De overheid stimuleert een leven lang leren, hoe vul je dat in als de wereld verandert? Met dit soort vragen houden we ons bezig bij de HUB Overheid. Er wordt twee keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd. De eerstvolgende online HUB-bijeenkomst (via WebEx) vindt plaats op donderdag 15 april 2021 van 10.00 tot 12.00 uur. De daaropvolgende bijeenkomst is op 14 oktober 2021.
15-04-2021 10.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HRD Netwerkgroep Brabant Hybride Werken – ONLINEDe afgelopen periode is hybride werken de nieuwe standaard geworden. Welke impact heeft het werken op afstand voor de leercultuur binnen organisaties? Welke effecten heeft deze nieuwe manier van werken voor het ontmoeten en werken op een fysiek kantoor? Gaan we ooit nog terug naar de ‘oude’ situatie of heeft Corona blijvend iets veranderd aan de wijze waarop we (samen)werken?
14-04-2021 16.00 | Meer lezen...
Learning Accelerator ProgrammaOp 31 maart 2021 start de 3e editie van het 227 Learning Accelerator programma. Hét groeiprogramma voor ambitieuze L&D professionals over trends en ontwikkelingen in de learning industrie. Wil jij leren van subject matter experts, samen werken met vakgenoten en het geleerde direct toepassen in een echte Business challenge van een bedrijf?

Leden van Develhub krijgen korting!
31-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Workshop Coachen en Trainen met het Stermodel - ONLINETijdens deze gratis workshop maak je kennis met de impact van coachen, trainen en teamcoaching op de zes ontwikkelingsniveaus. En je ervaart hoe je met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen.
29-03-2021 13.30 | Meer lezen...
Workshop Trainen met Impact - ONLINETrainen is een vak! Een vak met specifieke competenties en een vak waarin je als trainer persoonlijk een belangrijk instrument bent in het leerproces van je deelnemers. Door je trainersvaardigheden gedegen te ontwikkelen en intens te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als trainer, word je een trainer met impact.
22-03-2021 13.30 | Meer lezen...
Inspiratiebijeenkomst De ervaren ‘backbone’ professional als katalysator van een wendbare organisatie - ONLINEIedere organisatie heeft zijn stabiliteit aan deze groep te danken; de ervaren ‘backbone’ professionals. Dit zijn de loyale medewerkers die de processen door en door kennen, het zijn echte vakprofessionals die jaren naar tevredenheid op hun honk zitten. Ze hebben meegebouwd aan de organisatie en hebben daardoor een groot intern netwerk. We weten als management of HR dat we deze mensen moeten koesteren, maar als het gaat om vernieuwing zijn zij vaak niet de eerste die om hun advies worden gevraagd of uitgedaagd worden om een voortrekkersrol in te nemen. We laten ze in hun comfortzone, en dat is zonde! Maar hoe kun je deze steady professionals helpen om ook in actie te komen? Alleen zo kunnen zij bijdragen aan het toekomstproof make van de organisatie én zichzelf.

Deelname aan deze online workshop is kosteloos!
18-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Webinar Best Practice: Online Onboarding - ONLINEEen goede start voor alle nieuwe medewerkers. Kom naar het webinar en leer van onze best practices. Wij delen onze ervaringen en zullen je inspireren om zelf een online onboarding programma te maken.
18-03-2021 14.00 | Meer lezen...
MD Experience: hoe succesvol ben jij als individu, team of organisatie - ONLINE

Een verkorte variant van de Experience, die normaliter plaatsvindt in Zeist, wordt nu livestream verzorgd. Tijdens de gratis MD Experience ervaar je op interactieve wijze Management Drives. Laat je inspireren door herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Management Drives laat je heel snel inzien dat mensen en organisaties bepaalde leidende denkpatronen en gewoontes hebben en waar zowel de krachten als de valkuilen liggen om een succesvol mens, team of organisatie te zijn.

Leden van Develhub kunnen kosteloos deelnemen!

18-03-2021 13.00 | Meer lezen...
Webinar 5 Moments of Need™ met Bob Mosher - ONLINEKennis en informatie dienen tegenwoordig overal en altijd binnen handbereik te zijn. Veel opleidingsafdelingen bewegen dan ook naar een 70:20:10 oplossing waarmee zij zowel het formele leren (klassikaal, adaptief leren en e-learning) als het informele leren (op de werkplek) hoog op de agenda hebben staan. Bij de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen gaat het met name om de keuze van de juiste ontwikkelmethodiek. Een goede toepassing is de 5 Moments of Need™ methodologie. Maar hoe werkt dat?
15-03-2021 14.00 | Meer lezen...
Develhub Pubquiz - ONLINEDe 1e enige echte online Develhub Pubquiz 2021! Dit jaar eindigen wij de Winter University met een Online Pubquiz. De quiz duurt een uur en er komen allerlei vragen voorbij. L&D-vragen, gewoon weet vragen, muziek vragen...er komt van alles voorbij. We starten op vrijdag 5 maart om 15:00 uur. Schrijf je in met jouw team. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 mensen. Ben je alleen, schrijf je dan ook in, want wij delen je dan samen met de andere individuele inschrijvingen, in bij een team.
 
 
05-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 10 Hoe toekomstbestendig ben jij als L&O professional? - ONLINEEen (inter)actieve ontmoeting met mede professionals op het gebied van leren en innoveren & ontwikkelen om te sparren over elkaars professionele identiteit. Dit in relatie tot ontwikkelingen in ons vakgebied en vakmanschap in een snel veranderde complexere maatschappij. Met als prikkelende vragen: Welke ontwikkelingen zie en (h)erken ik? Hoe toekomstbestendig ben ik? Wat zijn mijn verlangens en behoeften gezien wat er op ons afkomt? Wanneer sta ik in mijn kracht? 
05-03-2021 12.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 8 Je bent m'n moeder niet! - Professionele communicatie - ONLINEDeze workshop biedt inzicht in -en invloed op- jouw zakelijke communicatie en relatie(s). Aan de hand van de Transactionele Analyse onderzoeken we welke rollen je aanneemt in je communicatie en welke patronen daaronder liggen. Welke onderliggende boodschappen heb je van huis uit meegekregen en hoe beïnvloeden die jou misschien nog steeds? En...hoe kun je door een switch in je mindset op zakelijk vlak professioneler en krachtiger overkomen? De workshop is voor iedereen die gek is op persoonlijke ontwikkeling, zichzelf wil verbeteren en/of interesse heeft om deze workshop in te zetten in zijn/haar organisatie.
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

05-03-2021 12.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 6 Activerende online werkvormen - ONLINETrainen via Zoom, Teams en dergelijke is inmiddels helemaal ingebakken. Het kan echter wel een uitdaging zijn om de groep actief betrokken te houden. Deze middag gaan we een aantal activerende energizers ervaren, die je op elk gewenst moment in je training kunt toepassen. 
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

05-03-2021 12.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 4 Online Werkvormen, een proeverij - ONLINEIn deze workshop ervaar je een proeverij aan online werkvormen: wist je bijvoorbeeld dat je 3 zaken moet regelen als online trainer bij de start? En welke instructie nodig is om de breakout rooms goed te laten verlopen? Je ervaart in 10 online werkvormen frisse incheckoefeningen, manieren om interactief kennis te delen en creatieve manieren om online te brainstormen.
05-03-2021 11.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 15 De veilige speeltuin; de rol van serious games binnen communicatietrainingen - ONLINEEducatieve (serious) games kunnen een grote rol spelen in de effectiviteit van communicatietrainingen. Niet alleen tijdens de training zelf, maar ook in combinatie met online-leren. Trainingsacteur en serious-games ontwikkelaar Timon Blok laat zien hoe je door games te gebruiken trainingen effectiever en aantrekkelijker kunnen maken. 


De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

05-03-2021 11.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 13 Hoe krachtig zijn jouw (online) presentaties? - ONLINEAls onderwijskundige ontdekte ik tijdens mijn trainingen over presentatietechnieken dat veel professionals wel een PowerPoint kunnen maken en inzetten, maar nooit geleerd hebben wat ze nu wel en juist niet op hun dia’s moeten zetten als ze succesvol willen presenteren. Laat staan dat ze een breinvriendelijke presentatie kunnen geven. Is dit herkenbaar?
05-03-2021 11.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 16 Het verkopen van jezelf en je aanbod, speciaal voor zelfstandig trainers en adviseurs - ONLINELekker aan de slag met een groep, daar krijg je energie van als trainer. Je vastbijten in een taai L&D-vraagstuk, dat is wat je het liefst doet als adviseur. Maar hoe kom je aan die mooie opdrachten? Verkoop, netwerken, acquisitie, profileren. Voor veel zelfstandige professionals gaat dat deel van het werk niet vanzelf. In deze workshop gaan we in gesprek over wat je als trainer of adviseur vooral wel en niet moet doen om nieuwe klanten we werven. Bij wie moet je zijn in een organisatie? Welke evenementen zijn interessant? Hoe werken inkoopprocessen? Etc.
05-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 14 Wanneer vind jij dat je goed werk levert? - ONLINEAls professionals doen we graag goed werk. Toch kom ik regelmatig tegen dat ik word gevraagd een leer- of ontwikkeltraject te ontwerpen of te begeleidden waarvan ik me afvraag of dit nu echt soelaas gaat bieden. Of erger nog: misschien wel meer kwaad dan goed gaat doen. Hoe ga jij hier mee om? Wanneer heb jij het gevoel dat je goed werk doet? Waar leg je meer de nadruk: de kwaliteit van je product of dienst of de mate waarin dit bijdraagt aan het daadwerkelijk oplossen van vraagstukken of het realiseren van ambities?
05-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 9 De nieuwe hype: Clubhouse, wat kan/moet je ermee? - ONLINEVerkort je leercurve en leer Clubhouse te gebruiken als een ware professional. Weet je niet wat Clubhouse is? Dan is het helemaal belangrijk om deze workshop niet te missen.
05-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 7 Hoe ontwerp je succesvol werkplekleren op basis van de 5 Moments of Need methodologie - ONLINEDe workshop gaat met name in op de strategie en methodologie met betrekking tot het innoveren van het leren, waarbij het vooral een nieuwe en andere mindset betreft ten aanzien van opleiden en ondersteunen van werknemers gedurende hun volledige leerreis binnen hun organisaties. Hierbij staat de methodologie van het ontwerpen van deze moderne werkplekleeroplossingen centraal en komt methodologie voor technologie.
05-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 20 Modereren van (gepersonaliseerd) leren; de rol van de e-moderator - ONLINEWelke interventies zijn er nodig om "het leren" te optimaliseren van lerenden?
Hoe begeleiden we de deelnemers zo optimaal mogelijk zodat leerinterventies succesvol worden? Hoe kunnen we de impact voor de lerenden vergroten?
 
04-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 19 Breinvriendelijk online trainen, dus met impact: het kan! De essentiële tips, tricks, do’s & don’ts in een notendop - ONLINEEen snel rijdende trein op een nieuw traject. Het afgelopen jaar was voor veel L&D’ers, interne opleiders, trainers en docenten een bumpy road. Met vallen en opstaan zijn er lessen, opleidingen en trainingen verzorgd in de nieuwe online werkelijkheid. In sneltreinvaart heeft iedereen zich vaardigheden eigen gemaakt om toch informatie over te brengen. Met een zeer steile leercurve tot gevolg maar soms ook met knagend gevoel: ik voel me niet meer de expert die ik was, ik ben veel te veel met de techniek bezig en te weinig met inhoud, ik mis interactie, doe ik het eigenlijk wel goed? Hele terechte vragen.
 

De workshop is VOL geboekt, dus aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

04-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 18 Stuur de ervaren professional nooit op training! Zo geef je wel het juiste zetje - ONLINEDe ervaren professional zit er totaal helemaal niet op te wachten om op training gestuurd te worden, te moeten deelnemen aan duurzame inzetbaarheids- of vitaliteitsprogramma's. Het raakt een verkeerde snaar (weerstand) en creëert niet de juiste bedding voor leren. Maar hoe komen deze (senior) professionals wel in beweging? Hoe kunnen ze geprikkeld worden om na te denken over hun talent en over wat zij nog meer kunnen betekenen voor hun organisatie?
04-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 5 Softskills in Coronatijd - ONLINEIn deze workshop gaan we met elkaar op zoek naar de (soft)skills die in coronatijd essentieel zijn om in je werk te blijven presteren. Medewerkers zijn veel meer van huis uit gaan werken, de contacten met anderen zijn korter, vluchtiger, veelal digitaal en iedereen houdt afstand. Welke skills zijn nu belangrijker? Wat moeten medewerkers nu anders doen, aan- en afleren? Met elkaar zullen we een verzameling aan skills benoemen waar we in coronatijd bewust van dienen te zijn. Skills die meer van onze mensen vragen dan voorheen of die je wellicht niet eens nodig had. Daarbij stellen we ons de vraag: Wanneer ben je goed in deze skills en hoe kun je jezelf en andere mensen helpen hier beter in te worden?
04-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 2 Een journey door het Learning Experience Platform (LXP) - landschap - ONLINEDe wereld rondom leren verandert snel, zo is er het fenomeen LXP bij gekomen! Een Learning Experience Platform (LXP) wordt door Josh Bersin bestempeld als de volgende disruptie binnen het leren. Binnen een LXP komt al het leren voor de deelnemer bij elkaar, waardoor gepersonaliseerd leren centraal staat en leren op en rond de werkplek mogelijk wordt. De deelnemer krijgt de kans om zijn eigen Learning Journey te creëren met maar liefst 44 aangeboden Learning Experiences.
04-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 1 Eigentijds organiseren van leren - ONLINE

Leren in bedrijven is de laatste jaren aanzienlijk aan het veranderen. Dit geldt niet alleen voor de leer- en werkvormen die naast het klaslokaal steeds meer technologische werkvormen krijgen. Maar ook hoe leren in bedrijven georganiseerd is, verandert sterk.

04-03-2021 15.00 | Meer lezen...
Event 5 Moments of Need voor verpleegkundige en medisch ondersteunende vervolgopleidingen - ONLINEBen je werkzaam in de zorg en heb je interesse in de 5 Moments of Need™ methodologie voor het innoveren van verpleegkundige- en medisch ondersteunende vervolgopleidingen? Meld je dan aan voor het (gratis) Online Event!
04-03-2021 13.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 22 Waar doen we het voor? Over corepurpose en corevalues - ONLINEOrganisaties schrijven hun purpose en values uit en verwachten onder andere van de L&D-er een invulling. Hoe breng je de kernwaarden en de bedoeling in beeld en zorg je er voor dat ze consistent zijn? En kun je daar opleidingsbeleid op maken? En waar zitten dan de dilemma's voor de medewerker?
04-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 21 De nieuwe hype: Clubhouse, wat kan/moet je ermee? - ONLINEVerkort je leercurve en leer Clubhouse te gebruiken als een ware professional. Weet je niet wat Clubhouse is? Dan is het helemaal belangrijk om deze workshop niet te missen.
04-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 17 Breinkracht - ONLINEBreinkracht: ontdek hoe jij slim(mer) kunt beïnvloeden. Wanneer je anderen wilt overtuigen, gebruik je vaak argumenten die jezelf hebben overtuigd. We hebben immers geleerd dat we anderen het beste overtuigen met goede argumenten. Helaas…dat werkt dus niet. Wat wel? Ontdek het tijdens het webinar Breinkracht. In dit webinar sta niet jij, maar je collega, manager en bestuurder centraal. Of misschien zelfs wel je partner of je kinderen! Hoe zorg je er nou voor dat je die ander echt begrijpt, en beter naar hun (brein) luistert. En hoe nemen die anderen nou eigenlijk echt beslissingen? Verassend anders dan jij nu denkt.
 
04-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 12 PowerPoint, maar dan niet saai - ONLINEDeath by Powerpoint.... Wel eens meegemaakt? Hoe is dat bij jouw slides? En van je collega’s? Sander Reijn neemt je mee naar next level PowerPoint slides waarmee je goed voor de dag komt. Tijdens de workshop hoor, zie en ervaar je hoe je PowerPoint toepast zonder dat het saai is.  Deze energieke workshop laat je anders kijken, denken en doen als het om presentaties gaat. Er komen inspirerende voorbeelden uit de praktijk voorbij en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
04-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 11 Van science naar training; gebruik meer wetenschappelijke bewijzen in je training - ONLINEJe krijgt in deze sessie vijf keer wetenschappelijke kennis cadeau die je direct kunt gebruiken in je trainingen of in je ontwerpen. Jeanne en Jan-Peter nemen je mee langs allerlei verschillende onderzoeken die gaan over gedrag van deelnemers, over leren of over ons prachtige vak van Learning & Development. Je verlaat de workshop met veel kennis, tips om het toe te passen en een grote glimlach!
04-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 3 Learning Analytics: Data-gedreven leren in de praktijk - ONLINEAls leerprofessionals gaan we ervan uit dat onze leerinterventies effect hebben. Als lerenden (en vooral hun managers) vooruitgang boeken, dan hebben we het goed gedaan. Maar of het leereffect écht goed is, ontdekken we pas wanneer we de juiste data verzamelen. Data geeft duidelijkheid welke leerinterventies effectief zijn, maar ook waarom deze effectief zijn. Dat is interessante informatie voor de lerende zelf, maar ook voor hun managers en voor leerprofessionals. Het geeft je immers weer de mogelijkheid om leerinterventies te optimaliseren. Het klinkt eenvoudig en logisch. Maar waarom doen we het dan nog niet op grote schaal?
04-03-2021 09.30 | Meer lezen...
Winter University 2021Wat hadden we vorig jaar op 20 en 21 februari 'geluk' met de Winter University! Het was net vóór de 1e lockdown (medio maart) en dus konden wij en de deelnemers zich nog 2 dagen in ons prachtige pand in Groenekan onderdompelen in alle kennis die in de 20 workshops kon worden opgedaan.

Toen kwam Corona en hoe anders was de Summer University op 3 en 4 september. Met gezamenlijke creativiteit en innovatief vermogen hebben we ondanks de uitdagingen een primeur neergezet: de allereerste hybride Summer University. 

Met de strenge(re) maatregelen kiezen we er nu toch voor om de Winter University op donderdag 4 en vrijdag 5 maart helemaal online te doen.
04-03-2021 00.00 | Meer lezen...
Wisdom of the Crowd sessie Werk- en Leerecosystemen - ONLINEBen jij een L&D’er die:
 1. Zich bezig houdt met strategische leer- en ontwikkelvraagstukken in organisaties.
 2. Graag kennis en ervaring met collega professionals deelt.
 3. Uitdagingen in de praktijk tegenkomt op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
Meld je dan aan voor deze Wisdom of the Crowd sessie!
 

De Wisdom of the Crowd Sessie is volgeboekt!

19-02-2021 15.00 | Meer lezen...
Get in the FLOW: Kickstart 2021 met de beste leerervaring voor jouw doelgroep - ONLINE2021 draait meer dan ooit om flexibiliteit en snel schakelen. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en wij zijn helemaal klaar om je een eerste boost te bezorgen! Op naar niet alleen een digitaal, maar vooral een succesvol leerprogramma voor jouw doelgroep!
 
11-02-2021 14.00 | Meer lezen...
Event Leren en Ontwikkelen in de Zorg - ONLINEOntmoet collega L&D'ers uit de zorg en krijg de laatste updates! In veel Nederlandse ziekenhuizen verschuift de manier van leren steeds meer van klassikale training naar het leren op de werkplek. Vrijwel elk ziekenhuis heeft zich wel eens verdiept in de 5 Moments of Need™ methodologie, werkplekleren, learning analytics en/of adaptief leren. Tijdens het (gratis) Online Zorg Event wil Xprtise L&D’ers uit de zorg informeren, inspireren en met elkaar in contact brengen.

Deelname is gratis!
28-01-2021 13.00 | Meer lezen...
Online Innovatie Lab: Zelfreflectie tool voor L&D'ersDevelhub, Humanversity en Menat bouwen aan een zelfreflectie tool voor L&D'ers. We laten ons op allerlei manieren zien en kennen, in persoon en in tekst. We schrijven een CV, een LinkedIn profiel, we stellen ons voor en verwoorden dat. Wat zegt die tekst? Rapporten worden geschreven, we produceren strategische vergezichten en praktische handleidingen. We omschrijven functies vanuit processen en maken daar plannen op. Maar wat is de samenhang? 

Deelname is gratis voor leden en niet-leden!
22-01-2021 10.00 | Meer lezen...
Certificeringsprogramma 5 Moments of Need® - ONLINEDe 5 Moments of Need® Academy Europe biedt in samenwerking met de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need® methodologie, Bob Mosher en Conrad Gottfredson, een speciaal Nederlandstalige versie van de 5 Moments of Need® opleiding aan (van 19 januari t/m 25 mei 2021).

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
19-01-2021 15.30 | Meer lezen...
Gluren bij de buren: Academie voor Internationale Betrekkingen (min van BuZa) - ONLINEIn 2021 gaan wij wegens succes door met het organiseren van bijeenkomsten onder de naam ‘Gluren bij de Buren’. De eerstvolgende online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 januari 2021 van 9.30 - 11.00 uur, wanneer we te gast zijn bij de Academie voor Internationale Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 
19-01-2021 09.30 | Meer lezen...
Bijeenkomst HRD Netwerkgroep Brabant Vitaliteit – ONLINEDoor het vele thuiswerken staat de vitaliteit in organisaties onder druk. Dat lezen we overal. Maar wat ís vitaliteit eigenlijk? En waarom staat het nu zo onder druk? Op welke punten ervaar je zelf een verminderde vitaliteit, en wat kun je daar aan doen? En, hoe kun je als HRD-er/L&D-er vanuit je professie bijdragen aan een betere Vitaliteit in jouw organisatie? Mooie vragen waar we graag samen mee aan de slag gaan onder leiding van Yvon Golbach.
 
02-12-2020 16.00 | Meer lezen...
Leren gaat door! L&D Live on Stage in Carré - GEANNULEERDJezelf en anderen blijven ontwikkelen in tijden van verandering! Het wordt een hele bijzondere middag op 30 november in Carré. Wat kunnen we over het programma al verklappen...
 

In verband met de aangescherpte Corona-maatregelen hebben we helaas moeten besluiten om het Carré event te annuleren. Het blijft onze droom en ambitie om een keer een event in dit prachtige theater te organiseren, maar het wachten is nu eerst op andere tijden.

30-11-2020 13.00 | Meer lezen...
Develhub Jaarcongres - DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN!

De inschrijving is gesloten!

Wat dacht je van een online Jaarcongres? Op donderdag 19 november 2020 organiseren we het allereerste online Jaarcongres van Develhub. Het thema dit jaar is #Ennu?.

Onze keynote is dit jaar Chief Ouwe Dibbes Sander de Kramer. Een Rotterdamse journalist, auteur, televisie- en radiopresentator, o.a. bekend vanwege zijn vele maatschappelijke projecten en het KRO-programma De Wandeling.
 
We hebben een rijk programma samengesteld met een plenair deel, 2 workshoprondes, kennismaking met de winnaars van de 4 Develhub Awards 2020, een energizer en natuurlijk voldoende momenten om online te netwerken. Met als afsluiting een feestelijke virtuele netwerkborrel.

19-11-2020 09.30 | Meer lezen...
Training Advanced Articulate Storyline (1 dag) - Den HaagHeb je de basis van Articulate Storyline al aardig in de vingers en zou je graag je e-learning naar het next level willen brengen? Volg dan deze 1-daagse Advanced Articulate Storyline Training van Develhub organisatielid E-learning Training! Je leert alles over hoe je een codewoord kan bouwen met variabelen, sliders kan inzetten en je design kan upgraden met motion paths en animaties.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
17-11-2020 10.00 | Meer lezen...
VOV Masterclass: L&D Strategies from the Marketing PlaybookL&D-toppers Mike Taylor en Bianca Bauman (VS) geven in november/ december een exclusieve masterclass van acht sessies verspreid over vier weken. Ze gaan hierbij in op wat L&D kan leren van marketing. Reken op een inspirerende masterclass vol tips & tricks!

Develhub leden mogen voor het VOV-ledentarief deelnemen!
16-11-2020 13.00 | Meer lezen...
Training Articulate Storyline (2 dagen): Leer zelf e-learning maken - Den HaagVoor het ontwikkelen van e-learning cursussen maakt E-learning Training graag gebruik van Articulate. Dat is een fantastisch en gebruiksvriendelijk programma om mooie e-learning cursussen te maken. Met behulp van dit programma verander je tijdens deze 2-daagse training in no-time in een ware e-learning ontwikkelaar.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
12-11-2020 10.00 | Meer lezen...
Workshop Leidinggeven aan thuiswerkers - ONLINEIn het begin van de Corona tijd ging het samenwerken in je team wellicht nog heel goed. Veel mensen leken toen vol goede moed vanuit huis door te werken.

Er lag een zomerperiode in het vooruitzicht en daarna zou het toch wel weer wat ‘normaler’ worden, zo hoopten we althans met zijn allen.
 
Helaas bleek al vrij snel na de zomervakantie dat we helemaal niet steeds vaker terug konden naar kantoor, maar dat het alleen maar minder en minder werd. Het lijkt er sterk op dat we nog voor lange tijd grotendeels moeten thuiswerken. En dus ook vanuit huis 'moeten' teambuilden.
10-11-2020 16.00 | Meer lezen...
ATD European Summit 2020 - Virtual EventRevolutionising Learning and Talent Development. Join Us From the Safety of Your Home at the Virtual Edition of ATD 2020 European Summit. This year’s ATD 2020 European Summit has been redesigned to address the latest L&D and talent development updates owing to COVID-19 to help you stay up-to-date and drive business impact. We have re-envisioned the ATD 2020 European Summit and transformed it into a 100 percent virtual learning and networking experience. The content and networking opportunities during this dynamic summit will be accessible for more than a week.

Leden van Develhub krijgen korting!
02-11-2020 08.50 | Meer lezen...
ATD European Summit 2020 - Virtual EventUNUSUAL BUSINESS: THE NEW TALENT DEVELOPMENT ERA

Revolutionising Learning and Talent Development. Join from the safety of your home at the Virtual Edition of ATD 2020 European Summit.

This year’s ATD 2020 European Summit has been redesigned to address the latest L&D and talent development updates owing to COVID-19 to help you stay up-to-date and drive business impact. We have re-envisioned the ATD 2020 European Summit and transformed it into a 100 percent virtual learning and networking experience. The content and networking opportunities during this dynamic summit will be accessible for more than a week.

Leden van Develhub krijgen korting!
02-11-2020 00.00 | Meer lezen...
Webinar met Bob Mosher - ONLINEHet inmiddels bekende 70-20-10 model is gebaseerd op het principe dat 10% van het leren plaatsvindt in een formele, klassikale en e-learning setting, 20% via coaching en 70% tijdens het werk. Veel organisaties beginnen dit principe te implementeren, maar vinden het moeilijk om concreet invulling te geven aan de '70' component om daadwerkelijk het leren op de werkplek te ondersteunen.

Deelname is gratis!
29-10-2020 13.00 | Meer lezen...
Collegereeks Learning & Development - BaarnDe trends binnen Learning & Development (L&D) maken een effectieve leer- & ontwikkelfunctie belangrijker dan ooit. Om het meest uit investeringen in leerprogramma's te halen, moeten HR(D)-professionals een bredere rol binnen de organisatie aannemen.

Leden van Develhub krijgen korting!
27-10-2020 15.30 | Meer lezen...
Collegereeks HR Instruments - ZeistDe strategische plannen zijn af. Je weet wat je komend jaar wilt bereiken. Maar zonder de juiste persoon op de juiste plek is het lastig deze doelen te behalen. Welke instrumenten passen op korte- en lange termijn binnen het HR-beleid?

Leden van Develhub krijgen korting!
27-10-2020 15.30 | Meer lezen...
L&D Talks: Best of 10 YearsStimulearning, het Belgische broertje van Develhub organiseert in oktober de L&D Talks met 21 internationale L&D sprekers. Je kunt je als Develhubber inschrijven voor hetzelfde tarief als de leden van Stimulearning, wat betekent dat je tot 50% korting geniet. Het event gaat volledig online door.

Leden van Develhub krijgen korting!
21-10-2020 00.00 | Meer lezen...
HUB Overheid Bijeenkomst Hybride werken en andere zaken - ONLINEDe overheid stimuleert een leven lang leren, omdat de arbeidsmarkt in snel tempo verandert, bedrijven zich wereldwijd verspreiden en de maatschappij steeds ingewikkelder wordt. Hoe geef je als overheidsorganisatie zelf het goede voorbeeld? En hoe ziet de overheidsorganisatie van de toekomst eruit? Wat betekent dat voor leren & ontwikkelen? Met dit soort vragen houden we ons bezig bij de HUB Overheid. Er wordt twee keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd. De eerstvolgende HUB-bijeenkomst vindt online (via Teams) plaats op donderdag 15 oktober 2020 van 10.00 tot 12.00 uur
 
15-10-2020 10.00 | Meer lezen...
Congres Positieve Psychologie met thema Positief Werken - Ede Een positief werkklimaat biedt ruimte aan ontwikkeling, uitdaging en groei. Daar leren mensen, zijn ze in een flow, en stroomt de energie en creativiteit. Gelukkige werknemers zijn productiever, zijn minder vaak ziek en gaan beter om met veranderingen en stress. Bovendien scoren organisaties en afdelingen met bevlogen medewerkers hoger op winstgevendheid.

Leden van Develhub krijgen korting!
14-10-2020 09.00 | Meer lezen...
HUB Senior Academies Bijeenkomst - ONLINEDe Hub Senior Academies is exclusief voor academies die zich al meerdere jaren binnen een grote organisatie inzetten om bij te dragen aan de realisatie van de strategie van hun organisatie. Met hun ervaring, beschikbaar budget voor L&D en vaak ook omvang van de academie spelen er andere thema’s dan bij andere organisaties waar dit niet het geval is. Om die reden komt de Hub Senior Academies twee keer per jaar bij elkaar om dergelijke thema’s verder uit te diepen en van en met elkaar te leren.
13-10-2020 13.00 | Meer lezen...
Zeilmiddag op de catamaran van Expert Trainers - Stavoren

Op vrijdag 2 oktober en vrijdag 9 oktober 2020 biedt onze partner-organisatie Expert Trainers onze leden een exclusieve zeilmiddag aan op het IJsselmeer met de catamaran Horizon. Beleef het varen op een uniek luxe zeiljacht! De catamaran is te boeken voor trainingen, workshops, coaching en andere zakelijke events.

09-10-2020 00.00 | Meer lezen...
Leertraject van Opleiden naar Oplossen - GroenekanMiddels 'Van opleiden naar oplossen' leer je, samen met L&D vakgenoten, om nog beter tot de kern van het vraagstuk te komen.

Leden van Develhub krijgen korting!
07-10-2020 09.30 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Flowsparks: Get in the Flow - EindhovenNa een erg druk bezochte Get in the FLOW middag op 14 mei jl. staat op dinsdag 6 oktober de volgende FLOWSPARKS inspiratiemiddag gepland. Een middag voor iedereen die al met FLOWSPARKS werkt én voor iedereen die FLOWSPARKS wil ontdekken.
06-10-2020 15.00 | Meer lezen...
Webinar De Omgevingswet en het HR domeinDevelhub is, in samenwerking met Humanversity en andere partners. bezig met de ontwikkeling van een zelfreflectietool. Harry Oude Wolbers geeft op 1 oktober een kosteloos webinar waarin hij de uitgangspunten en werkwijze van de gebruikte tooling uiteenzet. Dit webinar wordt door de VNG georganiseerd in het kader van de introductie van de Omgevingswet.

Deelname is zonder kosten!
01-10-2020 14.00 | Meer lezen...
Remote sessie: Are you digital? Samen bouwen aan een digitale toekomstDe manier waarop we werken verandert. Elke organisatie bevindt zich in de transitie van een analoge naar een digitale data-gedreven organisatie. Het succes van deze transitie wordt bepaald door de mensen die weten hoe nieuwe technieken toe te passen. Als opleider ben je een belangrijke ambassadeur om professionals mee te nemen in deze belangrijke ontwikkeling.

Leden van Develhub krijgen korting!
 
01-10-2020 13.00 | Meer lezen...
Het Geheim van Humor (voor sprekers) - ONLINEEen persoonlijke 6-weekse reis (e-learning) om je talk grappiger, speelser en impactvoller te maken! Iedereen weet wel dat huilen en lachen dicht bij elkaar liggen. En dat je in je leven altijd problemen zal hebben, maar ook altijd weer overwinningen. In tijden van crisis hebben mensen humor nodig voor het oefenen van hun veerkracht en in betere tijden is humor nodig om je creativiteit en zelfreflectie te ontwikkelen. Humor is eigenlijk altijd nodig.

Leden van Develhub krijgen korting!
01-10-2020 00.00 | Meer lezen...
Jaarcongres HRM in de Zorg 22 september 2020 - Den BoschAl 14 jaar hét jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. Je bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor jou.

Leden van Develhub krijgen korting!
22-09-2020 09.00 | Meer lezen...
HUB Toekomst van Leren Bijeenkomst - ONLINEDe Hub Toekomst van Leren is exclusief voor een selecte groep visionairs/strategisch denkers die zich al meerdere jaren binnen een grote organisatie inzetten om bij te dragen aan de realisatie van de strategie van hun organisatie. Met hun ervaring, beschikbaar budget voor L&D en vaak ook omvang van de academie spelen er andere thema’s dan bij andere organisaties waar dit niet het geval is. Om die reden komt de Hub Toekomst van Leren twee keer per jaar bij elkaar om dergelijke thema’s verder uit te diepen en van en met elkaar te leren.
17-09-2020 10.00 | Meer lezen...
HUB Zorg & Vrijwilligers Bijeenkomst - ONLINEOm diverse redenen zijn de HUB's Zorg en Vrijwilligersorganisaties samengevoegd. Soms zal er een overlap zijn en is het thema, of de thema’s, voor beide HUB's interessant. We gaan in elk geval online van start en mogelijke aanpassingen op basis van de feedback van deelnemers doorvoeren.
17-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Next Learning 2020 - Den BoschNext Learning, het leukste event voor de learning professional, gaat door op 15 september in Den Bosch!
 

Er zijn weer enkele deelnametickets beschikbaar gesteld. Meld je snel aan en maak gebruik van de 20% leden-korting via Develhub: investering is geen € 799,- maar € 639,20 excl. btw.

Leden van Develhub krijgen korting!
15-09-2020 11.00 | Meer lezen...
Training Acquisitie voor zzp’ers: maak van 2020 alsnog een knallend succes - DoornAls professional heb je veel te bieden. Je hebt een mooi product of biedt een geweldige dienst aan. Geen twijfel. Maar hoe overtuig je die potentiële klant? Uiteindelijk moet de ander wel kopen. Hoe zorg je ervoor dat de ander zich geholpen weet met jouw dienst of service? In de training leer je acquisitievaardigheden die jouw kans op succes substantieel vergroten. De volgende vraag staat tijdens de training centraal: “Hoe verwerf ik vanuit mijn kracht meer en leukere opdrachten?”

Leden van Develhub krijgen korting!
15-09-2020 09.00 | Meer lezen...
Webinar (presentatie onderzoeksresultaten) De enige echte cijfers over leren in Nederland en België - ONLINEIn deze -voor iedereen- uitdagende tijden slaan Stimulearning en Develhub de handen ineen. Develhub neemt voor het eerst deel aan het onderzoek dat  jaarlijks in België onder L&D Teams, en aanbieders van leeroplossingen en trainers/opleiders, wordt gehouden.

Voor het opstellen van de vragen is gebruik gemaakt van het ATD competency model gericht op actuele topics zoals: workplace learning- /performance support, learning technologies, werkvormen, business alignment, budget en het meten van leren.

Er zijn twee vragenlijsten beschikbaar omdat het perspectief van L&D helemaal anders blijkt dan wat Opleiders ervaren. Wij zijn erg benieuwd naar de verschillen tussen beide, maar vooral de verschillen tussen België en Nederland.
10-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Free MiniMooc Making the most of online social learning

We leren momenteel veel over online leren, vooral als het gaat om webinars en virtual classrooms. Er zijn alternatieven, zoals online social learning. In deze gratis (Engelse) MiniMOOC leer je samen met honderden learning professionals van over de hele wereld alles over ‘online social learning’ door het tegelijkertijd zelf te ervaren.

De MiniMooc (8 - 18 september) is Engelstalig, omdat het internationaal wordt uitgezet zodat learning professionals uit alle landen kunnen deelnemen.

08-09-2020 00.01 | Meer lezen...
Dag van de Coach met thema Werkdruk - EdeWerkdruk is een actueel probleem en maatschappelijk issue in Nederland. Hoge werkdruk verstoort de balans, waardoor de belasting op verschillende vlakken oploopt en de cliënt niet alleen de controle verliest op het werk, maar ook op sociaal en financieel vlak en in de thuissituatie. Psychische en fysieke klachten kunnen hierop volgen.

Leden van Develhub krijgen korting!
07-09-2020 09.00 | Meer lezen...
Summer University Workshop 18: Feedback geven en ontvangen - VOL GEBOEKTFeedback geven en ontvangen: veel mensen worstelen ermee. De cijfers liegen er niet om: maar liefst 70% van de beroepsbevolking vermijdt lastige gesprekken op het werk. Dat is een slim beschermingsmechanisme, die ons er tegelijkertijd van weerhoudt om te groeien op zowel individueel als groepsniveau.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 17: Learning Analytics - VOL GEBOEKTData-gedreven leren in de paktijk. Als leerprofessionals gaan we ervan uit dat onze leerinterventies effect hebben. Als lerenden (en vooral hun managers) vooruitgang boeken, dan hebben we het goed gedaan. Maar of het leereffect écht goed is, ontdekken we pas wanneer we de juiste data verzamelen. Data geeft duidelijkheid welke leerinterventies effectief zijn, maar ook waarom deze effectief zijn. Dat is interessante informatie voor de lerende zelf, maar ook voor hun managers en voor leerprofessionals. Het geeft je immers weer de mogelijkheid om leerinterventies te optimaliseren.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 16: Integriteit 3.0 & Change Support - VOL GEBOEKTIntegriteit ligt onder een vergrootglas of het nu om de belastingdienst, techbedrijven, banken of woningcorporaties, de goede dingen op de goede manier doen is een zakelijke én een maatschappelijke eis die steeds harder klinkt.  De manier waarop integriteit nu vaak invulling krijgt is gebaseerd op regels, het vermijden van risico’s en het voorkomen van machtsmisbruik. Die zijn dan vaak gericht op de belangrijke bijzaken van het werk, geen geschenken aannemen, geen misbruik van bedrijfsmiddelen etcetera. Belangrijk, maar het raakt niet de kern van het werk zelf.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 15: Feedback geven en ontvangen - VOL GEBOEKTFeedback geven en ontvangen: veel mensen worstelen ermee. De cijfers liegen er niet om: maar liefst 70% van de beroepsbevolking vermijdt lastige gesprekken op het werk. Dat is een slim beschermingsmechanisme, die ons er tegelijkertijd van weerhoudt om te groeien op zowel individueel als groepsniveau.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 13.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 14: Een journey door het Learning Experience Platform (LXP) landschap - VOL GEBOEKTDe wereld rondom leren verandert snel, zo is er het fenomeen LXP bijgekomen! Een Learning Experience Platform (LXP) wordt door Josh Bersin bestempeld als de volgende disruptie binnen het leren.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 13.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 13: Zijn trainingen echt gender neutraal? - GEANNULEERDIn deze workshop gaan we samen bespreken wat we nu eigenlijk bedoelen als we praten over gender en we kijken naar wetenschappelijke onderzoek m.b.t. de rol van gender in trainingen. Vervolgens reflecteren we op de mogelijke impact van deze inzichten op de gender gelijkheid en inclusiviteit van trainingen en de rol van trainers in deze. 
 

Deze workshop is geannuleerd. 

04-09-2020 13.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 21: Flexibele OnLine Training: concrete handvatten, werkvormen en lessons learned - VOL GEBOEKTNu we allemaal veelvuldig thuiswerken is online leren en online trainen relevanter dan ooit. Maar hoe zorg je online voor een hoog leerrendement bij de deelnemers? En hoe zorg je ervoor dat de concentratie niet wegzakt en zij gemotiveerd blijven? Dat lukt niet door alleen een online presentatie te geven maar vraagt om een andere benadering.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 11.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 19: Kies wijzer bij L&D-inkoopprocessen - VOL GEBOEKT

Een goede toepassing van de juiste criteria helpen bij het maken van een goede keuze voor een leverancier. Maar: Wat zijn ‘de juiste’ criteria? En hoe gebruik je criteria in een inkoopproces voor L&D? Welke soorten bestaan er eigenlijk ? In deze workshop introduceren we kort ons complete model voor het inkopen van L&D-oplossingen. De focus ligt echter op het gebruik van criteria in inkoopprocessen voor L&D-oplossingen.

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 11.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 12: PowerPoint, maar dan niet saai - VOL GEBOEKTTijdens de workshop hoor, zie en ervaar je hoe je PowerPoint toepast zonder dat het saai is.  De workshop geeft je een prettige adrenalinestoot die je anders doet kijken, denken en doen als het om presentaties gaat. Er komen inspirerende voorbeelden uit de praktijk voorbij en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 11: Hoe ontwerp je succesvol werkplekleren volgens de 5 Moments of Need methodologie - VOL GEBOEKTDe workshop gaat met name in op de strategie en methodologie met betrekking tot het innoveren van het leren, waarbij het vooral een nieuwe en andere mindset betreft ten aanzien van opleiden en ondersteunen van werknemers gedurende hun volledige leerreis binnen hun organisaties.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 10: Tips en tricks voor het vertalen van je classroomtraining naar blended of online - VOL GEBOEKTIn deze workshop kijken we naar de vertaling van klassikale trainingen naar digitale trainingen. We zetten de deelnemers daarbij actief aan het werk.
We vragen de deelnemers casussen aan te leveren waar we tijdens de workshops mee aan de slag gaan (eventueel aangevuld met casussen die wij zelf meenemen). In groepjes proberen ze een passende leeroplossing te vinden.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

04-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 9: Lessons learned in online trainen en online werkvormen - VOL GEBOEKTIn deze workshop neemt Laura ons mee in haar lessons learned in online trainen na afgelopen half jaar lang hier veel ervaring in te hebben opgedaan.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 8: Het geheim van humor: Wat is jouw verhaal, hoe raak je mensen en maak je ze aan het lachen - VOL GEBOEKTIedereen weet wel dat huilen en lachen dicht bij elkaar liggen. En dat je in je leven altijd problemen zal hebben, maar ook altijd weer overwinningen. In tijden van crisis hebben mensen humor nodig voor het oefenen van hun veerkracht en in betere tijden is humor nodig om je creativiteit en zelfreflectie te ontwikkelen. Humor is eigenlijk altijd nodig.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 7: Kompas voor persoonlijk leiderschap - VOL GEBOEKTIn deze workshop krijg je een praktische tool aangereikt om als leidinggevende, HR-adviseur of professional jouw waarden, drijfveren en kwaliteiten optimaal te verbinden met de richting, doelen en why van de organisatie waar je werkt. De tool leent zich ook uitstekend om in gesprek te gaan over talentontwikkeling.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 15.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 6: Pitchen en presenteren met passie - VOL GEBOEKTIn deze workshop leer je:
 • Hoe je de perfecte match bereikt tussen jouw boodschap en de wens van het publiek.
 • Hoe je een presentatie krachtig opent, spannend opbouwt en knallend afsluit.
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat presentatie echt gaat vliegen (zodat hij beter landt).
 • Hoe je je spreekangst kunt inruilen voor spreken met vertrouwen.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 13.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 5: Succesvol presenteren - VOL GEBOEKTIn deze workshop leer je in enkele korte en praktische stappen hoe je elk publiek kunt boeien. Belangrijkste is dat de stijl van presenteren past bij jou als persoon. Die stijl ga je in korte tijd ontdekken.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 13.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 4: Vind je 'innerlijke diamanten' en laat ze glanzen - VOL GEBOEKTWat zijn de vijf belangrijkste waarden in je leven? Als je deze niet direct kunt opnoemen, dan is deze workshop voor jou! Je gaat praktisch aan de slag met een nieuwe methode om jouw belangrijkste waarden te ontdekken.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 13.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 20: Reflectie aan de hand van jouw eigen tekst - VOL GEBOEKTHumanversity bouwt met Develhub en Menat aan een zelfreflectietool voor L&D-ers. Aan de hand van een aantal zelfanalyses wordt een vergelijking wordt gemaakt met het ATD model. Deze workshop geeft inzicht in de wijze waarop zelfreflectie, waaronder een tekstanalyse verwerkt worden.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 11.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 3: Libre Foundation, de tussenstand na 12 jaar bouwen aan een droom - VOL GEBOEKTLibre Foundation bestaat om leiders van kleinschalige goede doelen in ontwikkelingslanden, toegang te bieden tot een goede leiderschapstraining. Hoewel deze doelgroep niet hoeft te betalen, werken we al 12 jaar zonder een cent subsidie. We heten niet voor niets Libre. Wil je weten hoe we met meer dan 100 trainers inmiddels actief zijn in 25 landen? 
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 2: Management Drives Experience - VOL GEBOEKTDe manier waarop wij van nature denken, acteren en reageren is voor iedereen anders. Waarom doen mensen wat ze doen? Wat doet dit met jou? Als je jouw drijfveren en de drijfveren van de ander beter begrijpt kan je betere relaties creëren, effectiever communiceren en beter samenwerken! De Management Drives software meet en maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert. Het biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu. Management Drives gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University Workshop 1: No More Boring Learning - VOL GEBOEKTNo More Boring Learning: een uur met energie, humor en boordevol wetenschappelijke inzichten en praktische tips om nou eens weg te gaan van de gebaande L&D-paden. Jeanne en Jan-Peter nemen je mee in het creëren van leerervaringen. Hoe krijg je het voor elkaar dat deelnemers de tijd vergeten en leren echt leuk vinden? Hoe maak je impact op deelnemers én organisatie? Hoe laat je mensen zo slim mogelijk leren? Vernieuwend, inspirerend en duidelijk.  Je krijgt de top 5 tips voor fysiek trainen én de top 5 tips voor online trainen.
 

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven. 

03-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University - GroenekanNa een zeer succesvolle Winter University op 20 en 21 februari 2020 gaan we met veel enthousiasme oplijnen naar de Summer University op donderdag 3 en vrijdag 4 september 2020. We hebben al vele toezeggingen van (organisatie)leden die (weer) een workshop willen verzorgen. In het voorjaar starten we met de voorbereidingen. Save the date!
03-09-2020 09.30 | Meer lezen...
Summer University 2020 TotaaloverzichtOnze Summer (en Winter) Universities zijn na 3 jaar niet meer weg te denken. Na de Winter editie (20 en 21 februari) wordt het hoog tijd voor de Summer University 2020 op donderdag 3 en vrijdag 4 september. Met maar liefst 20 workshops over diverse thema's belooft ook deze editie weer een succes te worden!
03-09-2020 00.00 | Meer lezen...
Workshop Trainen met Impact - ONLINETrainen is een vak! Een vak met specifieke competenties en een vak waarin je als trainer persoonlijk een belangrijk instrument bent in het leerproces van je deelnemers. Door je trainersvaardigheden gedegen te ontwikkelen en intens te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als trainer, word je een trainer met impact.
31-08-2020 13.30 | Meer lezen...
Ga mee met Next Learning, the Smart (and Safe) Edition! - ONLINEAgile, snel en flexibel, dat wisten we natuurlijk al. Maar de afgelopen weken hebben we moeten laten zien hoe wendbaar onze organisaties eigenlijk écht zijn. We kunnen er dan ook niet meer omheen. Vanaf nu is Blended het nieuwe normaal! Ook voor ons. Ga daarom mee met Next Learning, the Smart (and Safe) Edition.
25-08-2020 13.00 | Meer lezen...
Workshop Coachen en Trainen met het Stermodel - ONLINETijdens deze online kennismakingsworkshop maak je kennis met de impact van coachen, trainen en teamcoaching op de zes ontwikkelingsniveaus. En je ervaart hoe je met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen.
24-08-2020 13.30 | Meer lezen...
HUB Financials bijeenkomst - ONLINEWaar loop je nu als academy tegenaan? Hoe kunnen we elkaar daarin helpen, adviseren, best/worst practices uitwisselen? Wat kun je juist nu aan waarde toevoegen als academy?  
 
30-06-2020 10.00 | Meer lezen...
Workshop Frictie oplossen door mensen self-supporting te maken met interactieve video 30 juni 2020"Ik heb het ooit geleerd,maar hoe zat het ook alweer? Het is veranderd, hoe werkt het nu?" Of: "Het loopt niet zoals ik dacht, hoe los ik het op?". Allemaal vragen die onze medewerkers en klanten bijna dagelijks tegenkomen. Uiteraard kun je de helpdesk bellen, maar er zijn nog 5 wachtenden voor u. De website biedt veel informatie, maar vooral tekst en waar begin ik? En de handleiding met tekst, pijltjes en plaatjes snap ik niet. Dus toch maar weer even naar je collega: "Kun je het me even uitleggen of voordoen?". Dat lukt echter alleen als die collega er is en het weet. In veel situaties is dat niet het geval. Interactieve video is wél 24/7 beschikbaar en biedt een effectief en betaalbaar alternatief. Visuele informatie wordt 60.000x beter opgenomen in het brein dan tekst. 

Deelname is kosteloos voor leden van Develhub!
30-06-2020 09.30 | Meer lezen...
Netwerk EventsOnze leden zijn leerprofessionals die het vak van leren & ontwikkelen continu op de kaart zetten. Van het geven van trainingen, workshops en andere evenementen tot (team)coaching, corporate - of overheidsacademies en L&D-afdelingen...alles staat in het teken van 'Nederland leert'. 
 
25-06-2020 00.00 | Meer lezen...
Partner EventsOnze partners organiseren regelmatig bijeenkomsten (workshops, evenementen, trainingen etc.). Develhub stelt haar expertise en communicatiekanalen (website, nieuwsbrief, social media) graag beschikbaar om bij te dragen aan het succes van deze bijeenkomsten.
25-06-2020 00.00 | Meer lezen...
HUB Event - ONLINEIn oktober 2019 organiseerde Develhub dit jaarlijkse event voor het eerst en het werd een groot succes! (HUB's zijn de voormalige Werkgroepen van NVO2 en Kringen van NSCU).

Natuurlijk hadden we ook dit jaar liever een live event gehad. Maar door de Corona-maatregelen is dat helaas niet haalbaar. Toch gaan we het gewoon doen: elkaar ontmoeten en inspireren en wel online!
18-06-2020 09.00 | Meer lezen...
Masterclass: bedrijf in transitie, zo creëer je draagvlak - ONLINEAls je gaat ondernemen in de nieuwe economie, verandert je bedrijf. Om die transitie soepel te laten verlopen, is draagvlak bij je medewerkers onmisbaar. Hoe neem je mensen mee in je duurzaamheidsstrategie? Hoe zorg je dat iedere medewerker ernaar handelt met hart, hoofd en handen? In deze gratis GBN-masterclass laten we zien hoe grote bedrijven ‘intern leren’ succesvol als transitietool inzetten.

Deelname is kosteloos voor organisatieleden van Develhub!
16-06-2020 15.00 | Meer lezen...
Webinar De Wereld Leert Door, ook nu en na 2020! Blend the right mix!Als reactie op de crisis is online leren door veel mensen omarmd. Dat is een goede ontwikkeling voor iedereen die al lang geloofde in online leren, maar in zijn/haar organisatie tegen weerstand aan liep. In de afgelopen weken was er geen keuze meer. Wilde je blijven leren, dan moest dat online. Maar wat betekent dat voor de periode na deze crisis?
11-06-2020 08.30 | Meer lezen...
Develhub Strategiesessies De toekomst van leren - ONLINEOp 2 juni en op 4 juni vinden er Develhub strategie sessies “de toekomst van leren” plaats. Een selecte groep visionairs/strategisch denkers komt bijeen uit de profit en non-profit sector om hierover van gedachten te wisselen. Graag horen we ideeën over hoe opleiden en ontwikkelen van medewerkers er in de toekomst uit zal zien en wat de blijvende effecten van deze crisis zullen zijn.
02-06-2020 10.00 | Meer lezen...
ATD Virtual ConferenceOok ATD gaat online! Ter vervanging van de conferentie in Denver, organiseert de Association for Talent Development een virtuele conferentie, die plaatsvindt van 1 juni t/m 5 juni. Op het programma staan 4 keynotes, meer dan 25 gefaciliteerde sessies, meer dan 100 ‘on demand’ sessies (video’s) en verschillende initiatieven om virtueel te netwerken. Het aanbod is 24/24 beschikbaar, zodat de hele wereld kan deelnemen.
01-06-2020 00.00 | Meer lezen...
ATD Conference - Denver (VS)De ATD is volop bezig met de invulling van het programma en het aantrekken van inspirerende sprekers. Op de website van de ATD is daarover steeds meer informatie te vinden. De keynote speakers zijn inmiddels bekend: Sir Richard Branson (Mister Virgin), Indra Nooyi (former chairman and CEO of PepsiCo) en Ben Nemtin (co-founder of The Buried Life Movement). Wij zijn inmiddels uit de startblokken met de voorbereidingen van de Lowlands (NL-BEL) Delegatie, want we zijn er natuurlijk weer bij in Denver!
 

De conferentie is als gevolg van de Corona-maatregelen geannuleerd.

17-05-2020 00.00 | Meer lezen...
Get in the Flow-sessie: What if creating e-Learning was easy - livestreamIn 2020 organiseert UNI-Learning meerdere FLOWSPARKS Get in the FLOW-dagen/sessies. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die al met FLOWSPARKS werkt, maar ook voor iedereen die FLOWSPARKS wil ontdekken. Om je te laten inspireren door de (nieuwe) mogelijkheden van FLOWSPARKS. En te zien hoe deze in de praktijk al worden gebruikt.

Deelname is kosteloos voor leden van Develhub!
14-05-2020 15.00 | Meer lezen...
Training Mindful Zelfcompassie - DoornAls je goed voor jezelf zorgt, kan je met meer gemak en aandacht voor de ander zorgen. Als professional die met mensen werkt doe je prachtig werk maar zul je ook regelmatig onder druk staan. Aandachtig voelen wat er is, tussen jou en de ander, is een mooie vaardigheid. 

Leden van Develhub krijgen korting!
14-05-2020 09.30 | Meer lezen...
Online bijeenkomst HUB Zorg Academies (via Zoom)Waar loop je nu als academy tegenaan? Hoe kunnen we elkaar daarin helpen, adviseren, best/worst practices uitwisselen? Wat kun je juist nu aan waarde toevoegen als academy?
12-05-2020 13.00 | Meer lezen...
ATD WebinarsDe ATD is de grootste conferentie op gebied van talentontwikkeling ter wereld. Een delegatie van zo’n dertig Lowlands leden stond te popelen om van 17 tot 20 mei in Denver bij te leren, zich te laten inspireren en internationale collega’s te ontmoeten. Op 8 april 2020 ontvingen we vanuit de ATD echter het bericht dat de conferentie wordt geannuleerd. We hadden een ATD Pre-meeting georganiseerd en als gevolg van de ontwikkelingen i.v.m. de Corona crisis hebben we er een alternatief programma met zeer interessante webinars (online workshops) van gemaakt.
07-05-2020 11.00 | Meer lezen...
Wisdom of the Crowd sessies - ONLINETot de zomerperiode hadden we wekelijks met het netwerk een weekstart in de vorm van Wisdom of The Crowd. Dit initiatief is in de 1e week van de lockdown ontstaan. De allereerste sessie was op 19 maart. Inmiddels hebben we al meer dan 30 sessies via Zoom met elkaar gehad. 

 
04-05-2020 08.30 | Meer lezen...
Online workshop Coachen en trainen met het StermodelTijdens deze online kennismakingsworkshop maak je kennis met de impact van coachen, trainen en teamcoaching op de zes ontwikkelingsniveaus. En je ervaart hoe je met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen.
 
24-04-2020 13.30 | Meer lezen...
Online workshop Trainen met ImpactTrainen is een vak! Een vak met specifieke competenties en een vak waarin je als trainer persoonlijk een belangrijk instrument bent in het leerproces van je deelnemers. Door je trainersvaardigheden gedegen te ontwikkelen en intens te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als trainer, word je een trainer met impact.
21-04-2020 13.30 | Meer lezen...
Online bijeenkomst HUB Senior Academies (via Zoom)Waar loop je nu als academy tegenaan? Hoe kunnen we elkaar daarin helpen, adviseren, best/worst practices uitwisselen? Wat kun je juist nu aan waarde toevoegen als academy?  
 
20-04-2020 13.00 | Meer lezen...
Online bijeenkomst HUB Overheid Bijeenkomst over Online werken (via Zoom)De overheid stimuleert een leven lang leren, omdat de arbeidsmarkt in snel tempo verandert, bedrijven zich wereldwijd verspreiden en de maatschappij steeds ingewikkelder wordt. Hoe geef je als overheidsorganisatie zelf het goede voorbeeld? En hoe ziet de overheidsorganisatie van de toekomst eruit? Wat betekent dat voor leren & ontwikkelen? Met dit soort vragen houden we ons bezig bij de HUB Overheid. Er wordt twee keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd. De eerstvolgende HUB-bijeenkomst stond op 16 april, maar wordt in de live vorm verplaatst naar 15 oktober 2020. We bieden de leden van de HUB Overheid op 16 april graag een online alternatief aan via een ZOOM-sessie.
16-04-2020 09.30 | Meer lezen...
Webinar 5 Moments of Need™ model voor leren op de werkplekIn dit gratis webinar schenkt Alfred Remmits van Xprtise aandacht aan het innovatieve '5 Moments of Need™ model', dat wereldwijd door organisaties wordt gehanteerd om op een gestructureerde wijze invulling te geven aan het werkplekleren. 

Deelname is kosteloos voor leden van Develhub!
14-04-2020 14.00 | Meer lezen...
Online Management Drives Experiences

Ontdek in 60 minuten hoe jij jezelf en of jouw team kan ontwikkelen tijdens de online Management Drives Experience. De manier waarop wij van nature denken, acteren en reageren is voor iedereen anders. Ook nu, in een tijd waarin het Corona virus de wereld op zijn kop zet. Er ontstaan verschillende initiatieven. Kinderen krijgen les op afstand, restaurants bezorgen aan huis en bedrijven zijn in staat snel te schakelen door veel op afstand te werken.

14-04-2020 10.00 | Meer lezen...
Flowsparks Online Sessies We merken zeker nu dat de vraag naar e-learning groot is en hebben nagedacht hoe we, UNI-Learning, onze klanten en andere organisaties kunnen helpen hun online aanbod met FLOWSPARKS (nog) verder te vergroten. En daar hebben wij iets voor bedacht. De komende periode organiseren we namelijk per week twee gratis online sessies! Per sessie laten we je in maximaal 60 minuten zien hoe je, met materialen die je op dit moment al hebt, snel en eenvoudig e-learning maakt.
09-04-2020 14.00 | Meer lezen...
Next Learning 2020 - Den Bosch -> verplaatst naar 15 september!Op dinsdag 7 april 2020 vindt in Den Bosch Next Learning 2020 plaats, hét event voor de learning professional waar je leert hoe het leren in jouw organisatie anders kan! Het thema dit jaar is 'On your marks…?!' Tegenwoordig hoor je alles over flexibel, agile, snel werken en leven. Dat weten we en we hebben plannen genoeg. Maar wát kunnen we doen? Wat gáan we doen? Ben jij fit genoeg om écht aan de slag te gaan? Next Learning belooft met onderwerpen als Learning Xperience Design, Business Performance, Smart Learning en People & Agility weer een inspirerende dag te worden!

Leden van Develhub krijgen 20% korting!
 

Vanwege het Corona virus wordt het congres verplaatst naar 15 september!

07-04-2020 00.00 | Meer lezen...
ATD Pre-meeting: Get an Exclusive Taste of ATD Denver - AntwerpenLearning ecosystems, brain waves en rocky mountains: Develhub, VOV en ATD Europe houden een live preview van de prestigieuze ATD Talent Development conferentie in Denver (USA). Je bent van harte uitgenodigd om naar dit event op donderdag 2 april in Antwerpen te komen. Vier 'Lowlands' ATD sprekers delen daar al eens hun workshop met ons: Ger Driesen (aNewSpring), Sarah Cherif (CUTE Solutions) and Katelijn Nijsmans & Stella Collins (The Brain Ladies). De voertaal is Engels. Howdie!

Deelname is kosteloos voor leden van Develhub!


Vanwege het Corona virus wordt onderzocht of deze bijeenkomst online kan plaatsvinden!

02-04-2020 09.30 | Meer lezen...
Meerdaags programma Zelfleiderschap - Relaxt werken, relaxt leven - NederlandBen jij op zoek naar hoe je moeitelozer kunt leven? Hoe je gemakkelijker keuzes maakt? Of wil je graag werken aan je zelfleiderschap met duurzame resultaten? Maar heb je geen zin in een kille trainingsruimte met onbekende mensen en een vijfmaanden programma? Dan hebben wij een speciaal programma voor jou. Een intensief en toch relaxte meerdaags programma op een mooie plek in Nederland. Met een kleine groep vrouwen, onder begeleiding van twee zeer ervaren trainers, neem je afstand van je dagelijkse beslommeringen en heb je tijd om al je aandacht te richten op jouw persoonlijke ontwikkeling. Een investering die zich al snel terug verdient!

Leden van Develhub krijgen € 97,- korting!
23-03-2020 16.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HUB Opleidingsprofessionals Zuid-Holland: 7 succesfactoren voor transfer met gastspreker Laura van den Ouden - Den Haag

Op 17 maart organiseert Werkgroep Opleidingsprofessionals Zuid-Holland, een (gratis) exclusieve middagsessie met Trainer van het Jaar 2019-2020, Laura van den Ouden. Laura neemt ons mee in een verdiepende sessie over de borging en transfer van het leren naar de werkplek. In deze sessie hoor je vanuit onderzoek welke 7 succesfactoren het rendement van leertraject verhogen. 

Vanwege het Corona virus wordt deze bijeenkomst tot nader order uitgesteld! 

17-03-2020 14.00 | Meer lezen...
Gluren bij de Buren - ZeistTijdens het Develhub Jaarcongres op 19 november 2019 in De Efteling waren de drie organisaties, die genomineerd waren voor de Academy Award 2019, aanwezig. De vakjury koos uiteindelijk unaniem voor de Achmea Academy omdat zij aan alle criteria voldeed en het ‘huis op orde’ heeft.

In 2020 starten wij opnieuw met het organiseren van bijeenkomsten, nu onder de naam ‘Gluren bij de Buren’. De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 13 maart van 9.30 - 13.00 uur bij de winnaar, de Achmea Academy in Zeist. Later in het jaar volgen nog twee bezoeken aan de andere genomineerden:. de Circle Academy van ABN AMRO in Amsterdam en de Academie voor Internationale Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.
 

Vanwege het Corona virus wordt deze bijeenkomst tot nader order uitgesteld!

13-03-2020 09.30 | Meer lezen...
Future Workskills - samen aan de slag! - Rotterdam De werkgroep Future Workskills is een thematische werkgroep. De werkgroep wil kennis over het onderwerp Future Workskills vergaren, ervaringen opdoen en deze delen met anderen.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan in een razend tempo. Digitalisering, robotisering en het gebruik van algoritmen zijn belangrijke katalysatoren hiervan. De gevolgen zijn lastig in te schatten, het roept wel vragen op. Over onze eigen rol bijvoorbeeld: schieten we bij grote veranderingen als deze in onze “opleidingsreflex” of moeten we ons ook als eigenaar van dit vraagstuk opwerpen?
12-03-2020 14.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HRD Netwerkgroep Brabant Hoe maak je duurzame inzetbaarheid van medewerkers praktisch en meetbaar- Den BoschHet succes van elke organisatie is afhankelijk van vitale en duurzaam inzetbare medewerkers. Maar hoe meet je vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? En hoe ontwikkel je het? Tijdens deze bijeenkomst op woensdag 11 maart 2020 hoor je daar alles over en ga je naar huis met nieuwe inzichten en praktische handvatten.
 

Vanwege het Corona virus wordt deze bijeenkomst tot nader order uitgesteld!

11-03-2020 18.00 | Meer lezen...
Upcoming EventsHieronder zie je een overzicht van de upcoming events. Zodra het programma en de locatie van deze events definitief bekend zijn, wordt elk event afzonderlijk op de Eventspagina geplaatst met een aanmeldmogelijkheid.
09-03-2020 00.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 20: Creëer meer inzicht in de ROI van leren met behulp van toetsen - GroenekanVan oudsher wordt er in het bedrijfsleven veel geschoold en getraind, maar nauwelijks getoetst. Met toetsen heb je als bedrijf echter meer controle op de ontwikkeling van je medewerkers. Door beter inzichtelijk te hebben wie in aanmerking komt voor een training, kun je deze trainingen veel efficiënter inzetten. Dat bespaart tijd en -niet onbelangrijk- kosten.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 15.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 19: Energizers/Bumpers in je lezing, speech of pitch - GroenekanHoe hou je het publiek geboeid en energiek? Hoe zorg je dat het publiek actief kan meedoen, zonder dat ze het gevoel hebben dat ze iets ‘moeten’. Interactie met een zaal is vaak geijkt of komt nergens uit. Oftewel hoe zorg je dat ze op het puntje van hun stoel zitten en blijven zitten? En hoe daag je het publiek uit op zo’n manier dat ze mee gaan doen zonder dat ze het zelf door hebben? Het gaat allemaal om verleiding.


Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.


 
21-02-2020 15.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 18: De Virtual Classroom - up close and personal?! - GroenekanSamen werken aan een leerervaring, de interactie, de groep, het proces. In de Virtual Classroom wordt persoonlijke interactie bemoeilijkt door de techniek. Maar klopt dat beeld wel?

Aan de hand van de praktijk ervaringen van atsync, onderzoek en input van de deelnemers neemt atsync je mee in de realiteit van de virtuele klas.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 15.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 17: Kompas voor persoonlijk leiderschap - GroenekanIn deze workshop krijg je een praktische tool aangereikt om als leidinggevende, HR-adviseur of professional jouw waarden, drijfveren en kwaliteiten optimaal te verbinden met de richting, doelen en why van de organisatie waar je werkt. De tool leent zich ook uitstekend om in gesprek te gaan over talentontwikkeling.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 16: Change Support - GroenekanChange Support is een large scale interventie on the job die verandering, innovatie en verbetering ondersteunt. Het is een praktische innovatie die organisaties ondersteunt bij het veranderen van gewoontes die het werk belemmeren. Afgelopen jaar ontvingen wij voor deze innovatie de Develhub Award voor L&D bedrijf 2019.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 15: Bouwstenen van het competentiemanagement van de toekomst - GroenekanIn de nieuwe wereld van werk zijn het niveau van skills en aanpassingsvermogen van het individu en de organisatie de succesfactoren voor het behalen van duurzame resultaten. Het hebben van inzicht in deze skills en het activeren, faciliteren en stimuleren van een gerichte ontwikkeling van skills zijn 2 thema’s van het Human Capital van de toekomst.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 14: Vertrouwen als basis voor excellente prestaties - het paard als motor voor vertrouwen - GroenekanOrganisaties sturen nu voornamelijk op prestaties en het potentieel van medewerkers. Dit legt de lat hoog en veroorzaakt druk. Overbelasting van medewerkers is een risico. De zorgen over toename van (steeds jongere) medewerkers met burn-outklachten zijn bekend. Wat levert het op als we binnen organisaties meer op basis van vertrouwen gaan werken? In een kudde paarden is samenwerking en vertrouwen van levensbelang. Het is voor paarden belangrijker om gezamenlijk hun einddoel te behalen dan zo snel mogelijk.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 13: Situational Leadership en anticiperend leidinggeven - GroenekanIn situatief leidinggeven© / Anticiperend leidinggeven maak je kennis met vier ontwikkelingsniveaus en vier stijlen van leidinggeven en wel in een nieuw grafisch model gevat. De leidinggevende checkt bij de coachee in hoeverre de ontvangen instructie ook werkelijk begrepen is met wat in stijl 1 "Feedbackdwang" genoemd wordt.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 11.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 12: Vertrouwen als basis voor excellente prestaties - het paard als motor voor vertrouwen - GroenekanOrganisaties sturen nu voornamelijk op prestaties en het potentieel van medewerkers. Dit legt de lat hoog en veroorzaakt druk. Overbelasting van medewerkers is een risico. De zorgen over toename van (steeds jongere) medewerkers met burn-outklachten zijn bekend. Wat levert het op als we binnen organisaties meer op basis van vertrouwen gaan werken? In een kudde paarden is samenwerking en vertrouwen van levensbelang. Het is voor paarden belangrijker om gezamenlijk hun einddoel te behalen dan zo snel mogelijk.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 11.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 11: Trainen met beelden - GroenekanWil je ook met tekeningen beeld geven aan je training of presentatie, maar loop je er tegenaan dat je jouw tekeningen niet mooi genoeg vindt? En als je het al probeert, weet je niet waar te beginnen.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 10: Interventiekunde - procesgericht adviseren - GroenekanVraag jij je wel eens af…
 • Hoe de neuzen van medewerkers in het bedrijf in dezelfde richting te krijgen?
 • Hoe samenwerking te realiseren in een organisatie waar een eilandjescultuur heerst?
 • Hoe in de organisatie medewerkers te stimuleren tot meer ondernemerschap?
 • Hoe van het bedrijf een lerende organisatie te maken?
 • Hoe het komt dat vernieuwingen in jouw organisatie niet beklijven?
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 9: PowerPoint Next Level – ontdek de strategie & psychologie voor presentaties met impact - GroenekanJe gebruikt PowerPoint voor je projecten, status updates, plannen, workshops, rapportages, klanten, sales, marketing... de lijst is groot. Hoe zorg je ervoor dat je slides en documenten er aantrekkelijk uit zien, je boodschap overkomt en anderen in beweging komen?
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

21-02-2020 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 8: Hoe design en ontwikkel je een daadwerkelijke werkplekleren oplossing - GroenekanIn deze workshop bespreekt Alfred de principes en voorbeelden betreffende het ontwerpen en ontwikkelen van succesvolle werkplekleeroplossingen op basis van de 5 Moments of Need methodologie. Hij presenteert dit op basis van een aantal voorbeelden van implementaties bij onder andere het Alrijne Ziekenhuis, de Gemeente Amsterdam, Stedin en Colgate (ondersteuning van de operators aan de machines), waarbij het werkplekleren succesvol is geïmplementeerd.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 15.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 7: Learning Analytics; datagedreven leren in de praktijk - GroenekanAls leerprofessionals gaan we ervan uit dat onze leerinterventies effect hebben. Maar, of dit inderdaad het geval is ontdekken we pas wanneer we de juiste data verzamelen en gebruiken.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 15.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 6: Wat is een Learning Experience Platform? - GroenekanVodafoneZiggo heeft een LXP (Learning Experience Platform) ingericht. Wat is een LXP? De ontwikkelaars hebben ook zelf als het ware en “learningjourney” ondergaan door het ontwerpen en inrichten van dit LXP. Zij hebben onder begeleiding van Next Learning Valley een LXP ingericht in HeadstreamLXP.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 5: Ben jij jouw LinkedIn profiel? Over het analyseren van teksten als onderlegger voor L&D - GroenekanWie we zijn en wat ons drijft als mens en professional wordt zichtbaar en hoorbaar in onze taal. Taal is voor de L&D-er essentieel. We interpreteren en handelen op wat we zien en horen. Daarin laten we onszelf zien en kennen.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 4: Drijfveren en effectief gedrag vanuit Management Drives - GroenekanHet doel van de workshop is:
 • Leren kennen van je eigen drijfveren die leiden tot je eigen denkpatronen, gewoontes en gedrag. 
 • Daarnaast het herkennen van drijfveren bij anderen, om vervolgens meer begrip te hebben voor elkaars gedrag en hierdoor beter te kunnen samenwerken.


Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 11.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 3: Versnellen door te vertragen… een winterwandeling - GroenekanKen je dat: hollen, doorgaan, op naar nieuwe projecten, nieuwe klanten? Of tijdens zo’n Winter University: wéér nieuwe methodes opsnuiven en nieuwe contacten opdoen. Maar meer is niet altijd beter.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 11.00 | Meer lezen...
Winter University workshop 2: Doorgaan, stoppen of zelfs een derde weg - GroenekanDoorgaan en volhouden, want het gaat vast goed komen? Stoppen en je verlies nemen? Of iets daar tussenin misschien? Hoe weet je nou of je door moet op een ingeslagen weg, of dat het doodlopend is. Blijf je bij het project betrokken, blijf je die manager helpen, of privé: blijf je bij die club/vereniging/partij.
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 09.30 | Meer lezen...
Winter University workshop 1: Strategische blik op ontwikkelen & SPP (Strategische Personeelsplanning) - GroenekanHoe kun je met SPO (Strategische Personeelsontwikkeling) aan de slag in organisaties? Hoe kunnen we meer in verbinding gaan met SPP? (en wat is SPP?) En daarmee de samenwerking met HR & management vergroten? Hoe krijgen we ontwikkelen op de strategische agenda van de organisatie? Hoe kunnen we stappen zetten om meer toekomstgericht te ontwikkelen? Op welk niveau/ waar leg je de eigenaarschap voor ontwikkelen in de organisatie? Wie in je organisatie betrek je bij het maken van een strategische ontwikkelplan?
 

Deze workshop is VOL geboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

20-02-2020 09.30 | Meer lezen...
Winter University: totaaloverzicht 20 workshopsHet zat eraan te komen na 3 succesvolle edities van de Summer University in 2017, 2018 en 2019: een Winter University. Op donderdag 20 en vrij 21 februari is het zover. We hebben een programma samengesteld van maar liefst 20 workshops, die allemaal door (organisatie)leden van Develhub worden gegeven en plaatsvinden bij The Learning Collective in Groenekan. 
 
20-02-2020 00.00 | Meer lezen...
The Making Learning Stick Online Conference (2 days) In our day-to-day work, it’s easy to focus so much on efficiency and tools that we sometimes forget about the unique needs of the people we’re creating solutions for. How can we make sure we don’t lose sight of their unique contexts so that the learning experiences we give them are reflective of their real-world situations?
19-02-2020 08.15 | Meer lezen...
Workshop Het slim organiseren van L&D binnen organisaties - Groenekan

In deze workshop van trainer Guus van Deelen maak je samen met vakgenoten een reis langs de verschillende uitingsvormen van Learning & Development binnen organisaties. Welke vorm is het meest passend en welke voor- en nadelen kleven er aan iedere aanpak?

In een ideale situatie kies je bewust voor een aanpak en werkwijze die aansluit bij het type organisatie en haar volwassenheidsniveau. De ervaring leert dat veel L&D afdelingen organisch zijn gegroeid, zonder goed doordachte onderliggende bouwtekening.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!

18-02-2020 09.00 | Meer lezen...
HRD-congres Liefde voor Leren met als thema Aandacht - Ede

Niets krijgt tegenwoordig meer voorrang van onze aandacht dan het bliepje van onze smartphone. We hebben aandacht nodig om goed te kunnen leren en presteren. Tijd dus voor aandacht aan alle facetten van onze werkomgeving tijdens het jaarlijkse HRD-congres 'Liefde voor Leren' op Valentijnsdag vrijdag 14 februari 2020!

Leden van Develhub krijgen € 30,- korting.
 

Het congres is uitverkocht!

14-02-2020 09.15 | Meer lezen...
Learning Technologies 2020 - Londen

Op woensdag 12 en donderdag 13 februari 2020 vindt in Londen de Learning Technologies conferentie en vakbeurs plaats. En voor de 8e keer reizen we af naar Londen met een delegatie onder de vlag van Develhub en Belgische 'zuster-vereniging' VOV lerend netwerk. Ger Driesen (aNewSpring) zal opnieuw de delegatie leiden, samen met Margot Delleman (VOV lerend netwerk) en John May (bestuurslid Develhub). Sluit je je aan bij de delegatie, dan profiteer je natuurlijk van een gereduceerd tarief. Maar meegaan met de delegatie is vooral waardevol, omdat je de conferentie beleeft door de inspiratie van en uitwisseling met vakgenoten uit de lage landen.

Sluit je je aan bij de delegatie, dan profiteer van je van een speciaal tarief!

12-02-2020 00.00 | Meer lezen...
Workshop Coachen en trainen met het Stermodel - UtrechtTijdens deze workshop maak je kennis met de impact van coachen, trainen en teamcoaching op de zes ontwikkelingsniveaus. En je ervaart hoe je met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen.
10-02-2020 13.30 | Meer lezen...
Tweedaags leertraject Van opleiden naar oplossen! - Groenekan‘Ik wil graag een training feedback geven en ontvangen voor het managementteam want het gaat onderling niet lekker de afgelopen maanden’. 

Herkenbaar? Je klant ervaart een probleem, denkt te weten wat de oorzaak is en heeft de oplossing al verzonnen. Aan jou als L&D professionals de vraag om deze oplossing te organiseren. Vaak voel aan je water dat de gevraagde oplossing het probleem niet gaat oplossen. Dus ga je op zoek naar de grondoorzaak van het probleem. Dit ‘afpellen’ van de vraag is wellicht de meest cruciale vaardigheid die een learning & development professional moet bezitten om problemen écht op te lossen.

Leden van Develhub (voorheen NVO2 en NSCU) krijgen 10% korting.
04-02-2020 09.30 | Meer lezen...
Workshop Trainen met Impact - UtrechtTrainen is een vak! Een vak met specifieke competenties en een vak waarin je als trainer persoonlijk een belangrijk instrument bent in het leerproces van je deelnemers. Door je trainersvaardigheden gedegen te ontwikkelen en intens te werken aan je persoonlijke ontwikkeling als trainer, word je een trainer met impact.
27-01-2020 13.30 | Meer lezen...
LEARNTEC Convention & Fair - Karlsruhe

What is unique about the LEARNTEC Convention? Highly qualified international speakers from the realms of business and academia discuss the latest topics and put forward solutions. The links between the trade fair and convention give you the opportunity to interact with experts about learning trends, digital education and e-learning. If you are taking part in the convention, why not tie it in with a visit to the trade fair?

Let op: vanwege ons jarenlange partnership met LEARNTEC kunnen we onze leden gratis tickets voor de fair (beursvloer) en de conferentie aanbieden!  
 

27-01-2020 00.00 | Meer lezen...
2-Daagse training Grenzen stellen en opkomen voor jezelf - DoornAls professional wordt er voortdurend een beroep op je gedaan. Maar ook als privé persoon is je leven vaak volgepakt met allerlei taken en verantwoordelijkheden. Het lijkt om een timemanagement probleem te gaan, maar als je eerlijk bent, weet je wel beter. Het is veel meer dat je het lastig vindt grenzen te stellen en je aan je eigen planning en agenda te houden. Je zegt steeds 'ja', waar je 'nee' zou moeten zeggen. Waarom toch? Waarom zeg je niet gewoon wat je vindt? Wie heeft er eigenlijk de regie over jouw leven, de ander of jijzelf? 

Leden van Develhub krijgen € 300,- korting!
19-12-2019 09.30 | Meer lezen...
Develhub Netwerk Borrel - UtrechtAfgelopen jaar was voor ons een bijzonder jaar door de fusie van NVO2 en de NSCU naar Develhub! Reden voor ons om 2019 met onze leden en vakgenoten feestelijk af te sluiten! Daarom organiseren we een netwerkborrel om informeel vakgenoten te ontmoeten, trends uit te wisselen en plezier te maken.
 

De Netwerkborrel is geannuleerd!

13-12-2019 15.00 | Meer lezen...
Expertdag werkpleklerenDe Expertdag staat in het teken van best practices en ervaringen op het gebied van werkplekleren met leertechnologie. Experts die bij CSS Breda een Expertprogramma hebben gevolgd komen vanuit diverse organisaties (bedrijfsleven, zorg, onderwijs) bijeen om kennis en ervaringen met elkaar te delen, presentaties en praktijkcases te volgen en deel te nemen aan workshops en demonstraties. Organisaties die aan de slag willen met werkplekleren kunnen deelnemen aan de Expertdag om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van werkplekleren met leertechnologie en ervaringen en praktijkvoorbeelden te horen.    
 
 
13-12-2019 10.00 | Meer lezen...
Gratis webinar Het slim organiseren van L&D binnen organisaties - onlineIn deze online masterclass op donderdag 12 december 2019 van 20.00 - 21.00 uur) neemt trainer en ervaren L&D manager Guus van Deelen je mee langs de verschillende organisatievormen van Learning & Development binnen organisaties. Welke vorm is het meest passend en welke voor- en nadelen kleven er aan iedere aanpak?
12-12-2019 20.00 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Zo krijg je medewerkers in de leerstand - EindhovenTijdens deze gratis Inspiratiesessie bij Develhub-partner en online opleider SkillsTown word je meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen rondom opleiding en ontwikkeling. Hierbij leggen ze de nadruk op het motiveren van medewerkers om in de leerstand te komen. Je wordt geïnspireerd, kunt brainstormen met gelijkgestemden en maakt kennis met de nieuwste vorm van online training: video feedback.

Deze bijeenkomst is gratis en exclusief gericht op HR professionals en directie. 
10-12-2019 09.00 | Meer lezen...
Algemene Ledenvergadering 2 december 2019 (online)De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering is online en vindt plaats op maandag 2 december 2019 van 19.30 - 20.15 uur in de virtual classroom.

De Algemene Ledenvergadering is alleen toegankelijk voor leden van Develhub!
02-12-2019 19.30 | Meer lezen...
Congres Positieve Psychologie - Dynamiek in relaties - EdeWe worden het gelukkigst van goede relaties. Betekenisvolle relaties maken ons leven langer, gelukkiger en gezonder. Warme, vertrouwensvolle relaties met anderen, bezig zijn met het welzijn van anderen en begrip voor het geven en nemen in menselijke relaties zijn essentieel als je je eigen potentieel wilt realiseren.

Leden van Develhub krijgen € 30,- korting!
29-11-2019 08.45 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Boeien, Binden, Behouden door werkplekleren - BredaCSS Breda en NVO2 organiseren in 2019 viermaal een gratis inspiratiesessie Boeien, Binden & Behouden door werkplekleren. De wereld om ons heen verandert continu en organisaties worden genoodzaakt snel en flexibel in te spelen op alle veranderingen. Hoe laat je medewerkers een leven lang leren zodat zij duurzaam inzetbaar zijn en de organisatie een lerende organisatie wordt?

Deelname is gratis!
28-11-2019 13.30 | Meer lezen...
VOV-beurs - Mechelen

Op de 19de editie van dé beurs voor leren en ontwikkelen vind je een aantal beproefde VOV-recepten terug. Ook deze keer zullen ongeveer 150 stands de beursvloer vullen. De Learning Lunch Tables, Learning Tracks en vele netwerkmogelijkheden staan opnieuw op het programma.

Leden van Develhub krijgen korting!

28-11-2019 00.00 | Meer lezen...
OEB Shaping the future of learning - Berlijn

OEB Global, incorporating Learning Technologies, brings you to the forefront of learning technology developments. OEB Global has pushed boundaries, challenged preconceptions and catalysed new ideas for shaping the future of digital learning for 24 years. The event on 27-29 november 2019 has a unique, cross-sector focus, fostering exchange between the corporate, education and public service sectors.This includes participants from multinational companies to SMEs, from higher education and research institutions to schools, from ministries to local authorities and from global IGOs to local NGO's.

27-11-2019 00.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HUB/Werkgroep Mondelinge Communicatie met een lezing: Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor organisatieontwikkeling? - AmersfoortNaarmate de gevolgen van de klimaatverandering meer gaan doordringen kan een training of bijeenkomst hierdoor beïnvloed worden. Hoe reëel is volgens de deelnemers bijvoorbeeld het voorgestelde verandertraject? Heb je dan tekst als trainer of adviseur? Waar sta je trouwens zelf in je visie over de verschillende scenario’s?
25-11-2019 19.30 | Meer lezen...
Masterclass Microlearning met Shannon Tipton - Rotterdam

Het is aNewSpring opnieuw gelukt om Shannon Tipton – ‘The Queen of Microlearning’ – over te laten komen uit de VS om een interactieve en super praktische eendaagse masterclass te geven over microlearning in Nederland. Wat Shannon uniek maakt, is haar nuchtere en professionele benadering van microlearning. Als ‘learning rebel’ tilt zij microlearning over de ‘hype’ en laat zij zien wanneer en hoe microlearning zinvol is en ook wanneer en hoe niet.

Leden van Develhub krijgen € 76,- korting!

25-11-2019 09.00 | Meer lezen...
NRTO Taaltrainersdag - VughtOp 23 november 2019 (10.00 - 17.00 uur) vindt de NRTO-taaltrainersdag plaats met als thema Taal in transitie: waar blijft de taaltrainer? De wereld(economie) wordt steeds meer één groot dorp. Communiceren wordt daardoor complexer en tegelijkertijd schijnbaar simpeler door ondersteunende technologie.

Leden van Develhub krijgen € 70,- korting!
23-11-2019 10.00 | Meer lezen...
Purpose Powersessie - Amsterdam

Ervaar hoe je met slecht 5% wijziging, een compleet ander eindresultaat bereikt! Bijna iedereen is ernaar op zoek: zingeving. Maar slechts weinig lijken het écht te vinden. En dat terwijl het antwoord om de hoek ligt. Leer tijdens deze speciale powersessie hoe je met simpele, maar doeltreffende, technieken in slechts één dag jouw unieke bijdrage haarscherp kunt krijgen. Jouw purpose. Jouw zingeving.  Dit seminar gaat niet over inzichten. Dit seminar gaat over doorbraken!

De eerste 10 Develhub-leden, die zich aanmelden krijgen een gratis Gold ticket!

23-11-2019 09.30 | Meer lezen...
Develhub Jaarcongres 2019 - EftelingVorig jaar hadden wij een droom. De droom om in 2019 een nieuw netwerk te zijn en een geweldig jaarcongres neer te zetten voor onze leden (en niet-leden). We kunnen nu met trots aankondigen dat deze droom is uitgekomen. 
19-11-2019 09.00 | Meer lezen...
Gratis symposium Verbeter de zorg met LOL! (live online symposium)Op 14 november organiseert Develhub-organisatielid Study2Go/Learning Connected het eerste live online symposium. De ideale gelegenheid om gratis kennis te maken met de LOL-methodiek, dé oplossing om interactief te kunnen communiceren, op te leiden of te behandelen op afstand. 
 
14-11-2019 09.00 | Meer lezen...
Workshop Gamification - HilversumOntdek alle in- en outs van ons decennium aan ervaring op dit relatief nieuwe vakgebied. Tijdens deze workshop op woensdag 13 november van 9.30 - 17.30 uur wordt een applied game volledig doorgelicht per stap van het Gamification Canvas.

Leden van Develhub krijgen € 100,- korting!
13-11-2019 09.30 | Meer lezen...
Inspiratiebijeenkomst HR-ontwikkelcyclus - BredaBen jij directeur, manager of specialist op het gebied van HR, P&O of Leren & Ontwikkelen en wil jij talentontwikkeling en zingeving van medewerkers versterken? Kom dan naar de gratis Inspiratiebijeenkomst HR-ontwikkelcyclus op dinsdag 12 november in Breda.

Deze bijeenkomst is gratis!
12-11-2019 16.00 | Meer lezen...
Workshop Coachen en trainen met het Stermodel - UtrechtTijdens deze gratis workshop maak je kennis met de impact van coachen, trainen en teamcoaching op de zes ontwikkelingsniveaus. En je ervaart hoe je met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen.
05-11-2019 13.30 | Meer lezen...
Word een GameStorm Trooper in een dag! - HilversumBen je een Agile coach of trainer en wil je gamification toevoegen aan je Skills list? Schrijf je dan nu in voor de GameStorm Trooper Training op vrijdag 1 november en wordt door de ervaren coaches van de Gamification Academy opgeleid tot GameStorm Trooper. De GameStorm methode is een gelicenseerde aanpak om in een halve dag scherp te krijgen welk concreet doel het komende kwartaal leidend is in de business van een opdrachtgever, welke obstakels worden geïdentificeerd, welk gedrag ze in stand houdt, welk gedrag ze kan overwinnen en wat dit in potentie zou kunnen opleveren.

Leden van Develhub krijgen € 100,- korting!
01-11-2019 09.30 | Meer lezen...
Kringbijeenkomst Leersafarigroep - locatie volgtWe hebben een traditie in het bij elkaar brengen van leerprofessionals om van elkaar te leren; de zogenaamde ‘Kringen’. De Leersafari is daar één van. Deze groep organiseert bijeenkomsten voor leden met een vraag en/of thema opdracht. Heb jij of heeft je organisatie een intervisievraag die wij in deze groep (in alle vertrouwen) kunnen behandelen? 

Deze bijeenkomst is bestemd voor organisatieleden = corporate academies van Develhub en deelname is gratis.
31-10-2019 00.00 | Meer lezen...
Performance Journey - Orlando VSVoor het zesde jaar op rij organiseert de 5 Moments of Need Academy dit najaar weer de ‘Performance Journey’ naar het Learning 2019 Event in Amerika. Na de succesvolle reis in november 2018, waar met ruim 50 deelnemers naast het Masie event ook een bezoek is gebracht aan o.a. Colgate, Pfizer, MetLife en Guardian in New York, is de verwachting dat ook deze keer groot aantal Nederlandse L&D professionals naar Orlando afreist. 

Leden van Develhub, NVZ en NRTO krijgen € 100,- korting!
26-10-2019 00.00 | Meer lezen...
FUN-workshop: Leren flipperen, of flipperend leren - RotterdamDefinitie van een flipperkast is 'een amusementsautomaat waarop men na het inwerpen van een munt een spel kan spelen'. De één vindt flipperen gokken (in Amerika werden in de jaren '40-'50 kasten weggehaald omdat het de jeugd zou leren gokken) en de ander ziet er een competitief spel in. Wij denken dat je van flipperen kunt genieten én je kunt ervan leren. 

Welke learning technics komen hier nou bij kijken waarvan experts denken dat die in de 21e eeuw van belang zijn? Zo zit 70-20-10 erin. Zodra je aan de pin trekt en je doet niets met de flippers, dan zakt de bal in één keer terug in de pocket. Begin je echter met handelen -het bewegen van de flippers- dan zie je de weg die de bal kan gaan. Kunnen we dit vergelijken met wat er binnen organisaties gebeurt? Wij denken van wel.
 

Deze workshop is geannuleerd!

24-10-2019 14.00 | Meer lezen...
L&D Talks - BrusselJaarlijks reizen we met tientallen Develhubbers naar ATD of Learning Technologies. Maar soms hoef je hélemaal niet zo ver reizen om wereldtoppers in L&D te ontmoeten. Stimulearning organiseert op donderdag 24 oktober 2019 in Brussel de negende editie van de L&D Talks waaraan onze leden met korting kunnen deelnemen.

Leden van Develhub die werkzaam zijn op een corporate L&D-afdeling krijgen korting!
24-10-2019 09.00 | Meer lezen...
Inspiratiebijeenkomst over de toekomst van trainen - onlineHeeft live online contact evenveel impact als face to face contact in de trainingsruimte? Kan live online een rol spelen bij het verminderen van CO2 uitstoot? Ben je ook benieuwd wat live online leren is? Meld je dan aan bij deze live online inspiratiebijeenkomst. 
22-10-2019 19.30 | Meer lezen...
MOOC Learning Analytics Unraveled - Maastricht

This MOOC (offered by Maastricht University, starts October 21 and ends November 18) will dive into the what, why and how of Learning Analytics, including its potential pitfalls. This innovative learning experience is based on didactic materials and questions in order to nourish social learning. Knowledge is mostly shared through discussions with each other, meaning that you are of paramount importance to shape the learning experience of both yourself and others. During this MOOC of four weeks, each week will focus on a specific topic.

Deelname is gratis!

21-10-2019 00.00 | Meer lezen...
DevelHUB Event - UtrechtOnze Werkgroepen en Kringen (wij noemen ze 'HUBS') zijn zeer actief binnen het netwerk van Develhub. Daarmee leveren ze een waardevolle bijdrage aan het verder ontwikkelen van L&D Professionals. Dat waarderen wij zeer! Daarom organiseren we speciaal voor de Werkgroepen en Kringen het DevelHUB event op vrijdag 18 oktober 2019 in Utrecht. Een projectteam is volop bezig om een interactief programma samen te stellen. 
18-10-2019 09.00 | Meer lezen...
3-daagse Masterclass Zet jezelf op de kaart als HR-Businesspartner! - Garderen/Doorn/Wolfheze/ZeistWij zien dat het ‘waarom’ snel verandert bij bijna alle organisaties waarmee we samenwerken. Dat komt onder meer door digitalisering, klimaatverandering en globalisering. Onze wereld is complexer, kent meer onzekerheid en verandert sneller dan ooit. Als HR-professional sta je dan ook voor het vraagstuk: Hoe versterk ik de wendbaarheid van onze medewerkers en de organisatie? Dit is een uitdagende opgave die ook veel vraagt van jouw kwaliteiten als business partner. In deze unieke driedaagse masterclass bieden wij jou als HR-professional een keur aan strategieën en instrumenten om jouw organisatie verder te brengen op dit gebied. En we kijken ook hoe je daarbij je eigen talenten kunt benutten en je eigen wendbaarheid kunt versterken.

Leden van Develhub krijgen 10% korting!
08-10-2019 00.00 | Meer lezen...
ATD European Summit - BrusselDe 3e editie van de ATD European Summit is een feit! Na 2 succesvolle edities in Amsterdam, is deze keer voor Brussel gekozen. Op maandag 7 en dinsdag 8 oktober opent het Brussels Marriott Hotel Grand Place haar deuren voor de Europese versie van de ATD. Vanwege onze jarenlange partnership met de ATD hebben we een mooie korting van 20% voor onze leden bedongen. De Summit wordt dit jaar groter dan ooit met een vol programma over de nieuwste L&D trends, innovaties en best practices. Laat je omringen met meer dan 200 talent-, learning- en development professionals uit Europa en daarbuiten en beleef het mee.
 
07-10-2019 00.00 | Meer lezen...
Tweedaagse training Stemgebruik & Spreken (voor een groep) - WageningenHeel wat sprekers en andere professionals ervaren moeite, spanning of vermoeidheid bij het spreken en/of hebben niet de volle impact die ze zouden willen hebben. Ook zijn veel mensen niet optimaal verstaanbaar of in mindere of meerdere mate hees of krakerig. In deze tweedaagse stemtraining kun  je ervaren dat spreken moeiteloos en effectief kan zijn en krijg je inzichten in de voorwaarden voor vitaal stemgebruik. Dit heeft tevens een groot effect op je presentatie en dat is te horen, te voelen en te zien!

Leden van Develhub krijgen korting!
04-10-2019 10.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst Hoe zorg ik dat mijn corporate academie gebruikt wordt - EindhovenBijna iedere organisatie maakt tegenwoordig gebruik van prachtige online leeromgevingen en Leer Management Systemen. Alles om de medewerkers de juiste kennis tot zich te laten nemen en het beste uit zichzelf te halen. Maar wat veel organisaties ervaren, is dat er na zo’n lancering weinig gebruik wordt gemaakt van de leeromgeving. Hoe komt dit en wat kun je als organisatie doen om het gebruik wel te stimuleren?
 
Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor (organisatie)leden van Develhub en deelname is gratis.
 

DE BIJEENKOMST IS GEANNULEERD!

03-10-2019 13.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst Develhub Werkgroep Future Workskills - RotterdamDe Develhub Werkgroep Future Workskills organiseert elk kwartaal een bijeenkomst rond een actueel thema. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 september in het Stadsarchief te Rotterdam en alle leden van Develhub zijn welkom. Het thema is 'een leven lang leren' naar aanleiding van de recent verschenen publicatie "Grenzen aan een leven lang leren" van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). 

De bijeenkomst is gratis en toegankelijk voor alle leden van Develhub!
26-09-2019 13.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HRD Netwerkgroep Brabant - BredaNa een succesvolle 1e bijeenkomst organiseert HRD Netwerkgroep Brabant een 2e bijeenkomst op woensdag 25 september 2019. Met als thema ‘Hoe ga ik om met weerstand van deelnemers op leren en ontwikkelen'. Word jij ook regelmatig geconfronteerd met weerstand bij deelnemers als het gaat over hun ontwikkeling? Bijvoorbeeld bij een doelgroep op leeftijd, bij de introductie van nieuwe werkwijzen en nieuwe systemen, of bij de introductie van LEAN of AGILE? 
25-09-2019 18.00 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Boeien, Binden, Behouden door werkplekleren - GroenekanCSS Breda en NVO2 organiseren in 2019 viermaal een gratis inspiratiesessie Boeien, Binden & Behouden door werkplekleren. De wereld om ons heen verandert continu en organisaties worden genoodzaakt snel en flexibel in te spelen op alle veranderingen. Hoe laat je medewerkers een leven lang leren zodat zij duurzaam inzetbaar zijn en de organisatie een lerende organisatie wordt?
 
Deelname is gratis!
19-09-2019 13.30 | Meer lezen...
Jaarcongres HRM in de Zorg - Den BoschHhét jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure komt er weer aan! Met als thema: Anders organiseren, werken én denken in de zorg. is HR klaar voor 2020? Weinig andere sectoren zijn de afgelopen jaren met zoveel veranderingen geconfronteerd als de gezondheidszorg. Voortschrijdende vergrijzing, de daarmee samenhangende complexiteit van de zorgvraag en de te verwachten schaarste aan verpleegkundig en verzorgend personeel vragen om grote wendbaarheid van zorgorganisaties. Ook op weg naar 2020 zal het tempo van vernieuwing hoog blijven. De opkomst van mobiele devices, big data, de veranderende positie van de patiënt, de digitalisering en robotisering, ontwikkeling van ziekenhuizen tot kennis- en interventiecentra. Het zijn allemaal ontwikkelingen die grote impact zullen hebben op de zorgsector. Het vraagt keuzes en continue aanpassingen. Hoe creëren we verandering en beweging binnen de keten?

Leden van Develhub krijgen € 50,- korting en mogen 2 collega's gratis meenemen!
17-09-2019 00.00 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Launch & Learn - Groenekan“People think of education as something they can finish..” Nee, als mens ben je nooit uitgeleerd. Deels uit nieuwsgierigheid en gemakkelijkere toegang tot informatie, deels uit de wens om jezelf uit te blijven dagen, schrijven mensen zichzelf massaal in voor MOOCs, melden medewerkers zich bij een HR Academy voor een leerprogramma en blijven programma’s als DWDD University kijkcijferkanonnen. Behalve een verlangen naar leren, groeit ook de behoefte om aan te tonen wat het geleerde jou, je team of je bedrijf heeft opgeleverd. Hoe, maar vooral ook wat heeft de training/opleiding daaraan bijgedragen?

Deelname is gratis!
 
13-09-2019 13.30 | Meer lezen...
Werksessie Governance en alignment van L&D binnen organisaties - GroenekanHoe zorg je er als L&D afdeling voor dat je proactief en met de juiste (interne) klanten aan tafel zit? Welke verantwoordelijkheden rondom het leren horen waar binnen de organisatie thuis? Wie gaat over het budget, de inhoud en wie bepaalt de didactiek? In welke mate is het L&D aanbod van jouw afdeling een echte doorvertaling van organisatiedoelstellingen?
 
Governance, Alignment....van die woorden waar je spontaan jeuk van krijgt, terwijl ze toch wel echt heel erg belangrijk zijn. Waarom? Om als L&D-afdeling binnen een organisatie succesvol te zijn.

Leden van Develhub krijgen 15% korting!
03-09-2019 09.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 14 PowerPoint Next Level – ontdek de strategie & psychologie voor presentaties met impact - GroenekanJe gebruikt PowerPoint voor je projecten, status updates, plannen, workshops, rapportages, klanten, sales, marketing... de lijst is groot. Hoe zorg je ervoor dat je slides en documenten er aantrekkelijk uit zien, je boodschap overkomt en anderen in beweging komen?
30-08-2019 15.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 13 Een appèl doen op talent in organisaties; over het verbinden van organisatie- en persoonlijke doelstellingen - GroenekanTalentontwikkeling is volgens Horizon T&O een interessante invalshoek om naar organisatieontwikkeling te kijken. Alle talent binnen organisaties benutten. Door talenten en ambities van medewerkers met de doelstellingen van een organisatie te verbinden en hen tegelijkertijd uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen kunnen bergen verzet worden. Of anders geformuleerd: zijn organisaties in staat zichzelf te verbeteren, te veranderen, te optimaliseren en te innoveren.
30-08-2019 15.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 12 Learning Experience (LXP); je wordt meegenomen in onze learning journey - GroenekanHet L&D team van Alliander heeft zelf een 'learning journey' ondergaan door het opdoen van learning experiences in een LXP = Learning Experience Platform. Zij hebben onder begeleiding van MOOCFactory een LXP ingericht in Curatr LXP. De focusarea was 'ontwikkelkunde'. Ontwikkelkunde betreft het professionaliseren van de L&D ’s in trends in ons vakgebied, zoals: Social learning, blockchain, chatbots, gepersonaliseerd leren, learning analytics, microlearning, etc.
30-08-2019 14.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 11 DialogueTrainer: een virtuele trainingsacteur om medewerkers te trainen via online scenario’s, met oog voor emoties - GroenekanTijdens de workshop gaan we eerst in op de psychologie achter gesprekken en de rol van emoties. Via de emotiekaarten ontdekken deelnemers dat subtiele emoties bij gesprekken voortdurend een rol spelen, omdat ze onze voorkeuren bepalen. Veel gebeurt onbewust, maar ons bewustzijn bepaalt de koers. Vervolgens spelen we een aantal scenario’s rond veel voorkomende uitdagende situaties op het online DialogueTrainer platform.
30-08-2019 13.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 10 Succesvol en winstgevend online trainen of e-coachen - GroenekanIn onze samenleving zijn digitale mogelijkheden niet meer weg te denken. Altijd en overal zijn we online bereikbaar. Ict-technologie maakt ons leven een stuk aangenamer en gemakkelijker. Online informatie is onmisbaar om te leren, samen te werken en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers te verbeteren. Online leren draagt bij aan hoogwaardig begeleidingstrajecten en verhoogt de professionaliteit van vele organisaties.
 
30-08-2019 11.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 9 Psychologische flexibiliteit voor betere prestaties én vitaliteit op de werkvloer - GroenekanBinnen de groeiende complexiteit en veranderingen in de omgeving, moeten organisaties blijvend leren en verbeteren. Het dagelijks werk vraagt daardoor steeds meer naar specifieke vaardigheden om prestaties te leveren. Dit legt de nodige druk op de mensen binnen de organisaties. We zien de gevolgen hiervan terug in de stressgerelateerde uitval van werknemers.
30-08-2019 11.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 8 Een team hoeft niet slecht te presteren om beter te worden - GroenekanOptimaal presteren is niet voor iedere persoon of ieder team even makkelijk. Als het idee bestaat dat de prestaties beter kunnen of wanneer de resultaten onvoldoende zijn en de samenwerking onderling niet soepel verloopt, wordt het tijd voor verandering! Het kleurenprofiel is hiervoor een veelgebruikt instrument, maar wat zijn nou de verschillen tussen de bestaande methodes?
 

DEZE WORKSHOP IS GEANNULEERD

30-08-2019 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 7 OctoQuest®, motiverende gespreksvoering - GroenekanOctoQuest®, een methode om op een gestructureerde wijze vragen te stellen en tegelijkertijd tot de oplossing te komen. Je ervaart gedurende deze workshop hoe je jouw gesprekspartner op een gestructureerde en respectvolle wijze zo motiveert dat hij onder jouw regie zijn eigen probleem oplost of concreet om instructie vraagt. Je ervaart hoe je jouw zakelijke relaties, prestaties en samenwerking op plezierige effectieve manier verbetert.
 

DEZE WORKSHOP IS VOL! JE KUNT JE NOG AANMELDEN VOOR ÉÉN VAN DE ANDERE 13 WORKSHOPS IN ONZE SUMMER UNIVERSITY! BEKIJK DE WORKSHOPS OP ONZE EVENEMENTENKALENDER.

30-08-2019 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 6 Persoonlijk leiderschap: master je mindset - GroenekanPresenteer jezelf met élan! Ken je dat, zit je bij een congres, een straatborrel, bij de start van een meeting en wordt er gevraagd ‘wat doe jij eigenlijk voor werk, vertel eens iets over jezelf’. Sta je ineens met een mond vol tanden óf vertel je wel wat maar heb je daarna spijt van wát je hebt verteld.
29-08-2019 15.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 5 Change Support - GroenekanChange Support is een large scale interventie on the job die verandering, innovatie en verbetering ondersteunt. Het is een innovatie die organisaties ondersteunt bij het veranderen van gewoontes die het werk belemmeren. 
29-08-2019 15.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 4 Trainen en coachen op de onderstroom - GroenekanJe bent trainer en leert je cursisten nieuwe vaardigheden. Of je coacht mensen in effectief gedrag. Een aantal gaat hier direct mee aan de slag in hun werkpraktijk, anderen kúnnen het wel, maar dóen het niet. Dat is een signaal om je training of coaching te verdiepen naar de onderstroom: het mentale, emotionele en fysieke ontwikkelingsniveau. Wat staat de deelnemers in de weg om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen? In de workshop Trainen en coachen op de onderstroom leer je een methodiek om te begeleiden ‘onder de waterlijn’ en vergroot je je persoonlijke kracht door je eigen onderstroom als trainer of coach te onderzoeken.
 
29-08-2019 13.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 3 Blended learning, beslissen en bouwen - GroenekanBen je opleidingskundige en betrokken bij keuzes rond of ontwikkeling en inzet van blended learning? Vraag je je af wat de juiste ‘blend’ is van e-learning modules en andere vormen van leren? Sta je voor strategische beslissingen rond de invoering van digitaal leren en wil je inzicht krijgen in wat er op dit gebied te koop is? Dan is deze workshop iets voor jou!
29-08-2019 13.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 2 Skilled for the future - GroenekanIn de nieuwe wereld van werk staan skills centraal.  Het niveau van skills en aanpassingsvermogen van het individu en de organisatie zijn dé succesfactoren voor het behalen van duurzame resultaten. Het hebben van inzicht in deze skills en het activeren, faciliteren en stimuleren van een gerichte ontwikkeling van skills zijn thema’s van het Human Capital van de toekomst.
29-08-2019 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 1 Hoogsensitief Leiderschap - Groenekan20% van de bevolking is hoogsensitief. Het kan niet anders dat jij hoogsensitief bent óf dat je in je werk te maken hebt met hoogsensitieve personen. Hoogsensitief leiderschap is het aankijken van deze eigenschap, het begrijpen, er rekening me houden én het bewust inzetten om tot grootse resultaten te komen. Pas als je jezelf écht kent inclusief je hoogsensitiviteit kan je er zijn voor anderen.
29-08-2019 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: totaaloverzicht workshops (14)Wegens groot succes in 2017 en 2018 organiseert Develhub ook dit jaar weer de HRD Summer University. We hebben maar liefst 14 workshops op het programma, die gratis toegankelijk zijn voor leden. Niet-leden betalen € 29,- per workshop.
29-08-2019 00.00 | Meer lezen...
Webinar Cracking the Compliance Training Code - onlineDe meeste mensen vinden compliance-trainingen niet leuk. De collega’s op het werk niet en leerprofessionals ook niet. Misschien dat een aantal trainingsaanbieders er fan van zijn. Toch willen we allemaal dat de mensen en organisaties die ons van dienst zijn, compliant zijn. Dus hoe kan je leren omgaan met deze paradox voor compliance-training. En hoe kunnen we  manieren vinden om er het beste van te maken?

Het webinar is gratis en in het Engels.
28-08-2019 14.00 | Meer lezen...
Workshop Trainersvakmanschap - Utrecht

Trainen is een vak! Een vak met specifieke competenties en ook een vak waar je persoonlijk een belangrijk instrument bent voor de impact op het leerproces van je deelnemers.

Deelname is gratis!

28-08-2019 13.30 | Meer lezen...
Workshop Coachen en trainen met het Stermodel - Utrecht

Tijdens deze gratis workshop maak je kennis met de impact van coachen, trainen en teamcoaching op de zes ontwikkelingsniveaus. En je ervaart hoe je met ziel en zakelijkheid kunt coachen en trainen.

Deelname is gratis!

22-08-2019 13.30 | Meer lezen...
Summer School voor trainers - Rotterdam

Deze zomer organiseert aNewSpring op 23 juli en 20 augustus een Summer School. Ideaal als je net start met aNewSpring voor Trainers en graag leert van een aNewSpring expert en andere aNewSpring gebruikers. De aNewSpring expert zal je in 3 uur door het platform heen leiden en je laten zien hoe je inspirerende learning journeys kunt bouwen. In de sessie is er zeker ruimte voor vragen, of deze nou aan de aNewSpring expert of andere gebruikers worden gesteld. Neem gerust je laptop mee, zodat je eventuele tips en tricks gelijk live kan uitproberen.

20-08-2019 09.00 | Meer lezen...
Kringbijeenkomst Leersafarigroep – locatie volgtWe hebben een traditie in het bij elkaar brengen van leerprofessionals om van elkaar te leren; de zogenaamde ‘Kringen’. De Leersafari is daar één van. Deze groep organiseert bijeenkomsten voor leden met een vraag en/of thema opdracht. Heb jij of heeft je organisatie een intervisievraag die wij in deze groep (in alle vertrouwen) kunnen behandelen?

Deze bijeenkomst is bestemd voor organisatieleden = corporate academies van Develhub en deelname is gratis.
08-08-2019 09.30 | Meer lezen...
Seminar Coaching in context - EdeWoensdag 3 juli gaan Jikke de Ruiter en Sijtze de Roos, auteurs van het boek 'Coaching in Context', in gesprek met de denker des Vaderlands Daan Roovers. Hoe zijn maatschappelijke ontwikkelingen van invloed op het werk van coaches/begeleiders en hoe reageren zij daarop? En omgekeerd: welke invloed oefent coaching/begeleiding uit op de maatschappij? 
 
Leden van Develhub krijgen € 20,-- korting en betalen slechts € 55,-- (ex btw). Je ontvangt tevens het boek Coaching in Context.
03-07-2019 13.30 | Meer lezen...
LXP: Learning Experience Platforms zijn momenteel Booming! - De Bilt

Heb jij je al verdiept in LXP? Kom en praat met andere leerprofessionals/HRD ‘peers' mee, vanuit de visie op social learning, gepersonaliseerd leren en content curation. En uiteraard vanuit 'the learning experience'!

20-06-2019 09.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst HRD Netwerkgroep Brabant - BredaNa een succesvolle 1e bijeenkomst organiseert HRD Netwerkgroep Brabant nog vóór de zomer de 2e bijeenkomst en wel op woensdag 19 juni. Met als thema ‘Hoe ga ik om met weerstand van deelnemers op leren en ontwikkelen'. Word jij ook regelmatig geconfronteerd met weerstand bij deelnemers als het gaat over hun ontwikkeling? Bijvoorbeeld bij een doelgroep op leeftijd, bij de introductie van nieuwe werkwijzen en nieuwe systemen, of bij de introductie van LEAN of AGILE? Het goed omgaan met deze weerstand kan het verschil maken!

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor HRD professionals die wonen en/of werken in de provincie Brabant
19-06-2019 18.00 | Meer lezen...
ATD 2019 Afterparty: Wat je van ver haalt is lekker - Den Haag/Kijkduin

Van 19 tot 22 mei is Evert Pruis namens Forzes op de International Conference van de Association for Talent Development (ATD) in Washington DC. Als spreker, leergierig netwerker en als kennismakelaar. Op dinsdag 18 juni a.s. blikken we, samen met Ria van Dinteren, vakgenoot, delegatieleider en tevens spreker op de ATD, Dick Krikke, delegatieleider en directeur van Develhub en Sofie Willox, delegatieleider namens de VOV uit België, terug op dit congres.

18-06-2019 16.00 | Meer lezen...
Workshop Business Impact voor Learning Managers - UtrechtSamen met Donald H. Taylor zijn we bij Pink Coat midden in de voorbereiding om in 2020 een journey voor Learning Managers en Senior L&D professionals te organiseren. Een journey waarbij je met diepgang gaat werken aan je persoonlijke ontwikkeling én aan de impact die je hebt op je organisatie. Ontwikkeld volgens de nieuwe standaarden in leren. Voor een onderdeel daarvan, de Business Impact Workshop van Don, organiseren we op dinsdag 11 juni 2019 een eendaagse pilot. Dat doen we tegen gereduceerd tarief! Ben jij Learning Manager of Senior L&D professional en wil je de impact die je hebt op je organisatie vergroten? Dan is dit de workshop voor jou!

Leden van Develhub krijgen korting!
11-06-2019 09.30 | Meer lezen...
Congres Trainingsacteren 3.0 The next generation - Ede

De Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs (de NVvT) organiseert op dinsdag 11 juni 2019 Brandstof, hét congres voor Trainingsacteurs. Het thema is Digitaal leren en de invloed op ons vak van trainingsacteur. Op steeds meer gebieden worden digitale middelen bij het leren ingevoerd. Denk aan E-learning, Virtual Reality brillen, leren middels webcam en webinars. Wat betekenen deze innovatieve ontwikkelingen voor ons vak van Trainingsacteur? Zijn wij voorbereid op deze toekomst? Wat onderscheidt ons van de robot en waar kunnen wij leren van de technologie? Samen met dagvoorzitter Myrthe Meurders én Zora, gaan we aan de slag met deze en andere vragen. De NVvT biedt Brandstof, een dag om bij te tanken. Een dag waar je bij wilt zijn!


Leden van Develhub krijgen korting!
11-06-2019 09.00 | Meer lezen...
Meetup Learning Failures United - RotterdamOp woensdag 12 december 2018 organiseerde aNewSpring een gratis meetup voor learning professionals: de Learning Failures United. En dat gaan ze op 6 juni 2019 wéér doen. Tijdens deze bijeenkomst delen we met elkaar de grootste fouten en mislukkingen, en de waardevolle lessen die daaruit getrokken kunnen worden. Het kan bijna niet meer cliché, maar van fouten leert men. Dit weten de professionals in het vak als geen ander en daarom vieren we tijdens dit event de fouten die gemaakt zijn.
06-06-2019 17.00 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Boeien, Binden, Behouden door werkplekleren - GroenekanCSS Breda en NVO2 organiseren in 2019 viermaal een gratis inspiratiesessie Boeien, Binden & Behouden door werkplekleren. De wereld om ons heen verandert continu en organisaties worden genoodzaakt snel en flexibel in te spelen op alle veranderingen. Hoe laat je medewerkers een leven lang leren zodat zij duurzaam inzetbaar zijn en de organisatie een lerende organisatie wordt?

Deelname is gratis!
06-06-2019 13.30 | Meer lezen...
Dag van de Coach met als thema Stress - EdeVerzuimcijfers lopen op en maken stress tot beroepsziekte nummer 1. Medewerkers voelen zich leeg aan het eind van de werkdag, ervaren hoge werklast, ergeren zich aan regels, ervaren onmacht, overschrijden grenzen en raken opgebrand. Wat is stress, wat zijn oorzaken en symptomen? Hoe voorkom je dat je als coach gebukt gaat onder stress en hoe begeleid je cliënten met stressklachten? De Dag van de Coach brengt alle facetten van stress in beeld. Je weet je eigen lat en die van je cliënten op de juiste hoogte te leggen!

Develhub leden profiteren van € 30,00 korting op de toegangsprijs!
 

Het congres is uitverkocht!

06-06-2019 09.00 | Meer lezen...
Live Online Leren (LOL) Symposium - Amsterdam

'Waar didactiek en techniek werkelijk samenkomen'

Op 23 mei organiseren Study2Go en Learning Connected weer het gratis Live Online Leren (LOL)-symposium. Tijdens dit symposium zijn er verschillende sprekers op het gebied van zorg, onderwijs en het bedrijfsleven.
23-05-2019 13.00 | Meer lezen...
Nationaal Opleiding & Ontwikkeling Congres - UtrechtHet vakgebied Learning and Development maakt de laatste jaren een grote ontwikkeling door. De digitale transformatie verandert het leren. De verschuiving van de 'one size fits all' benadering naar een individueel L&D traject is in de krappe arbeidsmarkt een must om medewerkers gemotiveerd te houden. Hoe krijg je de lerende professionals in jouw organisatie gemotiveerd en betrokken om zich te blijven ontwikkelen? Hoe geef je organisatieontwikkeling efficiënt en effectief vorm?

Leden van Develhub krijgen € 150,- korting!
23-05-2019 00.00 | Meer lezen...
Driedaagse praktijktraining Van dialoog over samenwerken naar samen werken - LunterenDialoog is belangrijk, maar niet genoeg. Veel zaken krijgen pas betekenis als je er samen mee aan de slag gaat. Hoe betrek je medewerkers bij concrete acties richting een haalbaar en gewenst doel? Liefst met een grote groep belanghebbenden en over de grenzen van afdelingen, functies en organisaties heen? Met een aanpak zoals Large Scale Interventions (LSI).

De 3-daagse praktijktraining participatie en betrokkenheid organiseren met LSI start op woensdagavond 22 mei om 17.30 uur. Deze 20e editie vindt plaats in hotel De Werelt in Lunteren en wordt verzorgd door dr. Tonnie van der Zouwen MCM en dr. Eva van der Fluit CMC.

Leden van Develhub krijgen € 210,- korting!
22-05-2019 17.30 | Meer lezen...
Ronde Tafel Sessie - de transformatie naar een technologische organisatie - LeusdenSamen met andere leerprofessionals en HRD ‘peers’ gaan we o.a. praten over jouw organisatie en waar deze zit in de transformatie naar een technologische organisatie. En hoe voeg je hier als Academie waarde aan toe?
21-05-2019 09.00 | Meer lezen...
LEARNTEC 2020: Call for Papers - KarlsruheEurope’s largest digital-education event is now accepting submissions for the congress and the forums. The Call for Papers for LEARNTEC, Europe’s No. 1 digital-learning congress, is now online. The congress, which takes place simultaneously with the homonymous trade fair from 28 to 30 January 2020, peers into the future of digital education, presents educational projects and connects them with the offers of the trade fair’s exhibitors. Interested parties who would like to participate in the congress have until 19 May 2019 to submit their proposals on suggested topics and speakers.

The objective of the upcoming LEARNTEC congress is to highlight trends and topics in digital education and training. The organizers welcome submissions from representatives of companies and organizations who can report from practical experience, as well as submissions from scientists and academicians. Proposals for innovative learning concepts and, due to the international orientation of the congress, submissions for English-language lectures are likewise welcome. 
19-05-2019 00.00 | Meer lezen...
ATD 2019 - Washington D.C.
De 1e keynote speaker is niemand minder dan Oprah Winfrey! We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de Ned-Bel delegatie. Lees verder voor meer informatie over programma, sprekers, accommodaties, NL-BE delegatie en aanmelden.
19-05-2019 00.00 | Meer lezen...
Online workshops De kracht van Virtual Classrooms (online)Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van webinars en virtual classrooms, maar wat kun je er nu eigenlijk mee in leertrajecten? De gratis introductie workshop De kracht van Virtual Classrooms, die 4x wordt gegeven op 17, 23, 28 mei en 19 juni, geeft je in korte tijd een overzicht van de mogelijkheden van live online leren en trainen. In anderhalf uur laten we je verschillende mogelijkheden interactief ervaren door te experimenteren en te doen. Daarnaast leer je wat de toegevoegde waarde is van Virtual Classrooms in leertrajecten. Een must dus voor elke trainer en HR(D)-er!
17-05-2019 10.00 | Meer lezen...
Workshop Succesfactoren in intercultureel / internationaal L&D - AmsterdamIn vier korte blokken worden onderstaande aspecten belicht:
 • Nederlandse L&D policy in internationale context
 • Invloed van hiërarchie op leerpatronen
 • Waaraan herken je intercultureel talent
 • Effecten van internationale relocatie voor het individu en het borgen van het leereffect van internationale relocatie in de organisatie

Deelname is gratis voor NSCU-, NVO2-, en NOBTRA-leden. Niet-leden betalen € 150,-.
14-05-2019 09.00 | Meer lezen...
Tweedaags leertraject Van opleiden naar oplossen! - Groenekan ‘Ik wil graag een training feedback geven en ontvangen voor het managementteam want het gaat onderling niet lekker de afgelopen maanden’.

Herkenbaar? Je klant ervaart een probleem, denk te weten wat de oorzaak is en heeft de oplossing al verzonnen. Aan jou als L&D professionals de vraag om deze oplossing te organiseren. Vaak voel aan je water dat de gevraagde oplossing het probleem niet gaat oplossen. Dus ga je op zoek naar de grondoorzaak van het probleem. Dit ‘afpellen’ van de vraag is wellicht de meest cruciale vaardigheid die een learning & development professional moet bezitten om problemen écht op te lossen.

Leden van NVO2, NOBTRA en NSCU krijgen 10% korting.
 

De leergang zit vol! De volgende 2-daagse staat gepland op 12 september en 10 oktober. Kijk verderop in de agenda.

07-05-2019 09.30 | Meer lezen...
ATD Pre-meeting - online via ZoomWe organiseren, samen met onze zustervereniging VOV lerend netwerk in België, elk jaar voorafgaand aan de ATD een Pre-meeting. Deze keer is het een online meeting die via Zoom plaatsvindt. Het is voor delegatieleden en geïnteresseerden een mooie gelegenheid om zich te oriënteren en alvast in de stemming te komen, samen naar het programma en de sprekers te kijken, afspraken te maken en te netwerken.

Deze bijeenkomst is overigens gratis en toegankelijk voor alle HRD professionals, dus mocht je je willen oriënteren op aansluiting bij de NL-BE delegatie en/of deelname aan de ATD, dan ben je van harte welkom.
24-04-2019 19.30 | Meer lezen...
Kring Overheid: Herken de patronen in je organisatie die effectief samenwerken belemmeren - HoornDe NSCU heeft een traditie in het bij elkaar brengen van leerprofessionals binnen een vakgebied met als doel van elkaar te leren; de zogenaamde Kringen. De Overheidskring is één daarvan. Dit zijn bijeenkomsten voor NSCU-leden met een (semi-) publieke opdracht. Het thema van deze bijeenkomst is Herken de patronen in je organisatie die effectief samenwerken belemmeren.

Deelname is gratis voor NSCU-, NVO2-, en NOBTRA-leden. Niet-leden betalen € 150,-.
18-04-2019 09.30 | Meer lezen...
Next Learning - Ready 4 the Revolution - Den BoschOp dinsdag 2 april 2019 vindt het leukste event voor de learning professional weer plaats in Den Bosch. Met als thema 'Ready 4 the Revolution!' Hoor én ervaar tijdens dit congres hoe het (nieuwe) leren in jouw organisatie anders kan/moet. Jij bepaalt jouw programma: het draait om jóuw leerrendement! Next Learning is een event voor en door leerprofessionals. Daarom ontwikkelen we het event graag met jou. Zin om actief mee te denken?
 

Helaas zijn de kaarten met de speciale korting van  600,- op. Je kunt nog wel profiteren van € 200,- korting en een ticket voor € 599,- aanschaffen. 

02-04-2019 09.00 | Meer lezen...
Get in the flow - create great lessons - EindhovenOp donderdag 28 maart organiseert UNI-learning weer een FLOWSPARKS inspiratie dag voor (potentiële) klanten. Wil jij e-Learning binnen je bedrijf naar een hoger plan tillen en wil je je laten inspireren door alle mogelijkheden van de tool FLOWSPARKS? Op 28 maart vertellen KPN Academy, GoodHabitz en Artra je alles over de kracht van deze e-learning tool.

Daarnaast kun je deelnemen aan 3 Breakout sessies waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de mogelijkheden van FLOWSPARKS. En je wordt in een aantal korte & krachtige stand-ups meegenomen in de verschillende features. 
28-03-2019 10.30 | Meer lezen...
Workshop Van opleiding naar oplossing (verkort) - Groenekan‘Ik wil graag een training feedback voor het management team want het gaat onderling niet lekker de afgelopen maanden’. Herkenbaar? Je klant of  opdrachtgever ervaart een probleem, denkt te weten wat de oorzaak is en heeft de oplossing al verzonnen. Vaak voel je aan je water dat de gewenste en beoogde oplossing het probleem niet gaat oplossen. Dus ga je op zoek naar de ‘vraag onder de vraag’.

Deelname is gratis voor NVO2, NOBTRA- en NSCU-leden. Niet-leden betalen € 29,00.

 
28-03-2019 09.30 | Meer lezen...
Workshop Leer elke dag iets nieuws als 'Knowmad' - Den HaagBijblijven is cruciaal om als professional je werk goed te blijven doen en zichtbaar te zijn. En online is een van de belangrijkste plekken om zicht te hebben op nieuwe ontwikkelingen en jezelf zichtbaar te maken. Met een tijdschrift of boek kom je er niet meer. Wel met tweets, apps en discussies. Online delen veel professionals hun kennis, inzichten, ervaringen en ideeën  Denk aan de vele TedTalks, actieve LinkedIn groepen en blogs van inspirerende denkers. 

Deelname is gratis voor NSCU-, NVO2-, en NOBTRA-leden. Niet-leden betalen € 150,-.
 
22-03-2019 09.30 | Meer lezen...
Create the Future - Amsterdam

Are technology skills your organisation's competitive edge or Achilles' heel?

The pace of change in technology is fast—and it’s only accelerating. According to Gartner, 66% of technology leaders report a shortage of talent and see managing that tech skills gap as the number one barrier to success. Keeping up is increasingly difficult, but the race can be won.


Admission is free!

21-03-2019 12.00 | Meer lezen...
Fishbowl Trends in L&D - LeuvenBij de start van een nieuw werkjaar wordt de L&D sector geconfronteerd met allerhande overzichten en aankomende trends. De recente Towards Maturity 2019 heatmap rond learning technology trends creëert tegenwicht om een aantal van deze trends te doorprikken en te kijken wat er echt leeft. Een reality check waarin een aantal hypes wordt afgezet tegenover dat waar organisaties wél op inzetten. Welke trends worden werkelijkheid en welke verlaten de discussietafel niet?
14-03-2019 16.00 | Meer lezen...
Inspiratiesessie Boeien, Binden, Behouden door werkplekleren - BredaCSS Breda en NVO2 organiseren in 2019 viermaal een gratis inspiratiesessie Boeien, Binden & Behouden door werkplekleren. De wereld om ons heen verandert continu en organisaties worden genoodzaakt snel en flexibel in te spelen op alle veranderingen. Hoe laat je medewerkers een leven lang leren zodat zij duurzaam inzetbaar zijn en de organisatie een lerende organisatie wordt?

Deelname is gratis!
14-03-2019 13.30 | Meer lezen...
Workshop What’s New: verschillende waarheden over trends in leren - RotterdamLearning Innovation Leader bij aNewSpring Ger Driesen vertelt je alles over harde trends, zachte trends en modeverschijnselen. Trends in leren: sentiment survey en follow the money. En de toepasbaarheid in je eigen situatie.

Deelname is gratis voor NSCU-, NVO2-, en NOBTRA-leden. Niet-leden betalen € 150,-.
 
14-03-2019 09.30 | Meer lezen...
Strategy Summit HR Transformatie Zorg - RotterdamDé Strategy Summit is vóór & dóór bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR en gaat over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. Het thema dit jaar is Cracking the code – (Digitale) transformatie realiseren vanuit Mens, Cultuur en Leiderschap. 

Over de gehele linie hebben zorgorganisaties te maken met een fluctuerende vraag naar zorg, grote personeelstekorten en veranderingen op de arbeidsmarkt. “Werk anders organiseren in de zorg is niet langer een nice to have maar absolute must”, aldus Minister de Jonge.

NVO2-leden krijgen € 100,- korting!
 
13-03-2019 13.00 | Meer lezen...
Driedaagse training OctoQuest - VughtDeze training (3 dagen) is bestemd voor professionals die een belangrijke rol hebben in het beïnvloeden van relevante anderen. Ben jij werkzaam als bestuurder, manager, consultant, veranderkundige, docent of HR professional en vraag je jezelf in gesprekken wel eens af: 
 • hoe je belangentegenstelling herkent en bespreekbaar maakt (bij jezelf en bij anderen)
 • hoe je inzicht krijgt tussen een rolopdracht en een strijdige rolopvatting
 • hoe je je gesprekspartner non defensief aanspreekt
 • hoe je de ander aanzet tot het nemen van zijn rol gebonden verantwoordelijkheid
 • hoe je gezamenlijk prioriteiten stelt en samen vast houdt
 • hoe je werkrelaties confronteert met behoud van een goede relatie

 

De training is vol! Je kunt via een mail naar info@elanhr.nl op de reservelijst komen, zodat je wordt geinformeerd zodra er een plek vrij komt.

08-03-2019 09.00 | Meer lezen...
Tweedaagse training ‘Stemgebruik & Spreken (voor een groep)’ - Wageningen

Heel wat sprekers en andere professionals ervaren moeite, spanning of vermoeidheid bij het spreken en/of hebben niet de volle impact die ze zouden willen hebben. Ook zijn veel mensen niet optimaal verstaanbaar of in mindere of meerdere mate hees of krakerig. In deze tweedaagse stemtraining kun  je ervaren dat spreken moeiteloos en effectief kan zijn en krijg je inzichten in de voorwaarden voor vitaal stemgebruik. Dit heeft tevens een groot effect op je presentatie en dat is te horen, te voelen en te zien!

NVO2-leden krijgen korting!

01-03-2019 10.00 | Meer lezen...
Workshop Zakelijk Flirten - DoornDeze workshop wordt verzorgd door Angelique van ’t Riet. Zij is een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven als het over zakelijk flirten gaat. Daar waar ze ruim 14 jaar geleden het Zakelijk Flirten introduceerde als workshop en in boeken doet ze dat nu met Zakelijk Flirten versie 2.0, een workshop Soft Skills van de 2e eeuw! 
 
19-02-2019 13.00 | Meer lezen...
Hét congres voor de HRD-professional: Liefde voor leren - Ede

Alles waar je aandacht aan geeft groeit!
Is dit ook zo met leren? Wij denken van wel!

Vanuit de wetenschap, de filosofie en de techniek verkennen we de nieuwste trends en ontwikkelingen op het leergebied. Er is ruimte voor filosofie, Marjan Slob neemt ons daarin mee en Robert Jan Simons van de "Canon van het leren" trapt af. Hij vraagt zich af waaraan we merken dat iemand of wijzelf liefde voor leren koesteren. Zijn er verschillende soorten van liefde voor leren of kunnen we die liefdes ook ontwikkelen?

NVO2- en NOBTRA-leden krijgen € 30,- korting!
 

Het congres is uitverkocht!

14-02-2019 09.30 | Meer lezen...
Learning Technologies - LondenOp 13 en 14 februari 2019 vindt in Londen de ‘Learning Technologies’ conferentie en vakbeurs plaats. Voor de zevende keer kun je aansluiten bij de delegatie op onder de vlag van NVO2 en VOV lerend netwerk. Ger Driesen van aNewSpring zal opnieuw de delegatie leiden, dit keer samen met Tine Seuntjens van VOV lerend netwerk en John May van NVO2/NSCU. Je kunt je aansluiten bij de delegatie en profiteren van een gereduceerd tarief en minstens zo belangrijk: van de inspiratie van vakgenoten.
13-02-2019 00.00 | Meer lezen...
Event Wendbaarheid en Talentontwikkeling - Leusden

Als één ding duidelijk is geworden in de uitwisseling tussen meer dan 500 vakgenoten, tijdens de MOOC Wendbaarheid en Talentontwikkeling, dan is het wel dat er op de vluchtigheid en complexiteit van onze wereld geen simpele antwoorden bestaan. Er zijn tegelijktijdig verschillende perspectieven nodig om de VUCA-wereld op een betekenisvolle manier vorm te geven. Eén van de treffendste paradoxen die naar voren kwam: Vertragen en versnellen. Wendbaarheid roept associaties op met voortdurend in beweging zijn, en dat is ook nodig. Tegelijkertijd komen MOOC-deelnemers met prachtige statements die een ander perspectief naar voren brengen:

‘Je hoeft niet altijd mee te rennen om bij te blijven’

‘Wendbaarheid gaat niet over snelheid, of ADHD-achtig acteren, maar vooral om open te staan voor nieuwe dingen’

‘Relax, nothing is under control’

05-02-2019 15.30 | Meer lezen...
LEARNTEC 2019 - Karlsruhe

The 27th LEARNTEC, Europe's #1 in digital learning, will be a stage for the latest trends and future developments from 29 to 31 January 2019. Over 300 exhibitors from 14 nations will participate in LEARNTEC, where they’ll present the newest applications and programmes for learning with IT and illustrate current trends and future educational scenarios. Over 10,000 decision-makers from industry, the consultancy sector, trading and distribution, and educational institutions are expected during the three days of LEARNTEC at Karlsruhe Trade Fair Centre.

Let op: vanwege ons partnership met LEARNTEC mogen we 2 gratis 1-day admission tickets (toegang tot de conferentie én de beurs) weggeven aan onze leden. We hebben er nog 1 over, dus meld je snel aan via info@nvo2.nl! 
 

We hebben inmiddels 2 personen heel blij kunnen maken met de gratis tickets. Ze gaan een blog schrijven over hun ervaringen en inzichten bij LEARNTEC, dus houd onze blog pagina in de gaten!

29-01-2019 00.00 | Meer lezen...
5 Moments of Need CertificeringsprogrammaDe 5 Moments of Need Academy Europe biedt in samenwerking met de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need methodologie, Bob Mosher en Conrad Gottfredson, een Nederlandstalige versie van de 5 Moments of Need opleiding aan. In deze opleiding leer je echte werkplek-leeroplossingen te ontwerpen en ontwikkelen. Op basis van de toepassing van de 5 Moments of Need methodologie ontwikkelen we leeroplossingen, die zowel het formele leren (de "10" in 70:20:10) als ook de effectieve ondersteuning van effectieve prestaties op de werkvloer (de "70 en 20") omvatten.

Leden van NVO2, NOBTRA en NSCU krijgen 10% korting!
22-01-2019 00.00 | Meer lezen...
Pre-meeting Learning Technologies 2019 - GroenekanWe organiseren elk jaar voorafgaand aan de Learning Technologies conferentie een Pre-meeting. Dat is voor delegatieleden een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen, samen naar het programma en de sprekers te kijken, ervaringen van eerdere bezoekers te vernemen, afspraken te maken en te netwerken.

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle HRD professionals, dus mocht je je willen oriënteren over deelname aan de Learning Technologies 2019 conferentie en eventueel willen aansluiten bij de Ned-Bel delegatie dan ben je van harte welkom.
16-01-2019 15.00 | Meer lezen...
Tweedaags leertraject Van opleiden naar oplossen! - Groenekan‘Ik wil graag een training feedback geven en ontvangen voor het managementteam want het gaat onderling niet lekker de afgelopen maanden’.

Herkenbaar? Je klant ervaart een probleem, denk te weten wat de oorzaak is en heeft de oplossing al verzonnen. Aan jou als L&D professionals de vraag om deze oplossing te organiseren. Vaak voel aan je water dat de gevraagde oplossing het probleem niet gaat oplossen. Dus ga je op zoek naar de grondoorzaak van het probleem. Dit ‘afpellen’ van de vraag is wellicht de meest cruciale vaardigheid die een learning & development professional moet bezitten om problemen écht op te lossen.

Leden van NVO2, NOBTRA en NSCU krijgen 10% korting.
 

De leergang is volgeboekt! De leergang wordt herhaald op 21 maart en 25 april. Lees verder...

10-01-2019 09.30 | Meer lezen...
LRN21 Thema-bijeenkomst 21e Eeuwse vaardigheden vanuit bedrijfsleven perspectief - Den BoschKomend jaar organiseert LRN21 samen met het Consortium voor Innovatie (CvI) een aantal thema-middagen rondom 21e eeuwse vaardigheden. De eerste bijeenkomst '21eeuwse vaardigheden vanuit perspectief van het bedrijfsleven' is gepland op vrijdag 14 december 2018 (12.00 - 17.00 uur) en wordt geleid door John May.
14-12-2018 12.00 | Meer lezen...
Workshop Hoe je de resultaten van teameffectiviteit verhoogt in zeer korte tijd - GroenekanHet belang om snel en effectief in (tijdelijke) teams te werken neemt alleen maar toe in organisaties. Maar hoe versnel je precies de effectiviteit in je team zonder de diepgang van samenwerken te verliezen?

In deze workshop ontdek je hoe je teams organiseert rondom ‘lonkende perspectieven’, waarom reflectie direct je teamperformance verhoogt en maak je kennis met de Jump Movement methode. Een methode die door ruim 78.000 mensen in 12 verschillende landen effectief wordt toegepast in talloze projecten, organisaties en programma’s gericht op o.a. het verhogen van teamperformance & effectiviteit. 
 

Deze workshop is geannuleerd!

13-12-2018 13.30 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met leertechnologie - GroenekanErvaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
13-12-2018 13.30 | Meer lezen...
Workshop Heb je talent of ben je er één - Groenekan

Stephen Hawking, Albert Einstein, Usain Bolt, Michael Jackson... en in ons eigen kikkerland Sven Kramer, John de Mol, Saskia Noort. Allemaal talenten in hun eigen vakgebied.

Hoe staat het met jouw talent? Doe jij echt waar je goed in bent? Wat is jouw talent en hoe zet jij het in binnen je functie, in jouw team en in jouw organisatie? Of ben je meer bezig met energie slurpende activiteiten? En wat doet dat met de ontwikkeling van je talent? Alles begint bij jezelf, bij jou als HR professional. Als jij echt doet waar je goed in bent, plezier uitstraalt en echt betrokken bent bij je organisatie, ben je een magneet voor andere medewerkers.
 

Deze workshop is geannuleerd!

13-12-2018 09.30 | Meer lezen...
Algemene Ledenvergadering - GroenekanDeze speciale Algemene Ledenvergadering wordt belegd om de besluitvorming rond de ophanden zijnde fusie met de NOBTRA en NSCU toe te lichten en de leden gelegenheid te geven daarover hun stem uit te brengen.

 

10-12-2018 19.30 | Meer lezen...
OEB Global - BerlijnThis year’s overall theme at OEB 2018, “Learning to Love Learning,” is about how education will shape our response to the immense challenge for society of continuing, rapid, technological change. How will businesses, organisations and workers adapt to cope with the demands of a new world in which artificial intelligence increasingly advances into traditional industries?
05-12-2018 00.00 | Meer lezen...
Workshop Change Support II - GroenekanChange Support is een innovatie die organisaties ondersteunt bij het veranderen van gewoontes die het werk belemmeren. Het realiseren van innovaties, verbeteringen, veranderingen en herstructurering wordt met Change Support ondersteund. 
 
Change Support is een large scale interventie on the job. Met Change Support werken we aan het collectief in beweging krijgen van grote groepen professionals (uitvoerend en leidinggevend). Daarbij zetten we een serie van 20-24 korte, aansprekende maatwerkinterventies in, over een periode van gemiddeld 2 maanden.
30-11-2018 12.00 | Meer lezen...
Tweedaagse training Stemgebruik & Spreken (voor een groep) - WageningenHeel wat sprekers en andere professionals ervaren moeite, spanning of vermoeidheid bij het spreken en/of hebben niet de volle impact die ze zouden willen hebben. Ook zijn veel mensen niet optimaal verstaanbaar of in mindere of meerdere mate hees of krakerig. In deze tweedaagse stemtraining kun  je ervaren dat spreken moeiteloos en effectief kan zijn en krijg je inzichten in de voorwaarden voor vitaal stemgebruik. Dit heeft tevens een groot effect op je presentatie en dat is te horen, te voelen en te zien!
30-11-2018 10.00 | Meer lezen...
Congres Positieve Psychologie - EdeHet thema van het Congres Positieve Psychologie is Positief Leiderschap.

De leiderschapsstijl is bepalend voor de organisatiecultuur. Dat een positieve benadering kan leiden tot betere prestaties, meer betrokkenheid en een positieve organisatiecultuur zal niemand verbazen. Positief leiderschap richt zich op werkgerelateerd welbevinden, sterke kanten van mensen, veerkracht en ontwikkeling. Tijdens het Congres Positieve Psychologie zal de Amerikaanse grondlegger Kim Cameron met je delen hoe aandacht, medeleven, begrip en werken met de positieve krachten in de dagelijkse praktijk van organisaties tot positieve resultaten leiden.

NVO2-leden profiteren van € 30,00 korting op deelname aan dit congres!
 

Het congres is uitverkocht en er wordt geen wachtlijst gehanteerd!

30-11-2018 09.00 | Meer lezen...
Workshop Sturen op eigen regie - GroenekanHet lonkend perspectief “Eigen regie” is een van de meest gewenste competenties die organisaties graag bij medewerkers zien. Hoe kun jij in jouw rol zorgen dat eigen regie binnen je organisatie op de kaart komt te staan? Op praktische en ervaringsgerichte wijze gaan we met elkaar in gesprek. Dit doen wij door de Jump Movement methode te gebruiken. Deze methode creëert in zeer korte tijd verbinding, daadkracht en actie. Je reflecteert op jouw “eigen regie” en vervolgens gaan we aan de slag met jouw rol op “eigen regie” binnen je organisatie.
 

Deze workshop is geannuleerd!

29-11-2018 15.00 | Meer lezen...
Workshop In beweging - GroenekanIn deze 3 uur durende workshop krijg je inzicht in wat er met jou en je team gebeurt als de dynamiek verandert. Je krijgt inzicht in je eigen patronen. En je leert hoe jij door jouw beweging, beweging in het systeem kunt brengen.
 

Deze workshop is geannuleerd!

26-11-2018 15.30 | Meer lezen...
Algemene Ledenvergadering - Online (virtual classroom)De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering vindt online plaats op donderdag 15 november 19.30 – 21.00 uur. De Algemene Ledenvergadering is alleen toegankelijk voor NVO2-leden.
15-11-2018 19.30 | Meer lezen...
Jaarcongres Develhub - ZeistHier wil je bij zijn! Dit jaar organiseren NSCU & NVO2 voor het eerst samen een spetterend congres rondom organisatieleren bij Achmea in Zeist. En omdat er zoveel te delen en te leren is, hebben we een mooi programma met een goeroe op het gebied van lerende organisaties, workshops, ronde tafels en andere sessies samengesteld. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om te netwerken en te sparren met vakgenoten.

Let op: Dit event is exclusief toegankelijk voor HRD Professionals werkzaam op een Corporate University.
15-11-2018 09.00 | Meer lezen...
LVSC Congres Cross-over - ZwolleHoe begeleid jij in de maatschappij van vandaag? Onderzoek deze vraag tijdens het LVSC Congres Cross-over op 14 november te Zwolle. Tijdens het congres zoomen we in op thema’s uit de maatschappij van vandaag en wat deze betekenen voor jou als professioneel begeleider. Hoe kun je verschillen overbruggen?

Met inmiddels ruim 200 deelnemers belooft het een mooie dag te worden met een zeer gevarieerd en interactief programma met keynotes Saniye Çelik, lector Diversiteit en Lilian Linders, lector Sociale Veerkracht en moderator Ruben Maes. De workshops belichten ieder een ander onderwerp dat raakt aan maatschappijbewust begeleiden, zoals: diversiteit, begeleiding van millennials, agressie, kwetsbaarheid, verschillen tussen generaties en nog veel meer.
 
14-11-2018 09.45 | Meer lezen...
Masterclass Learning Design met dr. Julie Dirksen - RotterdamOp maandag 12 november verzorgt Julie Dirksen een eendaagse masterclass over learning design in Nederland. Wat Julie en haar benadering uniek maakt is haar gedegen kennis van hoe mensen leren en hoe dit optimaal te gebruiken in het design van alles wat met leren te maken heeft. Ze kan als geen ander de link leggen tussen theorie en uitgangspunten voor effectief design of het nu gaat over kennis, vaardigheden, motivatie, formeel, informeel of sociaal leren.

NVO2-leden profiteren van een mooie korting en betalen slechts € 399,- ex btw (i.p.v. € 475,-)!
12-11-2018 09.00 | Meer lezen...
Workshop Change Support - Groenekan

Change Support is een innovatie die organisaties ondersteunt bij het veranderen van gewoontes die het werk belemmeren. Het realiseren van innovaties, verbeteringen, veranderingen en herstructurering wordt met Change Support ondersteund. 
 
Change Support is een large scale interventie on the job. Met Change Support werken we aan het collectief in beweging krijgen van grote groepen professionals (uitvoerend en leidinggevend). Daarbij zetten we een serie van 20-24 korte, aansprekende maatwerkinterventies in, over een periode van gemiddeld 2 maanden.

09-11-2018 12.00 | Meer lezen...
Explore: Ik wil een betere performance voor mijzelf en mijn organisatie - GroenekanHoe behaal je als organisatie je bedrijfsdoelen? Door continue te investeren in de performance van je mensen. Naast kennis en vaardigheden, is het belangrijk te kijken naar de hele organisatie. Wat hebben mensen nodig om optimaal te presteren?
 
Vragen als: werkt de automatisering goed? Is de sfeer op de werkvloer prettig? Weten mensen wat er van ze verwacht wordt? Geeft inzicht in de performance gaps. Als L&D afdeling moet je in gesprek met de business over deze eventuele performance gaps. Nog te vaak wordt het antwoord in leeroplossingen gezocht. Maar trainingen, dagjes op de hei of online leersystemen leiden zelden tot de oplossing. Waarmee los je performance problemen wél op en hoe zorg je ervoor dat de business naar jou luistert? Het vaststellen van een performance probleem vraagt om een aanpak met impact.

Deelname is kosteloos.
06-11-2018 14.00 | Meer lezen...
MOOC: Wendbaarheid & Talentontwikkeling

We leven in een snel veranderende wereld, ook wel VUCA genoemd: Volatile, Uncertain, Complex en Ambigeous. In een VUCA omgeving moeten organisaties wendbaar zijn om te overleven.

Horizon Training & Ontwikkeling organiseert i.s.m. MOOCFactory een Massive Open Online Course. In deze MOOC (start op 5 november en eindigt op 30 november) onderzoeken we hoe organisaties hun wendbaarheid kunnen vergroten en hoe ze daarbij een appél kunnen doen op de talenten van medewerkers.  

Veel mensen worden in de VUCA-wereld geconfronteerd met een ‘krimpende comfortzone’: dat waar je nu goed en succesvol in bent, is straks misschien niet meer relevant. Tegelijkertijd biedt de VUCA-wereld ook kansen, want zonder het talent en talentontwikkeling van mensen geen wendbare organisatie. Dus ook voor medewerkers geldt: wendbaarheid is de sleutel!

05-11-2018 00.00 | Meer lezen...
Elliott Masie's Learning 2018 - Orlando (VS)

Voor het 3e jaar werkt de NVO2 samen met de organisatoren van de Performance Journey naar het Masie 2018 event (4-7 november). Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidingen, dit jaar gecombineerd met een bezoek aan New York. Het Masie event in november 2017 met ruim 45 deelnemers was erg succesvol, mede door de bedrijfsbezoeken aan o.a. Delta Air Lines en Home Depot in Atlanta en ontmoetingen met het St Vincent Hospital uit Erie (PA) en het Emory Hospital uit Atlanta. De verwachting is dus dat we ook dit jaar weer met een groep van ruim 40 L&D professionals zullen afreizen. We vertrekken op zaterdag 3 november naar Orlando en keren op zaterdagochtend 10 november vanuit New York terug naar Nederland. 

Voor NVO2-leden geldt een speciaal tarief van € 4395,-.

04-11-2018 00.00 | Meer lezen...
NRTO Taaltrainersdag - VughtHet Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen, kortweg het ‘ERK’, is niet meer weg te denken uit de wereld van de taaltrainingen. Het referentiekader is in de circa 25 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een standaard die wereldwijd wordt gebruikt om de doelen van taalcursussen aan te relateren en om de taalvaardigheid van taalleerders te beschrijven. Het beschrijvingskader is inmiddels zó bekend en zó breed geaccepteerd, dat sommige kenmerken van het instrument en sommige uitgangspunten van de samenstellers weleens uit het oog worden verloren.

NVO2-leden profiteren van mooie kortingen. Tot 1 oktober geldt er ook nog een vroegboekkorting.
03-11-2018 10.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst Ervaringen met werkplekleren 3 - GroenekanDe wereld om ons heen verandert continu. Een leven lang leren en leren omgaan met veranderingen wordt daarom steeds belangrijker. Medewerkers hebben daarbij behoefte aan ervaringsgericht leren waarbij de werkpraktijk centraal staat. Steeds meer organisaties zijn daarom bezig met werkplekleren.
 
NVO2 en CSS Breda hebben in 2017 vier sessies georganiseerd om organisaties kennis te laten maken met Werkplekleren met Leertechnologie. De reacties waren positief en deelnemers willen verder verdiepen in werkplekleren en ervaringen delen.
01-11-2018 13.30 | Meer lezen...
Leerroute Stakeholder management voor L&D-professionals - GroenekanOok Learning & Development professionals krijgen er mee te maken: een goed idee verkoopt zich niet vanzelf. Door op de juiste manier belanghebbenden te betrekken kun je als L&D-professional meer impact maken met jouw projecten of initiatieven en zal het draagvlak in de organisatie verbeteren. Tijdens deze leerroute die start op maandag 29 oktober ga je met drie tot vijf andere L&D professionals aan de slag met...

NVO2-leden profiteren van een mooie korting.
 

Inschrijving is gesloten!

29-10-2018 13.00 | Meer lezen...
Masterclass Microlearning met Shannon Tipton - Rotterdam

Op maandag 29 oktober verzorgt Shannon Tipton – ‘The Queen of Microlearning’ – een eendaagse (en eenmalige) masterclass over microlearning in Nederland. Wat Shannon en haar benadering uniek maakt is haar nuchtere en professionele benadering van microlearning. Als ‘learning rebel’ tilt zij microlearning over de ‘hype’ en laat zij zien wanneer en hoe microlearning zinvol is en wanneer en hoe niet.

Tijdens de workshop neemt zij de deelnemers mee aan de hand van het door haar ontwikkelde 3D model. Je gaat ook aan de slag met een eigen vraagstuk zodat je aan het einde van de dag een eerste versie van een concrete microlearning mee naar huis neemt.

NVO2-leden profiteren van een mooie korting en betalen slechts € 399,- ex btw (i.p.v. € 475,-)!
29-10-2018 09.00 | Meer lezen...
Tweedaagse training OctoQuest - GroenekanDeze training (2 dagen + bonussessie) is bestemd voor professionals die een belangrijke rol hebben in het beïnvloeden van relevante anderen. Ben jij werkzaam als bestuurder, manager, consultant, veranderkundige, docent of HR professional en vraag je jezelf in gesprekken wel eens af...

NOV2-leden krijgen korting en betalen slechts € 599,- excl. btw (in plaats van € 799,-)!
 

Inschrijving is gesloten!

19-10-2018 09.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst Ervaringen met werkplekleren 2 - BredaDe wereld om ons heen verandert continu. Een leven lang leren en leren omgaan met veranderingen wordt daarom steeds belangrijker. Medewerkers hebben daarbij behoefte aan ervaringsgericht leren waarbij de werkpraktijk centraal staat. Steeds meer organisaties zijn daarom bezig met werkplekleren.
 
NVO2 en CSS Breda hebben in 2017 vier sessies georganiseerd om organisaties kennis te laten maken met Werkplekleren met Leertechnologie. De reacties waren positief en deelnemers willen verder verdiepen in werkplekleren en ervaringen delen.
 

Deze bijeenkomst is geannuleerd!

11-10-2018 13.30 | Meer lezen...
Congres Talent & Performance Management - Utrecht

De ‘War for Talent’ is in 2018 weer in alle hevigheid losgebarsten. De economie draait op volle toeren en er heerst krapte op de arbeidsmarkt. Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers is topprioriteit en staat bovenaan op de HR-agenda.

Door het aantrekken van toptalent maak je als organisatie het verschil. Maar hoe doe je dit en hoe behoud je dit talent voor jouw organisatie? Hoe laat je hen op de beste manier performen?

NVO2-leden profiteren van een mooie korting!

09-10-2018 09.00 | Meer lezen...
ATD European Summit - Amsterdam

Technology continues to influence every aspect of work, from how people learn, to how businesses operate. But the way people learn is changing. In 2020, more than 75 percent of the workforce will be Millennials, and they have learning expectations that must be met if organizations hope to attract the best and brightest employees.

This is the new learning era. It’s both exciting and challenging for learning and talent development professionals. To be relevant, talent development efforts must align with business needs and strategies, operate as a business partner, and engage stakeholders throughout the organization. To accomplish these three things simultaneously, professionals must invest in the resources, technology, and even tap into how their peers are addressing these challenges.

NVO2-leden krijgen 15% korting op de toegangsprijs (non-ATD members) voor de Summit en het Certificate Program!

08-10-2018 00.00 | Meer lezen...
Learning & Development Hackaton 2018 - UtrechtWil jij jouw learning & development expertise inzetten om organisaties met een sociaal maatschappelijke of groene impact te helpen? Wil je professioneel groeien door vanuit jouw frisse ideeën met een team een innovatieve leerervaring of -omgeving te ontwikkelen? Wil je jouw netwerk van L&D'ers uitbreiden? Wil je geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor de Learning & Development Hackaton 2018!
 
 
05-10-2018 14.00 | Meer lezen...
Het Positiefste Event - AntwerpenOp 2 oktober organiseren we met de Positivisten het Positiefste event in het Comics Station (Centraal Station Antwerpen). Er zijn talrijke workshops en inspiratiesessies waaraan je kunt deelnemen om een boost te geven aan jouw positiviteit of om anderen te inspireren. Daarnaast zijn er verschillende positieve belevingshoeken en getuigenissen waarmee je je persoonlijk positief actieplan kunt lanceren.

De eerste 3 inschrijvingen van NVO2-leden zijn gratis! Hoor je niet tot de gelukkigen, dan krijg je altijd nog 20% ledenkorting.
02-10-2018 13.00 | Meer lezen...
Fishbowl event: Let’s make compliance training great again! - UtrechtNiemand houdt van compliance training maar ook niet van Fipronil eieren.
Niemand houdt van compliance training maar ook niet van medische missers.
Niemand houdt van compliance training maar ook niet van een brug die instort.
Niemand houdt van compliance training maar ook niet van een risicovol financieel advies.
Niemand houdt van compliance training behalve voor piloten.

Leden van NVO2, NOBTRA en NSCU krijgen korting en betalen (inclusief ontbijtje) € 22,49 (i.p.v. € 30,-).
 
02-10-2018 08.30 | Meer lezen...
Tweedaagse workshop Gamification - SchipholHoe spelmechanieken mensen kunnen veranderen leer je tijdens deze 2-daagse workshop op woensdag 26 en donderdag 27 september. Bart Hufen - grondlegger van gamification in Europa en auteur van 2 Nederlandstalige boeken over dit onderwerp - toont in twee dagen alle ins-en outs aan de hand van het - door hem ontwikkelde - gamification canvas. 

NVO2-leden profiteren van een mooie korting!
26-09-2018 09.30 | Meer lezen...
Workshop door Bob Mosher: Hogere performance met de ‘5 Moments of Need’ - Den Bosch

Tijdens de workshop gaat Bob Mosher in op het moderniseren van het leren op de werkplek en het praktisch implementeren van 70:20:10, waarbij informele en sociale leervormen een steeds belangrijkere rol krijgen. 70:20:10 is gebaseerd op het principe dat 10% van het leren plaatsvindt in een formele, klassikale en e-learning setting, 20% via coaching en 70% tijdens het werk, op de werkplek zelf. Hoe geef je concreet invulling aan deze ‘70’ component? De wetenschappelijk onderbouwde ‘5 Moments of Need’ aanpak van Bob Mosher en Conrad Gottfredson biedt daarbij ondersteuning.

NVO2-leden profiteren van een mooie korting!

25-09-2018 14.00 | Meer lezen...
Workshop Leadership Development - AmsterdamLet’s Build Better Leadership Development. Een workshop voor learning managers en senior learning professionals die zich bezighouden met leiderschap en management programma’s.

Bij Pink Coat vinden we het tijd om opnieuw het podium te bieden aan een internationale gast. Op 21 september komt Nigel Paine, een zeer ervaren spreker, held in L&D en vroegere learning manager bij de BBC, naar Nederland. Speciaal voor jou komt hij een workshop verzorgen over Leiderschapsprogramma’s.

NVO2-leden krijgen korting!
21-09-2018 13.00 | Meer lezen...
Symposium Power of Peer Feedback - BreukelenSamen met Nyenrode organiseert CSS Breda op dinsdag 18 september het symposium The Power of Peer Feedback. Het middag symposium is georganiseerd vanwege de toenemende belangstelling voor peer feedback en reflectie in leer- en werkprocessen.
18-09-2018 13.00 | Meer lezen...
Congres HRM in de Zorg - Den BoschHet congres is met jaarlijks zo’n 350 bezoekers, al 12 jaar hét platform voor HR-, directie- en lijnmanagers werkzaam in de zorg- en welzijnssector.

Op zoek naar de menselijke maat. Voorbij organisatiegrenzen en zorgsectoren. Samensturing, systeemelastiek, samenhang en excelleren in de zorg. Laten we ons richten op marktkansen en kijken naar innovatie en kwaliteit én het ondernemerschap in de zorg. De oproep van Minister de Jonge is immers heel duidelijk (RAAT 2018). We  moeten over de zorgsectoren heen samen personeelstekorten aanpakken. Veerkracht is essentieel om vooruit te komen in deze complexe arbeidsmarkt.
18-09-2018 09.00 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met leertechnologie - GroenekanErvaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
 

Deze sessie is volgeboekt, maar er is nog voldoende plek voor de sessie van 13 december!

13-09-2018 13.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 12 Psychologische Flexibiliteit voor betere prestaties én vitaliteit op de werkvloer - GroenekanBinnen de groeiende complexiteit en veranderingen in de omgeving, moeten organisaties blijvend leren en verbeteren. Het dagelijks werk vraagt daardoor steeds meer naar specifieke vaardigheden om prestaties te leveren. Dit legt de nodige druk op de mensen binnen de organisaties. We zien de gevolgen hiervan terug in de stressgerelateerde uitval van werknemers.
 
 
07-09-2018 15.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: online workshop 15 LOL in HRD (online)Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich blijven ontwikkelen zonder dat dit het werkproces belast? Voor welke innovatieve nieuwe leermiddelen kies je? Trainingen laten volgen op locatie of toch een e-learning laten ontwikkelen? Maar wat levert het eigenlijk op? En hebben de medewerkers daadwerkelijk iets geleerd, dat ze ook echt in de praktijk kunnen toepassen?
 

Aanmelding voor deze workshop is gesloten!

07-09-2018 15.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 11 Change Support - GroenekanChange Support is een innovatie die organisaties ondersteunt bij het veranderen van gewoontes die het werk belemmeren. Change Support is een large scale interventie on the job. Met Change Support werken we aan het collectief in beweging krijgen van grote groepen professionals (uitvoerend en leidinggevend). Daarbij zetten we een serie van 20-24 korte, aansprekende maatwerkinterventies in, over een periode van gemiddeld 2 maanden.
07-09-2018 13.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 14 Visueel communiceren 4 dummies - GroenekanHoe kan jíj ook tekenen gebruiken in je werk! Al gehoord van visuele communicatie? De nieuwe communicatie-hype? Het is niet nieuw: de Egyptenaren deden het al, in eeuwenoude grotten zijn prachtige tekeningen aangetroffen, Chinese karakters zijn terug te voeren op een beeld en op Romeinse vazen staan hele stripverhalen. Tekeningen gingen aan taal vooraf. Taal heeft grenzen, beeld boeit en gaat over grenzen heen. Taal is maar abstract. Tekeningen zijn heel concreet. Als je een aantekening maakt, een bijeenkomst tekent, een planning schetst, een idee visualiseert, is de kans groot dat de beelden meer spreken dan de woorden. Je onthoudt het gemakkelijker, brengt het beter over het voetlicht en je kunt, na enige oefening, de tekeningen zelfs inzetten om een analyse te maken.
07-09-2018 10.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 13 OctoQuest, oplossingsgerichte dialoog - GroenekanHerkent u het volgende? “Na een uur praten lukt het maar niet om tot de kern van het probleem te komen.” Tijdens deze workshop nemen Wolf Lejeune en Anne van Dinther u mee in de wereld van de oplossingsgerichte dialoog. Aan de hand van theorie en praktische oefeningen ervaart u hoe u uw  gesprekspartner op een gestructureerde en respectvolle wijze zo ver krijgt dat hij zijn eigen probleem oplost of concreet om instructie vraagt. Met OctoQuest® werkt u als professional op een plezierige respectvolle manier aan verbetering van uw zakelijke relaties, prestaties en samenwerking. Met de OctoQuest® systematiek zet u op een zacht confronterende manier mensen aan tot een persoonlijke kunst in het voeren van een dialoog . De methodiek grijpt tevens in op persoonlijke overtuigingen van mensen.
07-09-2018 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 10 Grondoorzaak analyse - Groenekan‘Ik wil graag een training feedback voor het management team want het gaat onderling niet lekker de afgelopen maanden’. Herkenbaar? Je klant / opdrachtgever ervaart een probleem, denkt te weten wat de oorzaak is en heeft de oplossing al verzonnen. Vaak voel je aan je water dat de gewenste en beoogde oplossing het probleem niet gaat oplossen. Dus ga je op zoek naar de ‘vraag onder de vraag’.
07-09-2018 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 7 Waarden van MOOC's en SPOC's - GroenekanDe waarden van MOOC's (Massive Open Online Courses) en SPOC's (Small Private Online Courses) worden onderschat. Met name de cMOOC's, gebaseerd op Connectivisme. Jos Maassen neemt je aan de hand van vele online praktijkvoorbeelden mee in de toegevoegde waarden van MOOC's en SPOC's. Tevens krijg je een infographic mee die momenteel ontwikkeld wordt aan de hand van input van gebruikers.
06-09-2018 16.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 6 Hot topics in L&D - GroenekanWelke technologische invloeden komen de wereld van L&D binnen? We zien het gebeuren, maar doen er nog te weinig mee. Jos Maassen neemt je in hoog tempo mee in de hot topics die wel degelijk invloed hebben op ons L&D landschap. Te denken aan: chatbots, internet of things, machine learning, blockchain, etc. Brainstorm samen met L&D professionals mee over de kansen die we zien…
06-09-2018 14.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 4 Enter the world of Learning Analytics - GroenekanLearning Analytics wordt steeds belangrijker binnen de wereld van L&D, maar wat is het eigenlijk en wat kan je er mee? François Walgering neemt je mee in de wondere wereld van Learning Analytics, Learning Record Stores, xAPI en bespreekt enkele Best Practices.
 
06-09-2018 13.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: online workshop 5 LOL in HRD (online)Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich blijven ontwikkelen zonder dat dit het werkproces belast? Voor welke innovatieve nieuwe leermiddelen kies je? Trainingen laten volgen op locatie of toch een e-learning laten ontwikkelen? Maar wat levert het eigenlijk op? En hebben de medewerkers daadwerkelijk iets geleerd, dat ze ook echt in de praktijk kunnen toepassen? In deze workshop laten we zien dat het ook anders kan. Leren met LOL: Live Online Leren. 
 

Aanmelding voor deze workshop is gesloten!

06-09-2018 12.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 9 E-learning, beslissen en bouwen - NijmegenBen je opleidingskundige en betrokken bij keuzes rond of ontwikkeling en inzet van blended learning? Vraag je je af wat de juiste ‘blend’ is van e-learning modules en andere vormen van leren? Sta je voor strategische beslissingen rond de invoering van digitaal leren en wil je inzicht krijgen in wat er op dit gebied te koop is? Dan is deze workshop iets voor jou!
 

Aanmelding voor deze workshop is gesloten!

06-09-2018 11.15 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 3 Herken en benut het talent van de hoogsensitieve medewerker - GroenekanIn deze interactieve Masterclass leer je wat je als HRD Professional moet weten over hoogsensitiviteit, om een hoogsensitieve medewerker volledig uit de verf te laten komen en een bijdrage te leveren aan het verlagen van de verzuimkosten en het verbeteren van de bedrijfsresultaten.
 

Aanmelding voor deze workshop is gesloten!

06-09-2018 11.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 8 Trainen & Coachen op de onderstroom - NijmegenJe bent trainer en leert je cursisten nieuwe vaardigheden. Of je coacht mensen in effectief gedrag. Een aantal gaat hier direct mee aan de slag in hun werkpraktijk, anderen kúnnen het wel, maar dóen het niet. Dat is een signaal om je training of coaching te verdiepen naar de onderstroom: het mentale, emotionele en fysieke ontwikkelingsniveau. Wat staat de deelnemers in de weg om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen? In de workshop Trainen en coachen op de onderstroom leer je een methodiek om te begeleiden ‘onder de waterlijn’ en vergroot je je persoonlijke kracht door je eigen onderstroom als trainer of coach te onderzoeken.
 

Aanmelding voor deze workshop is gesloten!

06-09-2018 10.00 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 1 OctoQuest, oplossingsgerichte dialoog - GroenekanHerken je het volgende? “Na een uur praten lukt het maar niet om tot de kern van het probleem te komen.” Tijdens deze workshop nemen Wolf Lejeune en Anne van Dinther je mee in de wereld van de oplossingsgerichte dialoog. Aan de hand van theorie en praktische oefeningen ervaar je hoe je je gesprekspartner op een gestructureerde en respectvolle wijze zo ver krijgt dat hij/zij zijn/haar eigen probleem oplost of concreet om instructie vraagt. Met OctoQuest® werk je als professional op een plezierige respectvolle manier aan verbetering van je zakelijke relaties, prestaties en samenwerking. Met de OctoQuest® systematiek zet je op een zacht confronterende manier mensen aan tot een persoonlijke kunst in het voeren van een dialoog. De methodiek grijpt tevens in op persoonlijke overtuigingen van mensen.
 
06-09-2018 09.30 | Meer lezen...
HRD Summer University: workshop 2 Zichtbaar zeker: de kracht van kleding - GroenekanKleding is een krachtig communicatiemiddel. Elke dag opnieuw kun je kiezen wat je van jezelf wilt laten zien. Kleding communiceert en laat zien wie je bent. Met perfect bij jou passende kleding trek je de aandacht naar jou en je boodschap. Daarmee vergroot je je zelfvertrouwen en je overtuigingskracht.
Tijdens deze workshop leer je wat je kleding over jou zegt. Je ontvangt tips over het effect van kleur en stijl om je uitstraling (nog) krachtig(er) te maken en je zichtbaar zeker te voelen. 
06-09-2018 09.00 | Meer lezen...
TOTAALOVERZICHT HRD SUMMER UNIVERSITYWegens groot succes in 2017 organiseert NVO2 ook dit jaar weer de HRD Summer University. We hebben maar liefst 15 workshops op het programma, die gratis toegankelijk zijn voor leden van NVO2, NSCU en NOBTRA.

Je kunt alle workshops op onze Eventspagina vinden, maar je kunt ook het totaaloverzicht downloaden en rustig kijken of er één of meerdere interessante workshops voor je bij zitten.
05-09-2018 00.00 | Meer lezen...
Zomerfestival De Zandbak - Zenderen

Het HRD-vak verandert en vraagt steeds meer kennis en ervaring uit aanpalende disciplines. Op het zomerfestival De Zandbak kun je je kennis en ervaring vernieuwen.

Ben je HRD-professional en wil jij je licht opsteken in de wereld van ervarend leren, organisatieontwikkeling en teamvraagstukken? Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

Houd je daarnaast van verrassingen en experimenten? En wil je leren van toonaangevende trainers en innovators uit het hele land? Dan is het tweedaagse zomerfestival De Zandbak op 30 en 31 augustus echt iets voor jou. Je kunt ook één van de twee dagen bezoeken. NVO2-leden kunnen profiteren van een groepskorting.

30-08-2018 06.00 | Meer lezen...
Workshop Trainer van de toekomst - UtrechtTrainer van de toekomst is het thema van de NOBTRA-workshops in 2018. Ook NVO2-leden zijn van harte welkom. De workshop op woensdag 29 augustus 2018 gaat over de toekomst van het trainerschap, opleiden, ontwikkelen, leren en presteren in arbeidsorganisaties.
29-08-2018 09.00 | Meer lezen...
Extra Algemene Ledenvergadering - GroenekanHet netwerk van NVO2 (van en voor de HRD Professionals van de toekomst) is volop in beweging. Wellicht heb je ook ons bericht gezien over de intentieverklaring tussen de NVO2 en de NOBTRA. Er zijn nogal wat ontwikkelingen die wij graag met je willen delen via een extra ingelaste Algemene Ledenvergadering.
21-06-2018 18.00 | Meer lezen...
Bijeenkomst Ervaringen met werkplekleren 1 - GroenekanDe wereld om ons heen verandert continu. Een leven lang leren en leren omgaan met veranderingen wordt daarom steeds belangrijker. Medewerkers hebben daarbij behoefte aan ervaringsgericht leren waarbij de werkpraktijk centraal staat. Steeds meer organisaties zijn daarom bezig met werkplekleren.
 
NVO2 en CSS Breda hebben in 2017 vier sessies georganiseerd om organisaties kennis te laten maken met Werkplekleren met Leertechnologie. De reacties waren positief en deelnemers willen verder verdiepen in werkplekleren en ervaringen delen. 
21-06-2018 13.30 | Meer lezen...
Op eigen kracht - LeidenDe werkgroep Leiden is de oudste van alle NVO2 werkgroepen. Daar zijn we trots op. Op al die jaren dat we op eigen kracht inhoudelijke  en inspirerende avonden hebben verzorgd. Op 20 jaar samen werken aan onze eigen persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Met persoonlijk leiderschap als altijd actuele rode draad in ons werk.
15-06-2018 17.00 | Meer lezen...
Live Online Leren Symposium - Amsterdam

De kennis van vandaag is morgen al weer oud nieuws. Van organisaties en medewerkers vraagt dit dat ze constant up to date blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

Hoe houd je als organisatie de kennis en de vaardigheden van je mensen up-to-date? Hoe zorg je als opleider voor kwalitatief echt goed onderwijs zonder dat dit de organisatie of de mensen teveel belast? Hoe zet je online leermiddelen optimaal in zonder de mensen en de leerresultaten uit het oog te verliezen?

Live Online Leren biedt de oplossing. De LOL-methodiek is de enige methode die de voordelen van afstandsleren combineert met de voordelen van klassikale trainingen. LOL = Leren met de interactie die je gewend bent uit een klassikale les, maar dan online.

14-06-2018 13.00 | Meer lezen...
LRN21 Festival - omgeving Den BoschLRN21 pakt dit jaar samen met het Consortium voor Innovatie en NVO2 flink uit met het 1e LRN21 Festival op 1 juni 2018. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het programma.
01-06-2018 00.00 | Meer lezen...
Dag van de Coach - EdeMoed biedt kracht en hoop in confrontatie met pijn, tegenslag, onzekerheid en angst. In alle gevallen gaat het over het nemen van risico’s over de grens van je comfortzone. Daarbuiten speelt lef zich af. Buiten de comfortzone speelt ook het coachtraject zich af. Dit vraagt lef, zowel van de coachee als van jou als coach. Durf je het aan?

NVO2-leden krijgen € 30,- korting!
31-05-2018 08.45 | Meer lezen...
De impact van leerinterventies inschatten én meten - UtrechtOmdat we horen en zien dat het inschatten en meten van de impact van leerinterventies voor heel veel Learning Professionals, ook trainers en coaches, als lastig wordt ervaren, organiseert Learning2Perform de training  “De impact van leerinterventies inschatten én meten”
31-05-2018 00.00 | Meer lezen...
Opleiding & Ontwikkeling Congres - UtrechtDe economie trekt aan, de arbeidsmarkt wordt krapper, er ontstaan tekorten. Tegelijkertijd zien we een enorme groei van digitalisering en robotisering. Om het verschil te maken in de organisatie, moeten we opnieuw gaan investeren in mensen.

Een leven lang leren, de digitale revolutie en talentmanagement blijven voor veel organisaties speerpunten. HR(D) moet hier het verschil maken. In de afgelopen jaren heeft de focus gelegen op kostenefficiency. Het is nu de tijd om te investeren om de menselijke maat weer terug te brengen in de organisatie. Om te investeren in mensen die het verschil maken in de organisatie.

What's next in O&O?
Tijdens de 12e editie van het O&O Congres presenteren wij de belangrijkste psychologische en neurowetenschappelijke theorieën over de leer(r)evolutie. We gaan met elkaar in discussie over de meest actuele O&O-thema's.

NVO2-leden profiteren van een mooie korting en betalen € 449,- i.p.v. € 599,-.

28-05-2018 09.00 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met leertechnologie - BredaErvaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
24-05-2018 13.00 | Meer lezen...
Webinar 'What's hot in HRD?'NVO2 organiseert op donderdag 17 mei 20.00 - 21.00 uur het gratis webinar 'What's hot in HRD?'.

De topics die aan de orde komen:
 • ​Chatbot als reflectietool
 • Hacketons als leermiddel
 • Wat kan blockchain voor HRD betekenen

​Blijf up to date over trends en innovaties in het HRD vakgebied en meld je aan. ​Het webinar is toegankelijk voor alle HRD professionals, dus ook als je (nog) geen lid van NVO2 bent.

Er is plek voor 75 deelnemers.
 

De belangstelling is overweldigend, dus helaas is het webinar vol. Mocht je interesse hebben voor een 2e webinar, mail dan naar info@nvo2.nl en we zetten je op de wachtlijst. We houden je op de hoogte zodra er meer informatie beschikbaar is.

17-05-2018 20.00 | Meer lezen...
Van klantvraag naar eindproduct met de Inspire design thinking

Staat binnen jouw organisatie de klantvraag centraal en werk jij bij voorkeur met collega’s uit verschillende disciplines samen? Maak dan kennis met de werkwijze design thinking. Een methode waarin de juiste balans ontstaat tussen creatief en analytisch. Design thinking stelt je in staat om snel en creatief een business vraag om te zetten in een eindproduct. 

15-05-2018 13.45 | Meer lezen...
ATD Conference 2018De Association for Talent Development (ATD) organiseert elk jaar de grootste conferentie ter wereld rond Learning & Development, de ATD Conference. Ook dit jaar trekt NVO2 de kar voor de ‘Dutch-Belgian Delegation’! In 2018 vindt de conferentie plaats in San Diego van 6 t/m 9 mei. 
06-05-2018 00.00 | Meer lezen...
Oprichting Werkgroep Rijnmond - Rotterdam
 • Denk jij ook wel eens na over wat de toekomst voor jouw werk als HR professional kan betekenen?
 • Worstel jij ook met de vraag hoe jij jouw organisatie klaar kunt maken voor de toekomst?
 • En ben je ook op zoek naar concrete handvatten die je daarbij kunnen helpen?
 
Wij wel! Daarom willen wij als Gemeente Rotterdam in samenwerking met NVO2 een Werkgroep oprichten. Wij geloven er namelijk ook in dat we met elkaar meer weten en elkaar kunnen versterken om samen verder te komen.
03-05-2018 13.00 | Meer lezen...
Next Learning - Den BoschOp 24 april 2018 vindt in Den Bosch Next Learning plaats; het leukste event waar jij als learning-professional samen met ruim 800 collega’s alles hoort en ervaart over het (nieuwe) leren in organisaties. Dit event draait om jóuw leerrendement.
 
We hebben net als vorig jaar een partnership met de organisatie en daarom kunnen we onze leden een zeer aantrekkelijke korting aanbieden:
 • Het tarief voor NVO2-leden is € 199,- (normaal ticket is € 799,-).
 • We stellen max 75 kaarten beschikbaar. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!
 • Daarvan kunnen er per organisatie max 2 kaarten worden besteld.
 • Inbegrepen bij de ticket is:
  • deelname aan de Learning Circle Werkplekleren
  • deelname aan de Pre-meeting op 5 april 2018 (deze bijeenkomst is wegens onvoldoende animo geannuleerd) 
  • deelname aan de virtuele Pre-meeting op 10 april 2018 (deze bijeenkomst is wegens onvoldoende animo geannuleerd) 
  • deelname aan de Post-meeting op 22 mei 2018


Helaas zijn de kaarten voor het speciale tarief van € 199,- op. Je kunt echter nog steeds gebruikmaken van een korting van € 200,-.

24-04-2018 09.00 | Meer lezen...
Develhub expertsessie Werkplekleren met Bob Mosher - Den HaagOp vrijdagmiddag 20 april organiseert de NVO2 een unieke en exclusieve workshop met de bekende Amerikaanse spreker Bob Mosher over het onderwerp werkplekleren. Er is plaats voor 25 deelnemers.

Bob Mosher zal aandacht schenken aan het innovatieve “5 Moments of Need” model, dat wereldwijd door grote organisaties als Bank of America, McDonalds, Boeing, McKinsey en Bayer wordt gehanteerd om op een gestructureerde wijze invulling te geven aan het werkplekleren. Deze en vele andere organisaties zijn zich namelijk aan het oriënteren op leerconcepten en –methodologieën, die het leren op de werkplek een veel belangrijkere plaats binnen onze leeroplossingen geeft, om daarmee daadwerkelijk invulling te geven aan de “70” binnen het 70-20-10 model.

Deze benadering die ook in Nederland steeds meer aanhangers krijgt, vraagt echter om een compleet andere benadering voor het ontwerpen van de opleidingen. Voor veel organisaties is het invullen van juist de “70” component een groot vraagteken en komt men vaak niet verder dan uitermate beperkte concepten rondom blended training en basale e-learning toepassingen. In deze workshop zal Bob Mosher ingaan op de “Agile 5 Moments of Need” methodologie, de principes daarvan uitgebreid toelichten en vervolgens een aantal concrete toepassingen van deze aanpak tonen aan de hand van aansprekende voorbeelden bij andere organisaties.
 
20-04-2018 14.00 | Meer lezen...
ATD Pre-meeting - GroenekanWe organiseren elk jaar voorafgaand aan de ATD een Pre-meeting. Dat is voor delegatieleden een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen, samen naar het programma en de sprekers te kijken, afspraken te maken en te netwerken.

Deze bijeenkomst is overigens toegankelijk voor alle HRD professionals, dus mocht je je willen oriënteren op aansluiting bij de Ned-Bel delegatie en/of deelname aan de ATD, dan ben je van harte welkom.

 
16-04-2018 16.00 | Meer lezen...
Workshop Versterk je positie als L&D-professional - UtrechtLearning2 Perform organiseert op vrijdag 16 maart 2018 van 09.00 -13.00 de workshop "Versterk je positie als L&D-professional". 

L&D is voor elke organisatie belangrijker dan ooit! HRD- en L&D-professionals hebben de sleutel in handen om de gewenste strategische veranderingen met succes door te kunnen voeren. Ook medewerkers vinden leren en ontwikkelen één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden bij de keuze voor een organisatie. 

Waarom zie je dat zo weinig terug in de waardering voor de L&D-professional en het toegewezen budget?
 
16-03-2018 09.00 | Meer lezen...
Algemene Ledenvergadering (virtueel)De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering vindt plaats op donderdag 15 maart 19:30 – 20:30 uur.

Wegens groot succes houden we de ALV voor de 2e keer in de VIRTUAL CLASSROOM!
 
De Algemene Ledenvergadering is alleen toegankelijk voor NVO2-leden.
15-03-2018 19.30 | Meer lezen...
De impact van online op leren - NijkerkMet veel plezier nodigen wij je uit voor het jaarlijkse Bloomville Event op donderdag 15 maart a.s. met het thema: “De impact van online op leren”.
15-03-2018 13.00 | Meer lezen...
Summit HR Transformatie Zorg over ‘Kwalitatieve, duurzame zorg door Mensgericht besturen - RotterdamStrategy Summit voor & door toezichthouders, bestuurders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in zorg & welzijn. In debat over Visie, Besturing, Verbinding.

NVO2-leden profiteren van € 100,- korting en betalen slechts € 495,- i.p.v. € 595,- excl. BTW. 
14-03-2018 13.00 | Meer lezen...
Post-meeting Learning TechnologiesMeer informatie over programma, aanmelden en locatie volgt. Mocht je interesse hebben om deel te nemen, stuur dan even een mail naar info@nvo2.nl en we zetten je op de lijst.
08-03-2018 00.00 | Meer lezen...
De HRD'er van de toekomstVrijdag 23 februari 2018 staat bij NVO2 in het teken van vernieuwing binnen het HRD vak en het delen van ervaringen!
 
Jos Maassen deelt zijn (praktijk)ervaringen en kennis over een nieuwe manier om leertechnologie in te zetten in combinatie met social learning op de werkvloer. Ger Driesen neemt ons mee in de impact van modernisering op het werkveld en hoe je hier als HRD’er effectief op inspeelt.
 
We sluiten de middag af met een gesprek over het thema leercultuur en hoe je hiermee om kunt gaan binnen jouw organisatie. Ben je hier al bewust mee bezig?
23-02-2018 13.00 | Meer lezen...
Praktijktraining Van dialoog over samenwerken naar samen werken - LunterenAlignment organiseert van 7 (vooravond) t/m 9 februari 2018 een praktijktraining Participatie en betrokkenheid organiseren met Large Scale Interventions (LSI).
 
Dialoog is belangrijk, maar niet genoeg. Veel zaken krijgen pas betekenis als je er samen mee aan de slag gaat. Hoe betrek je medewerkers bij concrete acties richting een haalbaar en gewenst doel? Liefst met een grote groep belanghebbenden en over de grenzen van afdelingen, functies en organisaties heen? Met een aanpak zoals Large Scale Interventions (LSI).

NVO2-leden krijgen € 210,- korting!
07-02-2018 17.30 | Meer lezen...
Masterclass Lean en Agile voor HRD - Groenekan
 • Zou je meer overzicht over en rust in je werk willen hebben? 
 • Wil je je werk makkelijker kunnen overdragen? 
 • Heb je wel eens het gevoel dat je afdeling zich niet ontwikkelt? 
 • Wil je sneller in kunnen spelen op andere eisen van je (interne) klant? 

Als je deze vragen met JA beantwoordt dan is de masterclass Lean en Agile voor HRD iets voor jou.
Heb je alle vragen met een NEE beantwoord, bel mij dan want dan kan ik wat van jou leren!

In de masterclass leer je hoe je de uitgangspunten van lean/agile filosofie kunt gebruiken in jouw praktijk. Omdat wij de leanprincipes vertaald hebben naar de  HRD zijn ze direct toepasbaar in je werk. De theorie wordt afgewisseld met praktijkoefeningen.

Je trainer is Nico Mookhoek. Hij heeft een black belt lean, een brede ervaring in de opleidingenwereld en een post-HBO strategisch opleiden. 
 
01-02-2018 13.00 | Meer lezen...
Learning Technologies - LondenOp 31 januari en 1 februari  2018 vindt in Londen de ‘Learning Technologies’ conferentie en vakbeurs plaats .Voor de zesde keer kun je je aansluiten bij de Ned-Bel delegatie onder de vlag van NVO2 en VOV lerend netwerk. Ger Driesen (aNewSpring) zal opnieuw, samen met Dick Krikke (NVO2) en Joris Vandersteene (VOV), de delegatie leiden. Sluit je aan en profiteer van een gereduceerd tarief en, minstens zo belangrijk, van de inspiratie van vakgenoten.
 
31-01-2018 08.00 | Meer lezen...
LEARNTEC - KarlsruheVan 30 januari t/m 1 februari 2018 vindt in het Duitse Karlsruhe de internationale vakbeurs en het gerenommeerde internationale congres de LEARNTEC plaats. Deze vakbeurs biedt alles op het gebied van digitaal leren, onderwijsinnovatie en ICT. 

Met meer dan 257 exposanten en meer dan 7.500 beursbezoekers uit 27 verschillende landen is LEARNTEC dé vakbeurs en een zeer belangrijk platform voor IT-ondersteund leren. Het toenemende belang van e-learning weerspiegelt zich al jaren achtereen in stijgende bezoekersaantallen. Een tweede hal wordt er de komende 26e editie bijgetrokken. 

NVO2 is met de organisatie van LEARNTEC weer een partnership aangegaan, waardoor we onze leden mooie kortingen kunnen aanbieden! 

 
30-01-2018 10.00 | Meer lezen...
NRTO Bijeenkomst Privacywetgeving - Den HaagDe NRTO organiseert op 22 januari 2018 13.00 - 17.30 uur een bijeenkomst over de wijzigingen in de privacywetgeving die in mei 2018 ingaan. Deze bijeenkomst is speciaal gericht op private opleiders.

Thema's:
• Wat verandert er
• Wat kan ik doen
• Stappenplan voor de implementatie
• Frequently Asked Questions and Answers alle opleiders
• Frequently Asked Questions and Answers voor overheidserkend onderwijs

We kunnen door een samenwerkingsverband met NRTO onze leden 2 tarieven (excl. btw) bieden:
 • € 75,- incl. een jaarabonnement op de NRTO nieuwsbrief
 • € 50,- excl. de nieuwsbrief

 

De bijeenkomst is helaas volgeboekt. Indien je je toch nog wilt aanmelden, kom je op de ‘wachtlijst’. Je kunt dat doorgeven aan info@nrto.nl.

22-01-2018 13.00 | Meer lezen...
ATD European Summit

Op woensdag 13 en donderdag 14 december vindt de 1e ATD European Summit plaats in het Marriott Hotel te Amsterdam. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de invulling van het programma. Zodra daarover meer bekend is, zullen we dit uiteraard delen. Op woensdag 13 december is het congres en op donderdag op 14 december is de certificeringsdag.

Met korting naar de ATD European Summit

NVO2 is als strategisch partner van de ATD betrokken bij het invullen van deze dagen. Vanwege dit partnership kunnen we onze leden 15% korting op de toegangsprijs (non-ATD members) aanbieden. De early bird data zijn inmiddels verlopen. Voor NVO2-leden die geen ATD-lid zijn kost het $ 799,- (excl 15% korting). NVO2-leden met een ATD-lidmaatschap betalen $ 699,-.

13-12-2017 00.00 | Meer lezen...
ATD Lowlands - AmsterdamBen je HRD professional en heb je interesse in de ATD 2018? Dan nodigen we je graag uit voor de ATD Lowlands bijeenkomst over de ATD Past (Atlanta 2017), Present (Amsterdam 2017) en Future (San Diego 2018) op dinsdag 12 december van 16.00 – 19.00 uur bij de ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam.

We blikken terug en vooruit en inspireren elkaar door inzichten te delen. Zo houden we de opgedane kennis ‘levend’ en komen we alvast in de stemming voor San Diego!

We hebben plek voor 30 personen en vol = vol!
12-12-2017 16.00 | Meer lezen...
Online Educa: Shaping the future of learning - BerlijnHet thema van de Online Educa (6-8 december) is dit jaar 'Learning uncertainty'. En onzekerheid is het thema van de tijd waarin we nu leven. Kun je leren om met onzekerheid om te gaan? Kun je het accepteren, managen, je erop voorbereiden of maak je er juist heel handig gebruik van? 
 
06-12-2017 09.00 | Meer lezen...
VOV Pitstop ism AMS - Talent in de flexibele schil van je organisatie - AntwerpenHoe kunnen we de talenten van onze freelancers, externe coaches en partners borgen voor onze organisatie? In samenwerking met het Competent Center HR van Antwerp Management school werken we een leerrijke namiddag uit.
05-12-2017 00.00 | Meer lezen...
Congres Positieve Gezondheid - EdePositieve gezondheid, zelfmanagement en eigen kracht worden steeds belangrijker in onze samenleving. Positieve psychologie kan bijdragen aan het realiseren van positieve gezondheid door het ontwikkelen, evalueren en implementeren van positieve interventies en het bevorderen van effectief zelfmanagement. NVO2-leden ontvangen € 30,00 korting op deelname!
01-12-2017 00.00 | Meer lezen...
EAPRIL Corporate Learning Day - Hämeenlinna, FinlandDe 4e Corporate Learning Day heeft een vol programma met mooie keynote sprekers, gevolgd door diverse inspirerende transformational labs. Het unieke van deze dag is dat Research and Practice rond Corporate Learning, op Europees niveau, wordt samengebracht.

NVO2-leden profiteren van 20% korting (€ 120,- ipv € 150,-). Stuur een mail naar info@eapril.org met de opmerking dat je lid bent van NVO2.
 
30-11-2017 08.00 | Meer lezen...
Mini-congres The Power Of Peer Feedback - Den BoschOp dinsdag 28 november 2017 organiseren Avans Hogeschool en CSS Breda het mini-congres The Power Of Peer Feedback. Tijdens het congres komen jarenlange praktijkervaringen op het gebied van onderwijsinnovatie aan bod en wordt het wetenschappelijke onderzoek naar The Power Of Peer Feedback gepresenteerd.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

 
28-11-2017 14.00 | Meer lezen...
Workshop Vitaliteit zit in ons DNA - GroenekanHoe kan inzicht in je eigen DNA je helpen om vitaler te leven? Met deze vraag gaan we aan de slag tijdens de interactieve gratis workshop Vitaliteit zit in ons DNA. Lifestylefactoren, zoals gevoeligheid voor stress, eetgewoonten, (gebrek aan) energie en sportvoorkeuren zitten verscholen in ons DNA. Deze lifestylefactoren zijn cruciaal om gelukkig te leven en creatief en productief te zijn tijdens ons werk. We gaan ontdekken hoe je slim gebruik kunt maken van moderne DNA technologie om vitaliteit wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk aan te pakken. Geen one size fits all dus.
21-11-2017 15.00 | Meer lezen...
Taaltrainersdag Van elkaar leren - VughtVan leerstijlen naar patronen en leervoorkeuren

Iedereen leert op zijn eigen manier? Hoe pak je dat als taaltrainer aan? Hoe kan je daar als trainer goed mee omgaan? Robert-Jan Simons zal de taaltrainersdag openen met een lezing over zijn theorie over patronen van leervoorkeuren. Deze theorie gaat ervan uit dat mensen te kenmerken zijn in patronen van leervoorkeuren die veranderbaar en omgevingsafhankelijk zijn. Er worden vijf leervoorkeuren onderscheiden: kunst afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. Deze vormen samen een groot palet aan patronen. Hij zal ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de leervoorkeur-theorie voor individuen en de leercultuur.

Let op: 
 • Wij vragen een deelnemersbijdrage (prijzen zijn excl 21% btw).
 • Tot en met 10 oktober voor NRTO-leden: € 137,50 (na 10 oktober € 150,-). Deze prijs geldt ook voor taaltrainers die werkzaam zijn voor leden van de NRTO.
 • Tot en met 10 oktober voor NVO2-leden: € 155,- (na 10 oktober € 170,-).
 • Overig (niet leden) tot en met 10 oktober € 200,- (na 10 oktober € 225,-).
18-11-2017 10.00 | Meer lezen...
Algemene LedenvergaderingZoals je in de Nieuwsupdate van oktober hebt kunnen lezen, vindt de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering plaats op donderdag 16 november 19:30 – 20:30 uur.

En we doen dat deze keer niet op locatie, maar in de VIRTUAL CLASSROOM!
16-11-2017 19.30 | Meer lezen...
VOV beurs + internationaal congres - Leuven (België)De VOV-Beurs is dé dag voor alle professionals, actief in opleiding & ontwikkeling, vorming en HRM, om kennis te maken met de opleidingsmarkt én naar hartenlust te netwerken. Dit jaar vindt tijdens de 18de editie ook het eerste internationale VOV-Congres plaats met drie top-keynotes: Will Thalheimer, Julia Shaw en Donald H. Taylor.
 
16-11-2017 08.00 | Meer lezen...
Van Werkdruk naar Werkgeluk - AmsterdamIn de week van de stress 2017 organiseert Toptimism at Work samen met een aantal partners het event Van Werkdruk naar Werkgeluk. Keynote speaker is Tony Crabbe, auteur van de business bestseller ‘Nooit meer te druk’. We staan stil bij de handvatten die helpen om de verleidingen van ons ego en ons brein die met drukte te maken hebben, weerstand te bieden. En bij het creëren van meer rust, het managen van aandacht en het boosten van vitaliteit of werkgeluk.

NVO2-leden profiteren van een flinke korting en ontvangen € 75,- korting op het normale tarief a € 299,-. Vermeld ‘opTEAMisme’ in het kortingscodeveld en je ontvangt een factuur incl. de korting.

Let op: voor de snelle beslissers is er daarnaast een extra ‘early bird- korting' van € 50,-, die geldt t/m 30 september 2017!
 

 
16-11-2017 00.00 | Meer lezen...
Inspire: Ik wil de impact van leren vergroten - Groenekan

De impact van leren en ontwikkelen binnen je organisatie vergroten. Hoe doe je dat? Trends, tools, breinontwikkeling en persoonlijk geluk tijdens onze Inpsire: 'Ik wil de impact van leren en ontwikkelen op de werkvloer vergroten.' Tijdens onze Inspire op woensdag 8 november ervaar je wat techniek, neurowetenschap en coaching bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers. Het geeft je inzicht om hier binnen je eigen organisatie mee aan de slag te gaan. 
Proef, voel, ruik en zie de trends en ontwikkeling op het gebied van HRD.
 

08-11-2017 14.00 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met leertechnologie - 2 november - GroenekanErvaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
02-11-2017 13.30 | Meer lezen...
LRN21 Skills voor de Toekomst - Den BoschLRN21 (spreek uit: leren 21) is een netwerk ter promotie en adoptie van 21st Century Skills in schoolorganisaties en bedrijven. LRN21 organiseert themabijeenkomsten en houdt een blog bij met actuele thema’s. Het thema van dit evenement is het Universele Basis Inkomen (UBI) en de impact op werken en leren met Johan Luijendijk als één van de sprekers.

De bijeenkomst is van 15.00 - 18.00 uur bij de School voor de Toekomst te Den Bosch. Met optioneel een netwerkdiner van 18.00 – 20.00 uur.

Let op: LRN21- en NVO2-leden kunnen deelnemen voor € 62,50 (normaal tarief is € 112,50).
31-10-2017 15.00 | Meer lezen...
Post-HBO Leergang Trainen en coachen op de onderstroom - Nijmegen

Je bent trainer en leert je cursisten nieuwe vaardigheden. Of je coacht mensen in effectief gedrag. Een aantal gaat hier direct mee aan de slag in hun werkpraktijk, anderen kúnnen het wel, maar dóen het niet. Dat is een signaal om je training of coaching te verdiepen naar de onderstroom: het mentale, emotionele en fysieke ontwikkelingsniveau. Wat staat de deelnemers in de weg om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen? In de leergang Trainen en coachen op de onderstroom leer je methodieken om te begeleiden ‘onder de waterlijn’ en vergroot je je persoonlijke kracht door je eigen onderstroom als trainer of coach te onderzoeken.

Let op: Ben je alumni van Opleidingskunde, lid van de NVO2 of praktijk-/stagebegeleider van een student Opleidingskunde, dan profiteer je van € 100,- korting

30-10-2017 00.00 | Meer lezen...
Inspiratie bijeenkomst Stretch je brein - UtrechtIn deze interactieve bijeenkomst die een aantal keer per jaar plaatsvindt kun je kennis maken met ons gedachtegoed. Tijdens de bijeenkomst krijg je handvatten om toe te passen als leidinggevende.
24-10-2017 14.00 | Meer lezen...
Elliott Masie's Learning 2017 - Orlando (VS)

In oktober gaat er weer een delegatie van ruim 30 Nederlandse L&D professionals naar het bekende Masie Learning 2017 congres in Orlando (22 t/m 25 oktober). Tevens zal er een bezoek worden gebracht aan de opleidingsafdelingen van Home Depot, Delta Air Lines en het bekende Sheperd Center Ziekenhuis in Atlanta.

22-10-2017 00.00 | Meer lezen...
HSP Congres Nederland - BussumHRM Managers en HRD Professionals ontmoeten waarschijnlijk dagelijks hoogsensitieve mensen, collega’s, cliënten. Want één op de vijf mensen (zelfs 1 op 3 blijkt uit onderzoek van dr. Michael Pluess) is hoogsensitief.
Welke behoeften, gedragingen, klachten en symptomen gaan vaak gepaard met hoogsensitiviteit? Dit congres biedt inzichten en concrete tools om de kwaliteit van hoogsensitiviteit optimaal te gebruiken en overprikkeling, uitval en burnout van hoogsensitieve werknemers te voorkomen. Up to date kennis over hoogsensitiviteit is voor professionals op het gebied HRM daarom essentieel. 

De online voorverkoop levert een korting op van € 50,- t.o.v. het normale tarief van € 277,- !
Daar bovenop profiteren NVO2-leden van een extra korting van 10%. Vul op het online inschrijfformulier bij partnercode 
HSP1310 in.
13-10-2017 09.15 | Meer lezen...
Internationale HR MasterclassHet HR Lab is een serie internationale masterclasses voor HR, waar sprekers van naam vertellen hoe technologie en innovatie invloed hebben op veranderende organisaties. En hoe je als HR-directeur, personeelsmanager of HR-adviseur daarbij de regie voert. NVO2-leden krijgen 25% korting op 1 of meerdere masterclasses. Lees snel verder.
12-10-2017 10.15 | Meer lezen...
De verbinding tussen werkveld, onderwijs en wetenschap - EnschedeDe vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Twente organiseert op woensdag 4 oktober ter ere van het afscheid van Prof. dr. Joseph Kessels een Human Resource Development Werkvelddag. Het thema van deze dag is: De verbinding tussen werkveld, onderwijs en wetenschap.

Meld je vóór 11 september aan en je profiteert van het early bird tarief van € 60!
04-10-2017 09.15 | Meer lezen...
VOV - Pitstop XL - De lerende organisatie: geen doel maar een reis - Zellik (België)In september 2016, gingen een 15-tal gelijkgezinden samen op pad om na te denken over de reis naar een lerende organisatie. Wat heeft een organisatie, een team, een individu nodig om als organisatie deze reis te kunnen maken? 
 
03-10-2017 09.00 | Meer lezen...
Being on Mission Experience - Amsterdam Art CenterMark McGregor, international spreker, trainer, coach, voormalig topsporter en schrijver van het boek “Being on Mission”, komt op 29 september speciaal naar Nederland voor een publiek event. 
 
Wil jij helder krijgen wat voor jou het belangrijkste is en wat je wilt bereiken?  Hoe je je energie daarop gericht kunt inzetten en anderen daarin mee kunt krijgen?

Let op: NVO2 stelt 1 gratis kaart beschikbaar. Je kunt daarvoor een mail sturen naar info@nvo2.nl. Wees er snel bij, want op=op!
 
29-09-2017 14.30 | Meer lezen...
Organisatieleden bijeenkomst Learning Agility - Den HaagNVO2 staat voor vernieuwing en verbinding. Het delen van learnings en vraagstukken staat daarbij centraal in onze activiteiten. Speciaal voor onze Organisatieleden organiseren we op vrijdag 29 september bij de Politie Nederland in Den Haag een bijeenkomst rond het thema Learning Agility.


 
29-09-2017 09.30 | Meer lezen...
ATD Post-meetingDe ATD Post Meeting staat in het teken van herbeleving van de ATD 2017, delen van opgedane kennis en indrukken en het ontmoeten van vakgenoten. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om deze grootste conferentie ter wereld op gebied van Learning & (Talent) Development te bezoeken, dan is dit het moment om de highlights van de conferentie en interessante topics mee te krijgen. Laat je inspireren om in 2018 (weer) aan te sluiten bij de ATD Delegatie!
22-09-2017 15.00 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met Leertechnologie - 21 september - GroenekanErvaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
21-09-2017 13.30 | Meer lezen...
Zukunft Personal - KeulenThe Zukunft Personal is Europes most innovative trade fair for HR anagement and takes place on 19. - 21. September 2017 in Cologne. ​NVO2-leden kunnen via de NVP-website met een speciale promotiecode kosteloos een meerdaagse toegangskaart downloaden. Je kunt die code opvragen bij Jolanda van 't Erve per mail jvterve@nvo2.nl. Een kaart voor 1 dag kost € 75,-.
19-09-2017 09.00 | Meer lezen...
Congres HRM in de Zorg - BussumAl 11 jaar, met jaarlijks zo’n 350 bezoekers, het platform voor HR-, directie- en lijnmanagers werkzaam in de zorg- en welzijnssector.

Wil je als HR professional in 1 dag op de hoogte zijn van de laatste HR ontwikkelingen in de zorgsector? 
Schrijf dan nu in met 3 personen voor € 245,- (non-profit)*. Mailcode: NVO2DCT50Z.
19-09-2017 08.30 | Meer lezen...
Werkconferentie Blijven werken en ontwikkelen in de nieuwe werkelijkheid - AmersfoortInteractieve werkconferentie over werken en ontwikkelen in de toekomst, voor werkgevers en voor opleiders. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door werkgeversvereniging AWVN en de NRTO.

Maak gebruik van de vroegboekkorting en meld u aan voor 11 augustus!

NRTO-leden: € 195,- (Na 11/8: € 215,-)
AWVN-leden: € 195,- (Na 11/8: € 215,-)
NVO2-leden: € 195,- (Na 11/8: € 215,-)
Niet-leden: € 245,- (Na 11/8: € 295,-)
11-09-2017 13.30 | Meer lezen...
HRD Region Conference 2017 - Amman (Jordanie)The Modern and Contemporary Trends (Perspectives) in Human Resources Development. Deze 2-daagse conferentie in het Le Royal Hotels & Resorts Amman, wordt georganiseerd door Knowledge Kingdom in samenwerking met IFTDO.
10-09-2017 00.00 | Meer lezen...
Beleef de Zandbak - ZenderenHeb je zin om je aan het begin van het nieuwe seizoen een of twee dagen onder te dompelen in innovatieve workshops, lezingen of andere activiteiten? Ben jij bezig met veranderingen in organisaties?
31-08-2017 00.00 | Meer lezen...
Inspiratie bijeenkomst Stretch je brein - breinkennis voor leidinggevenden - UtrechtIn deze interactieve bijeenkomst die een aantal keer per jaar plaatsvindt kun je kennis maken met ons gedachtegoed. Tijdens de bijeenkomst krijg je handvatten om toe te passen als leidinggevende.
24-08-2017 09.00 | Meer lezen...
Ontmoet Europese vakgenoten tijdens ANSE Summer University - RotterdamMet al meer dan 100 deelnemers uit landen zoals Oekraïne, Estland, Noorwegen en Duitsland wordt de ANSE Summer University een unieke gelegenheid om coaches en supervisoren uit heel Europa te ontmoeten. Het thema van dit tweejaarlijkse event, is “Moving and being Moved- Coaching and Supervision in a rapidly changing world”. 
 

Helaas is de ANSE Summer University uitverkocht. Je kunt dit internationale evenement virtueel volgen via social media Twitter (#sumu2017) en Facebook.

21-08-2017 00.00 | Meer lezen...
Geef een workshop tijdens de HRD Summer University! 
Wil je als HRD professional je kennis over Leren & Ontwikkelen delen? Doe dan gratis mee aan de HRD Summer University!

Tijdens de zomervakantie kun je op verschillende locaties in Nederland korte workshops geven en je netwerk vergroten.
20-07-2017 00.00 | Meer lezen...
EMC lanceert boek: De kunst van leren en werken - GroenekanEMC lanceert op donderdag 6 juli het boek: De kunst van leren en werken (€27,50). Het is een combinatie van praktijkverhalen, theorieën en wetenschap. 
06-07-2017 16.00 | Meer lezen...
Connect the dots at Develhub - GroenekanSpeciaal voor aankomende professionals in het HRD werkveld organiseert NVO2 een workshop en borrel rondom netwerken. De meesten van ons zijn weleens naar een netwerkworkshop geweest, maar hoe je netwerkt en welke strategie je toepast hangt heel erg af van jouw vakgebied. 
03-07-2017 16.00 | Meer lezen...
Learning & Development through Digital Transformation - AmsterdamThe conference offers a unique opportunity to network and benchmark with key decision makers of L&D, and grants an excellent platform which will provide you with particular tools, how-to’s, technologies and case studies to get you ahead of the game in Corporate Learning.
 

NVO2 heeft voor haar leden 20 gratis VIP-plaatsen kunnen regelen. Om je aan te melden heb je een formulier VIP Registration nodig. Stuur een mail naar Jolanda van 't Erve en je ontvangt het formulier met de instructies. 

16-06-2017 08.00 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met Leertechnologie - 15 juni - GroenekanErvaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
15-06-2017 13.30 | Meer lezen...
LRN21 Thema bijeenkomst: ‘Toetsen met touch’, het nieuwe beoordelen is ontwikkelenDe 21ste eeuw vraagt om flexibele organisaties die zich makkelijk aanpassen en pro actief uitdagingen tegemoet treden. Daar horen betrokken, creatieve en competente medewerkers bij die soepel meebewegen. Medewerkers die ook een andere wijze van aansturing en ontwikkeling vragen. Immers als tegenstelling tot het verleden willen we vertrouwen, verantwoordelijkheid en persoonlijke groei zien...
13-06-2017 15.00 | Meer lezen...
Post-meeting Learning Circle Werkplekleren | 70:20:10 - Utrecht

Inmiddels ligt Next Learning achter ons en zijn we weer op onze eigen werkplek beland. Hoe ben jij aan het leren op je werkplek? Ben je met de opgedane kennis aan het experimenteren of…

De Post-meeting, biedt je een mooie kans om jouw opgedane kennis over werkplekleren te toetsen en te bespreken.

08-06-2017 14.30 | Meer lezen...
Self-organized Learning - Groenekan

Bloomville is dé learning service partner van Nederland. Op 1 juni 2017 organiseert Bloomville voor haar klanten en relaties een event over ‘Self-organized learning’. Een aantal inspirerende sprekers nemen ons mee in de laatste inzichten en ervaringen vanuit de praktijk.

01-06-2017 14.00 | Meer lezen...
Sessie Werkplekleren met Leertechnologie - 1 juni - Groenekan Ervaar op interactieve wijze het Model van Werkplekleren met Leertechnologie dat CSS Breda samen met haar klanten heeft ontwikkeld. Organisaties kunnen zo kennismaken met deze manier van leren en ontwikkelen die helpt ze sterker te maken.
01-06-2017 13.30 | Meer lezen...
ATD Conference 2017 - Atlanta (VS)De Association for Talent Development (ATD) organiseert elk jaar de grootste conferentie ter wereld rond Learning & Development,  de ATD Conference. Ook dit jaar trekt NVO2 de kar voor de ‘Dutch-Belgian Delegation’! In 2017 vindt de conferentie plaats in Atlanta, Georgia van 21 t/m 24 mei.
21-05-2017 00.00 | Meer lezen...
Develhub-leden geven gratis workshops tijdens het Deell Festival

NVO2 staat voor verbinding (en vernieuwing) en daarom zijn we (voor onze leden) altijd op zoek naar nieuwe en inspirerende samenwerkingsverbanden.

Zo starten we binnenkort met een nieuw project in samenwerking met het Deell Platform: een community waarbij door het organiseren en kosteloos bijwonen van workshops kennis, inzichten en ideeën worden ‘gedeelld’.

18-05-2017 10.00 | Meer lezen...
MOOC: Empower your People - 15 mei t/m 11 juni

Door de samenwerking met MoocFactory worden NVO2-leden in de gelegenheid gesteld om deze Mooc te gaan ervaren en te gaan leren.

Hoe begeleid je als HR-professional medewerkers in je organisatie naar zelfregie?

In deze Mooc verdiepen we ons in zelfsturing, of zelfregie, onder medewerkers. We kijken hoe je hier als HR-professional optimaal gebruik van kunt maken en hoe je hiermee concreet aan de slag kunt.

Organisaties moeten wendbaar zijn om in te spelen op innovaties en snelle ontwikkelingen in de markt. Zelfsturing onder medewerkers wordt gezien als oplossing om voor deze wendbaarheid te zorgen. Wanneer medewerkers zelfsturend zijn, zijn zij flexibeler, verantwoordelijker, meer betrokken en wordt er beter samengewerkt. Er is bovendien meer tijd om expertise te benutten, doordat er minder procedures zijn.

Maar is elke organisatie eigenlijk wel klaar voor deze beweging? En als verantwoordelijkheden voor de ontwikkeling van medewerkers bij de medewerkers zelf komen te liggen, wat betekent dit dan voor jouw rol als HR-professional?

Lees verder...

15-05-2017 00.00 | Meer lezen...
EAPRIL Conference 2017- Porto (Portugal)Instituto Superior de Engenharia do Porto, Porto
De 11e editie van de conferentie van de European Association for Practitioner Research on Improving Learning (EAPRIL) wordt dit jaar van 22-25 november gehouden in Porto (Portugal). Tijdens de EAPRIL worden er nieuwe formats gepresenteerd.
22-03-2017 00.00 | Meer lezen...
#Fit4LearningVOV lerend netwerk organiseert met #Fit4Learning een symposium dat draait om mentale en fysieke gezondheid. Zonder gezonde en fitte werknemers kan een organisatie niet groeien.
17-02-2017 07.00 | Meer lezen...