Jaarcongres HRM & het Onderwijs - Den Bosch

HRM & het Onderwijs is al 12 jaar het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot PO-VO-MBO-HBO-WO. In één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid en de toekomst van HRM in Onderwijs.Transformatie van HR in het onderwijs. Hoe ziet joúw deel van de puzzel eruit?
De huidige crisis en transformatie van het onderwijs brengt vele onzekerheden met zich mee en vragen om een wendbare, aantrekkelijke arbeidsorganisatie. Juist nu zien we verbinding en kansen rond de inzet van digitalisering, de flexibele inzet van personeel, de ontschotting tussen afdelingen en scholen en het ontstaan van nieuwe (regionale) samenwerkingsvormen. Hoe blijven we in beweging waarbij we kwaliteit van het onderwijs borgen? Hoe krijg je meer zicht en grip op de complexe arbeidsmarkt en organisatievraagstukken voor nu en in de toekomst?

Professionalisering, afstandsonderwijs, regionale aanpak personeelstekort, de docent van de toekomst strategische personeelsplanning, mobiliteitsvraagstukken, flexibilisering en vakmanschap staan nu met stip op de strategische HR agenda. Hoe zorgen we ervoor dat we deze beweging vasthouden, niet terugvallen in ‘oude patronen’ en juist in deze tijd continue wendbaar blijven als onderwijsorganisatie, maar ook als team en individu.

Deze veranderende onderwijsomgeving vraagt steeds meer om verankerd strategisch HR-beleid. Toekomstlenig. Hoe halen we het goede uit de corona tijd?

Kortom, hoe ziet joúw deel van de puzzel eruit?
  • Hoe kunnen we ruimte bieden voor innovatie, ondernemerschap en zelforganisatie?
  • Hoe blijf je aantrekkelijk werkgever en kun je antwoord geven op een krappe arbeidsmarkt?
  • Hoe omarmen we fundamentele vernieuwing waarbij technologie de driver is?
  • Wat vraagt dit vanuit veranderkundig perspectief als we kijken naar bestuurlijk leiderschap in tijden van crisis?
  • Welk gedrag en cultuur is nodig om de gewenste beweging te creëren? Wat vraagt dit op bestuursniveau?
  • Waar benutten we de verschillende rollen (schoolbestuur, HR, Medewerker, Docent) in deze transformatie?
Inspirerende visies door o.a. Ingrid Paalman-Dijkinga, Marc Oonk, Mini Schouten, Paul Baan, Irene Koning, Hermen Schotanus Blok, Tjitske Bergsma en Rien Spies.
 
Programma & sprekers
Kijk hier voor meer informatie over het programma en de sprekers.

Download hier de programma flyer.
Download hier de sprekers flyer.
 
Locatie

Congrescentrum 1931
Oude Engelenseweg 1
5222 AA Den Bosch

Korting voor leden
Als lid van Develhub ontvang je € 50,- korting op de deelnameprijs. Je betaalt slechts € 295,- excl. btw. Bovendien kun je twee collega’s meenemen met 50% korting!
 
Aanmelden met kortingscode
Meld je hier aan en vul je gegevens in. Onder 'Kosten' kun je bij de laatste bullet een kortingscode invullen en dan wordt de korting automatisch verrekend.
Voor leden van Develhub is de kortingscode MKRTDH.


Volgend agendabericht

Meer